19 Şubat 2011 Cumartesi

Elektronik Çarşı - Güneş paneli: Boyut Beyond bak

Elektronik Çarşı - Güneş paneli: Boyut Beyond bak

EvHakkımızdaABONEARŞİVSon SayıEzine
Elektronik ÇarşıOtomotiv
BİLEŞEN
EMS
KONUŞMA IN
LİDER OYUNCULAR
LED
Diğerleri

KİMYA & CONSUMMABLES TEL & KABLO GÜÇ ELEKTRONİĞİ
GÜVENLİK
SEMICONDUCTOR
SMT
GÜNEŞ
T & M
Telekom
Güneş paneli: Boyut Beyond bak
Şubat 2010, 18 günü gönderildi
Srabani Sen By

güneş enerjisi elektrik temin çatılarının üstüne Büyük, koyu mavi paneller hala Hindistan'da tanıdık bir manzara değil. görece az sayıda evleri onlara sahip olsa da, güneş enerjisi ticari kullanım yavaş fakat istikrarlı alıyorum. Bu güneş enerjisi, kullanım 'geleceğin dalgası' olarak kabul edilmesine rağmen endüstri analistleri dediği gibi hala, Hindistan'da bir marka olmak için biraz zaman alacaktır. Ancak, donanım ilk yatırım yapıldıktan sonra, bir yıl dolayısıyla kullanım dikkate değer, gelmesi için ücretsiz elektrik olabilir.

onun kullanımı daha hızlı gidiyor görebilirsiniz güneş panelleri kullanılarak ortak Bazı avantajları. Güneş panelleri temelde-güneş ışığından elektrik üreten temiz iken, onlar hemen hemen hiç kirlilik, fosil yakıtlar ise atmosfere zehirli gazların büyük miktarlarda bültenleri üretmek. onlar güç hesap makineleri, dizüstü bilgisayarlar ve hatta küçük motorlu araçlar için kullanılabilir olarak güneş panelleri taşınabilirliği faktörü başka önemli bir avantajdır. Kuşkusuz bunların uygulamaları ancak sınırsız güneş panelleri hala çok pahalıdır. "Biz güneş gücünü kullanarak elektrik üretim maliyeti göz önünde bulundurulmalıdır vis-a-vis para maliyet, çevresel maliyet ve güç kurma alınan süre açısından, hydel ve termal gibi elektrik üretiminde geleneksel araçları kullanarak maliyeti bitkiler, "Baldev Aggarwal, firması Jinko Güneş Ltd Jinko Güneş dikey entegrasyon içinde dünyanın sayılı şirketlerinden biri olan Çinli bir kanal temsil müdürü Ashi Yeşil, diyor. O polysilicon hammadde süreçleri ve silisyum külçe, gofret, hücre ve paneller üretmektedir. Ashi Yeşil sadece güneş panelleri dağıtır, aynı zamanda güneş entegre çözümler sunmaktadır.

güneş panelleri Uygulamaları

Son yıllarda teçhizatları panelleri güneş sayısındaki büyüme gördüklerini hızlı şebeke elektrik bağlanmıştır. Bu büyüme programları sübvansiyon hükümet tarafından kısmen edildi uyarılır.

ticari elektrik üretmek için güneş panelleri kullanımı popüler hale gelmektedir. Güneş panelleri ve evler, işyerleri veya uzaktan araştırma istasyonları çatıya yerleştirilebilir bağımsız ya da yerel elektrik şebekesi ile birlikte kullanılabilir. Aslında, kolayca nispeten düşük maliyetle uygulanabilecek pek çok küçük ölçekli uygulamalar vardır. güneş enerjisi Muhtemelen en yaygın uygulanan kullanım Ama Hindistan'da, güneş paneli uygulamaları hala sınırlıdır cep telefonu, MP3 çalar, vb "gibi elektronik cihazları şarj oluyor. Hükümet şimdiye kadar güneş fenerler ve güneş sokak lambaları teşvik etmiştir. Güneş Misyon Politikası uygulanmaktadır Şimdi, onların kullanımı önemli oranda artması beklenebilir "Ashi ve Aggarwal diyor.

"Günümüzde çoğu uygulama gerekli güç kaynağı için düşük voltaj DC kaynak veya AC ızgara gerektirir. Bu nedenle, pil, haberleşme teçhizatı, invertörler, su pompaları, yerinde elektrik üretimi, köy elektrifikasyonu aydınlatma, güneş fotovoltaik (SPV) paneller başlıca uygulamaları bazıları şarj, "Sunil Goel, başkan yardımcısı, Maharishi Solar Technology Pvt Ltd bilgilendirir Maharishi Güneş güneş pilleri, çok kristalli güneş pilleri ile güneş modülleri için çok kristalin silikon gofret üretimi için ülkede ve aynı zamanda yüzde 2-3 ile hücrelerin verimliliğini artırır güneş hücreleri üzerinde AR kaplama tanıtmak için ilk ilk . Aynı zamanda Andhra Pradesh tamamen dikey entegre tesiste ülke imalat silikon gofret, güneş pilleri ve panelleri önde gelen şirketlerinden biridir.

K Srinivas Kaya, CEO, Kotak Urja Pvt Ltd göre, fotovoltaik modül istenen gerilim aralıkları üretmek için kullanılabilir. "Küçük ev uygulamaları için, onlar 100V-600V güç oluşturmak için akuple edilebilir, 12V veya 24V ve santral uygulamaları için gerilim düzeyleri oluşturabilirsiniz. Bu yüksek gerilim DC güç AC dönüştürülebilir ve ızgara güç beslemeli, "diye ekliyor.

Güneş panelleri de uzak bölgelerde su pompalamak için kullanılabilir. Genis tuzdan arındırma tesisleri de PV güç olabilir. Düşük maliyetli güneş paneli uygulamalar da mevcuttur. Örneğin, güneş fener olan güneş panelleri, farklı boyutları kullanın. Herhangi bir kablo gerekmez olarak Onlar herhangi bir noktaya yerleştirilebilir.

güneş panelleri en son ne?

Güneş panelleri çeşitli vardır. "Farklılaşma hücrelerin verimliliğini bağlıdır. hücrelerinin yüksek verimlilik, düşük panellerin boyutu olacak. Güneş panelleri ızgara ve off-grid iletişime güneş santrali kurarken, özellikle kurulacak iyi açık alan gerekir. Büyük paneller kullanılması halinde, daha büyük alan gereklidir. Ama daha iyi verim hücrelerle panelleri kullanarak, güneş enerjisi santralleri kurma proje maliyeti aşağı gelir. Biz yüzde verimli başına 17,5 olan Jinko güneş panelleri kullanılan yüksek verimli hücreler-hücreleri ile paneller sunuyoruz. O eşsiz satış noktası, "dedi Ashi ve Aggarwal diyor.

taşınabilir fenerler, ev aydınlatma sistemleri, sokak aydınlatma sistemleri ve su pompaları gibi Aydınlatma aygıtları güneş panelleri ile güçlendirilmiş tek başına bazı ürünler vardır. "Bu ürünler şimdi ızgara kaynağı var olmayan ya da çok düzensiz olduğu yerlerde, özellikle kurulmuş bir pazar var. Bu ürünlerin birkaç yıldır var olmuştur ama biz aydınlatma kaynağı olarak beyaz LED kullanarak aynı ürünler tamamen yeni bir dizi daha ekledik. Bu aralıkta enerji yakan cıva, halojen ve sodyum lambalar yerine hem güneş enerjisiyle çalışan DC aydınlatma, hem de yüksek AC güç aydınlatma kapsayan, son derece geniş. Biz de en küçük güneş mobil şarj cihazı, güneş çatı dayalı enerji santrali ve enerji santralleri bağlı megavatlık boy ızgara gibi yeni güneş enerjisi ile çalışan ürünler girmiştik, "Goel diyor.

Kumud Tyagi, başkan yardımcısı, Bergen Associates Pvt Ltd, güneş modülleri pazarda yeni olan dayalı yüksek verim kristal silikon göre. "Hücreler ve modülleri bizim makinelerde yapılan test edilir ve en yüksek kalite standartları ile sertifikalandırılmıştır. Onlar çeşitli kapasitelerde mevcuttur. "

Temel kristal silisyum güneş pili kullanımı konusunda hala olsa da, önemli gelişmeler artık yerini alıyor. "Sanayi ikinci nesil PV olarak adlandırılır ince film teknolojisi kullanıyor. teknoloji hala ABD gibi gelişmiş ülkelere sınırlı Ancak, çok araştırma hala ihtiyaç duyulmaktadır. Dünyada temel silikon monokristal PV hücrelerinin üretiminde önemli ölçüde ilerlemiştir iken, Hindistan dünya çapında ivme ulaşmak için kısa düştü, "Shashidhara BV, iş kafa yenilenebilir enerji (PV çözümleri), Delta Enerji Sistemleri (I) Pvt Ltd diyor

"Biz gelişmiş kristal güneş pilleri ve modülleri uygulamaları her türlü için idealdir birlikte hem off-grid ve on-grid uygulamalar için güneş panelleri sunuyoruz. Biz modüller, invertörler ve sistem entegrasyonu geniş bir hizmet yelpazesi sunmak için dünyada bir kaç şirket arasında yer almaktadır. Biz de güneş modülleri, çeviriciler ve izleme sistemi gibi PV projeleri için anahtar bileşenleri arz ile birlikte entegre fotovoltaik (BIPV), telekom ve enerji santralleri inşa için PV uygulaması için anahtar teslim çözümler sunuyoruz, "Shashidhara bilgilendirir. "Bizim güneş panelleri yüzde 0-3 pozitif güç hoşgörü ve istikrarlı, yüksek enerji sistemi çıkışı sağlar. Düşük ışık koşulları altında panel şönt direncini artırmak ve güç çıkışı PV hücreler. Dahası, state-of-the-art üretim teknolojisi kWh çıkış başına düşük maliyetle yüksek yol açar. "Diye ekliyor.

silikon teknolojisi amorf kullanarak Güneş panelleri inşa karşılıkları vardır, daha dayanıklı verimli kristal onların ve daha ince. süreç Çok yüksek verimli güneş bir tarafından gelen galyum arsenit inşa hücrelerdir epitaksi denilen moleküler demet. Bu hücrelerden yapılmış Güneş panelleri ve çok daha verimli için günlük uygulamalar geleneksel modellere ama pahalı da süreç ve malzeme kadar onları da yapmak.

Son güneş panelleri moleküler veya kuantum seviyesinde fonksiyonu. Bu panellerin bir tedavi plastik içine karbon nanotüpler veya kuantum noktaları implanting tarafından oluşturulur. silikon esaslı güneş panelleri aksine, bu paneller, temiz bir oda inşa edilecek yok ve bu nedenle, üretim maliyeti de oldukça düşüktür.

Kotak Urja yüzde 15 üzerinde modül verimliliği ile alanın az 2 metrekarelik ile 300Wp modülleri üretir. "Bu modüller hayatının 25 yıllık bağımsız ve sessiz güç üreticileri," Girish açıklıyor. Son zamanlarda, Kyocera da kapasite 135 Wp ve 210 Wp KD serisi güneş panelleri tanıttı. "Bu yüksek verimli çoklu kristal PV modülleri bulunmaktadır. Kyocera hücre dönüşüm verimi ve yüzde 16 üzerinde ağır çevre koşullarına karşı korunur, "Sanjay Aggarwal, pazarlama müdürü, Kyocera diyor. "Bizim güneş panelleri yapısal gücü sağlamak ve kurulum kolaylığı anodize alüminyum çerçeveli," diye ekliyor.

meydana's Yenilik

Bugün Güneş panelleri ya ince film teknolojisi veya kristal silikon teknolojisi kullanılarak yapılır. Hem verimlilik ve dolayısıyla daha az pahalı düşük ince film güneş panelleri olarak avantaj ve dezavantajları var. kristalin silikon hücreleri ile yapılan güneş panelleri ise nispeten pahalı ama daha verimlidir. Girish oluyor teknolojik upgradation güneş modülleri verimliliği artırmak için olduğunu hissediyor. Kabul eder Goel, "Hiç şüphe yok ki yenilik yer alıyor. Sanayi daha düşük maliyet / watt Ar-Ge yoluyla teknoloji daha yüksek verim elde etmek için çalışıyor, malzemeler, süreçler, yüksek verimlilik-up 21 götüren 350-400 mikron birkaç yıl 160 mikrona kadar azalttı önce kalın edildi vs Güneş pilleri, yüzde verimli hücreler. "Mekanizasyon ve ticari olarak mevcuttur başına üretim süreçlerinde otomasyon manuel uygulamalar ile mümkün olmayan her iki teknolojinin de daha büyük ve daha yüksek güçlerde güneş panelleri üretimine yol açmıştır. Ancak, Tyagi çeşitli malzemeler ile araştırma bilim adamları üzerinde ilgilidir. "Bu farklı yöntemler ticari almak zor," diyor.

Yeni bir güneş paneli tasarımında farklılık Georgia Tech Araştırma Enstitüsü tarafından tanıtıldı. Geleneksel güneş panelleri genellikle düz ve hantal vardır. Yeni tasarım çim mikroskobik bıçak gibi nanotowers bir dizi özellikleri tuzak daha fazla güneş ışığı artırmak yüzey alanına söyledi. Ancak elektrik üretmek için, bir hücre gibi gerilim üretmek için vardır ve bu yeni tasarlanmış güneş paneli kısa düştü yerdir. Ancak, yine de elektrik üretmek için hücre içinde yeterince direnç var.

güneş panelleri Maliyeti

güneş panelleri maliyeti tipi, watt ve panel marka bağlı olarak değişir. aynı boyutta Güneş panelleri Bunları üretmek için kullanılan güneş pilleri, kalitesi ve teknolojinin işleyişini yaş farklılıklar doğar elektrik-bu farkın çeşitli miktarlarda üretebilir. ilgili teknoloji daha gelişmiş ve hassas hale nedenle, güvenilir bir güneş paneli üreticisi olan, kalitesini artırır. İki güneş panelleri değerini karşılaştırmak için en iyi yolu değeri / watt oranını ölçmektir. "Bir anda, güneş pilleri 16 $ watt başına satmak için kullanılır. Ancak teknolojinin ilerlemesi ile birlikte, maliyet $ 2,2 watt başına kadar geldi. Yeni teknoloji ve gofret ince yaptı hücrelerin maliyeti panellerinin maliyetini azaltarak, aşağı geldi, "Ashi ve Aggarwal dikkat çekiyor.

Maharishi Güneş panelleri Fiyatı off-değerlendirme ve diğer ticari terimler almak, miktarına bağlıdır. Genellikle, 2Wp güneş panelleri 74-120Wp ise Wp başına Rs 220-225 sunulmaktadır sunulur
Wp başına Rs 110-125, Kotak Urja panel fiyatları 2 $ Wp başına civarındadır. Kyocera panelleri kalite, hücre köken ve sipariş miktarına bağlı olarak, watt başına $ 2-2,6 maliyet.

Shashidhara ki güneş enerjisi şu anda bağlı dağıtım yüksek başlangıç maliyeti engelleyici hissediyor. "Gelişen bir güneş pazar yumurtlamak için, teknolojiyi rekabetçi ucuz olması gerekiyor" diyor.

hurda güneş pilleri kullanarak güneş paneli yatırım üzerinde önemli miktarda tasarruf edebilirsiniz. Hurda güneş hücreleri genellikle çok ucuz fiyatlarla bu satış, üretim ve güneş pili üreticileri sırasında kırılmış olan hücrelerdir.

Alıcıların ihtiyaçlarını

Genellikle, alıcılar nispeten iyi standardize ve tanımlanır neyin güneş fener, su pompası, ev aydınlatma veya sokak aydınlatma, tasarım ve performans gibi standart bir uygulama için görünebilir. diğer gereksinimleri için, bir alıcı genellikle onun güneş paneli adını plaka kapasitesi veya reytinge göre ihtiyaçlar belirler. Diğerleri uygulama tanımlayabilir ve ihtiyaç veya güneş paneli tedarikçi / üretici en iyi cinsi, miktarı ve değerlendirme uygulama için uygun önerecektir tarafından sağlanan bir anket doldurun. "Yukarıda bir standart paket çalışmıyor çatı güç jeneratörleri, ofis veya sanayi yedek güç sistemleri, vb gibi genellikle özelleştirilebilir uygulamalar için de geçerlidir. SPV jeneratör kullanıcı tarafından akılda ortalama enerji tüketimini günlük tutarak tasarlanmış olmalı, "Goel açıklıyor.

Tyagi alıcılar kısa teslim süresi, düşük maliyet ve esneklik kullanım bakmak söylüyor olsa da, Girish alıcıların ihtiyaçlarını uygulama alanları bağlı olduğuna inanmaktadır. ve grid (güç üretimi ve kılavuza beslenmesi için) (fener, küçük ev, sokak ışık, şarj cihazları, vb gibi) pazar segmentleri-off grid iki türü vardır.

Baldev Aggarwal Alıcılar yüksek kalite ve düşük fiyat bir arada bakmak ", diyor. Biz çok rekabetçi bir fiyata kaliteli paneller sunan, bu yüzden vardır. Ancak, Hint pazarı hala çok olgunlaşmamış olduğunu. Alıcılara düşük fiyattan daha kaliteli daha fazla önem vermelidir. "

alıcıların karşılaştığı zorluklar

Maliyetli bir güneş paneli ya da güneş enerjisine dayalı bir sistem satın almak için en büyük engeldir. güneş paneli ve nominal kapasitenin Kalitesi bir habersiz alıcı yüzleri başka sorundur. "Gerçek rating laboratuar veya test tesisi dışında ölçülemez. Dolayısıyla, bazı küçük üreticileri, sistem entegratörleri ve bayi standart rating pahasına düşük güç panelleri kapalı geçmektedir. Garantiler güneş paneli veya komple bir sistem olarak onurlandırıldı değildir ve iklim koşulları değişen farklı yapan kullanıcı düşük performanslı güneş modülü ya da hava nedeniyle bir alt kalite mi bağlı olduğu tahmin sol ise, "Goel açıklıyor.

bir sisteme entegre olmadığı sürece elektrik üreten bir bileşeni olarak Güneş paneli pek kullanımının kendisi gereğidir. Nitelikli ve deneyimli personel hesaplamak ve aralığı olarak güneş paneli seçimi belirtmek gerekmektedir 300Wp oldukça geniş az 1Wp olduğunu. "Seri ve panellerin paralel bağlantı, diziler, boyut ve dizilerin rating, dizilerin sayısı, uygun güç şartlandırma ünitesi veya şarj kontrolörü, akü, invertör, ışık, fan, bilgisayar, elektronik aletler, elektrik motoru seçimi formu vs, sistem oluşturan bir güneş enerjisi entegre ederken bir tasarımcı ya da danışman karşılaştığı sorunlardan bazıları, Sadece güneş paneli, aynı zamanda sistemin dengesi (BOS) "ekleyerek, Goel bilgilendirir" ve aynı derecede önemli olup, sağ seçim belirler hayat ve genel sistem performansını. sistem üreten güneş enerjisi tipik bir depolama türü çeşitli ticari harcamalar, artı pil bankanın değeri yüzde denge 25 elektronik, mekanik tesisat, kablolar, bağlantı kutuları değerine göre göre yüzde 25 ortalama, güneş panelleri değerine göre yüzde 50 gibidir ve marj. "

PV modülleri toplu olarak mevcuttur. "Bu onlar kadar 25 yıl ömür garantisi olarak bir alıcı IEC sertifikalı firmalardan PV modülleri seçmek için büyük önem taşıyor" Girish dikkat çekiyor. Sanjay Aggarwal de bir alıcı daha çok kalite, daha düşük çıktı, güvenlik, sipariş daha düşük bir kapasite temini, bazı tedarikçiler tarafından kullanılan modül ve eskimiş teknoloji düşük verimlilik hücreleri gibi konularla ilgili sorunların karşı karşıya olduğunu hissediyor. güneş tabanlı çözümler hala çok devlet tarafından sübvanse olduğundan, başka bir sorun alıcılar sübvansiyonlu ürünleri satın almak için yerden bilmiyor olabilir ki, Baldev Aggarwal dikkat çekiyor karşı karşıya kalabilirler.

Şirketin güvenilirliği, hücrelerin verimliliğini ve fiyat bir alıcı için bakmak gerekir nelerdir, "Baldev Aggarwal özetliyor.

Ne bir alıcı düşünmelisiniz

güç güneş panelleri miktarı paneller, malzeme ve teknoloji yapımında kullanılan kaliteli ve güneş paneli kullanılmakta olan süreyi etkilenir üretmek. güneş panelleri satın aldığınızda, o nedenle, bilge boyutu ötesine bakmak ve değer / watt oranı bakıyorum.

Goel göre, en iyi uygulamaların ancak daha yüksek bir reyting görünebilir bir yere ölçekli güneş paneli karşı yüksek verimli güneş paneli seçimi dahil gerçekte daha az güç olduğunu. "Her güneş paneli ve test verilerinin bilgisayar çıktısı olan 'IV CURVE' olarak bilinen bir elektrik veri eşlik etmektedir. 'IV CURVE' diğer ilgili bilgiler yanında güneş panelinin gerçek güç içerir. bir güneş panelinin garanti, derece bağlı olarak 5-15 yıl olabilir, Maharishi Solar tarafından üretilen güneş panelleri her panelin arka yapıştırılan kalıcı kendinden yapışkanlı etiket ile gelir. Bir alıcı, isim plakası kapasitesi başına iktidar ödüyor, "Goel diyor. "Alıcı da dikkatle güneş paneli içinde lamine etiket üzerinde yazılı üretim yılını görmelisiniz. izleme ve garanti süresi aşağılayıcı ya da geliştirme, üretim hatalarına içinde bir güneş paneli durumunda garanti talepleri availing üretimi ve model numarasını yardım seri numarası, yıl, "diye ekliyor.

Tyagi güçlü bir alıcı yaptığı yatırımın değeri kontrol gerektiğini hissediyor. "Aşağı ürünleri itmek için çalışacağını söyledi tedarikçiler var. Ayrıca, bir alıcı bu oyun son derece önemli rolleri olarak, panel kurulumu ve sistem kurulum tasarımı sırasında dikkatli olunmalıdır. Yanlış yükleme düşük enerji üretimi neden olabilir, "diye ekliyor. Bir alıcı, her zaman güneş paneli satın karşı bir yasa tasarısı için sormalısınız. "Vicdansız satıcıları orijinal ve yeni birimler olarak geri dönüşümlü panelleri kapalı geçebilir. Geri dönüşümlü panelleri onlar mal çalınmış olabileceği kadar ve şüpheli kalitesi ve yaşam kaçınılmalıdır "Goel diyor. "Şirketimizin itibarını, hücrelerin verimliliğini ve fiyat bir alıcı için bakmak gerekir ne var," Baldev Aggarwal özetliyor.

UYGULAMA ALANLARI

• Güç santrali (ızgara-kravat ve bekleme)

• Sokak aydınlatma

• İçme suyu / su pompalama

pompalama • Sulama

• Telekomünikasyon kuleleri

• Trafik ışık sistemi

• Demiryolu sinyalleri

• Havacılık ışıkları

izleme • Çevresel veri

Kırsal alanlarda • Tıbbi tesisler

• Acil iletişim

• Arıtma

Kaynak: Kyocera

güneş panelleri Türleri

kristal Tek (ayrıca monokristal adlandırılır): Bu eski teknoloji, en çok denenmiş ve güvenilir ve en iyi şekilde pahalı, ama en yüksek verimi var. Onlar gofret içine dilimlenmiş tek bir silikon kristaller oluşur. Her daire gofret ve onun yanında kare kesim vardır güneş paneli bu gofret matris oluşur düz koydu. Çok bozulma-yılda yüzde 0,25-0,5 kaybetme yavaş var.

Polikristal (aynı zamanda multi-kristal denir): Bu paneller aynı zamanda silikon uzun tüplerden dilimlenmiş, ancak kullanılan silikon yapmak daha kolay olduğu çok kristal olduğunu. onlar biraz daha az verimlidir dışında Bunlar çok tek performans ve yıkımı kristal benzer.

String şerit: Bu yukarıdaki iki daha az enerji kullanır nispeten yeni bir tekniktir. Onlar erimiş silikon ince bir film tabakası sayesinde metal dizeleri bir çift sürükleyin ve bir dilimlenmiş olarak veya başka doğranmış gerekmez silikon şerit oluşturur. Ancak, alt etkilidir.

Ince film ya da amorf: Bu yeni teknikle spreyleri ince bir tabaka olarak bir taban üzerine silikon. O yukarıdaki üç daha bozulma daha az olduğu iddia ediliyor. Üretim sürecinde daha fazla enerji diğer panel türlerinden herhangi birini daha etkilidir, bu nedenle hücreler genellikle aynı nominal gücü ucuzdur.

Güneş paneli verimliliği

Güneş paneli verim yakalanır ve elektriğe dönüştürülüyor güneş enerjisinin yüzdesidir. Bu panel çıkan tellerde elektrik enerjisine panel alanına isabet güneş enerji oranı (yüzde olarak) 'dir.

Bu kesin bir sayı vermek çok zor, bu yüzden sayıları aşağıda verimliliği ortalama yüzde olduklarını güneş panelleri çıkışının farklı. Ince film güneş panelleri genellikle yaklaşık yüzde 0.5 'de kristal paneller aşağılamak ise, her yıl yaklaşık 1 yüzde düşer. Aşağıda güneş paneli her türü için yaklaşık yüzde şunlardır:

Monokristal: yüzde 18

Polikristal: 15 yüzde

Amorf (ince film): yüzde 10

Güneş paneli bakım

güneş panelleri ile ilgili en güzel şey hemen hemen hiç bakım gerektirmez, bu nedenle hiçbir hareketli parçası olmasıdır. Sadece zaman zaman silinmelidir veya etkinliğini etkileyebilir toz ve kir oluşumunu önlemeye yardımcı olur fırçaladı ihtiyacı var. Genellikle yağmur buna da dikkat eder. Bunun dışında çerçeve mühürler ve kablo bağlantı kutusu kadar sadece görsel inceleme ihtiyacınız olan tek şey olduğunu.

Kaynak: Kotak Urja

ALIŞ İPUÇLARI

bir güneş enerjisi santrali sahibi için gelir modülleri ve ızgara onun beslenerek elektrik üretimi bağlıdır. bazı arıza daha fazla doyum azalır gelecek veya modüllerin çıkış olursa, onu sahibine büyük bir kayıp olacaktır. Bir müşteri, bu nedenle, karar satın almadan önce aşağıdaki kontrol etmelisiniz:

modüllerin • Verimlilik kontrol edilmelidir. Yüksek verimlilik, daha fazla watt elektrik tüketici güneş paneli kullanılacak malzemenin hacim başına alacak. yüksek verimlilik panellerin avantaj genellikle daha yüksek verimlilik, daha küçük panel alıcı gerekir ki

Çıkışta garanti süresi olarak onun güvenilirliğini kontrol etmek için tedarikçi tarihini kontrol etmelisiniz bir alıcı • Oldukça uzun-20-25 yıl ve ilk yatırım yüksek olduğu

Bir müşteri • uzun garanti süresi nedeniyle tedarikçi finansal istikrar kontrol etmelisiniz. Bu bir şey gelecekte modülleri ile yanlış giderse, müşteri kaybı olmamalı emin olmaktır

Modülleri • uluslararası güvenlik standartlarına sahip olmalıdır

• olan modüllerin ömrü boyunca gerekir çıktı azalan eğrisinin kayıtları kontrol

• Teknoloji üretimi konularında çok kullanılan

ızgara-kravat enerji üretimi projeleri başta olmak üzere • Teknik parametreler kontrol edilmeli

tedarikçi • Yetenek kontrol edilmesi zamanında ihtiyaç teslim

Kaynak: Kyocera

Bir Yanıt bırakCevabı iptal etmek için buraya tıklayın.
Sen olmalısın giriş yorum bir post.
« EFY Readers 'Choice Awards 2009Marifetli Yenilikler » Bu kategoride İlgili Makaleler
ofisler için UPS: talep ileri teknoloji ile UPS çözümleri
Perşembe günü gönderildi, 16 Aralık 2010

oluyor, çoğu yenilikler güç ve çevreyi kurtarmak amacıyla, etkinliğin artırılması üzerinde duruldu. Bugün, trend kompakt sistemler doğru ilerliyor ve gerekli alanları en aza tabanlı çözümler raf ve tercih ziyade merkezi UPS verilmektedir dağıtılan yapılandırmaları
Güneş pilleri: Sağlam, uzun ömürlü ve uygun fiyatlı
Perşembe günü gönderildi, 16 Aralık 2010

müşterilerinin ihtiyaçlarını anlayarak, üreticiler şarj edilebilir piller farklı kullanılan hammadde verimliliği arttırmak vardır. nikel kadmiyum ve lityum-ion kullanan diğer teknolojilerin uzun ömürlü olması için üzerine çalıştı edilmektedir
chip dirençler için kurşunlu hareketle
Salı günü gönderildi, 14 Aralık 2010

teknolojik gelişmeler nedeniyle, minyatür ve maliyet avantajı, elektronik sanayi kurşunlu dirençler uzaklaşmakta ve yonga dirençler benimseyerek. Dirençleri de PCB entegre ediliyor
SMF Piller IN YENİLİKLER
Cuma günü Yayınlanan, 12 Kasım 2010

yenilik çağında, akü sanayi geride olmamıştır. müşterilerinin taleplerini takip etmek, SMF piller artık, akıntı fazla, abartma dayanacak şekilde titreşim ve şok karşı üstün performans sağlamak için tasarlanmıştır. tam ve güvenilir güç sağlarken boyutunda kompakt, bu pilleri yükleme alanı kazanmak
Unorganised servo sabitleyici pazar: Alıcılar kalitesi ve güvenilirliği için gitmeli
15 Ekim 2010, Cuma günü gönderildi

Servo dengeleyici düzensiz bir sektördür. bir satın alma kararı yaparken Alıcılar, bu nedenle çok dikkatli olmalıyız. şirketin kredibilitesi içine baktı olmalı ve bu ürün hakkında biraz bilgi sahibi olmak da gereklidir
BAŞLIKLARI
•IIFL, Binbaşı Finansal Okuryazarlık Sürücü On ALEV Girişmek için
•VNPLs Video Konferans Çözümleri RADVISION'un-Up With Tie
•âHazardous Madde Süreci Managementâ On TUV Rheinland Forumu
•Accenture Türkiye Focus Widen için
•Karunanidhi Chennai IT-SEZs açtı
•BİT Kırsal Sektör Boost Will, Murtaza Says
•Krom 10 Beta hızlı mı: Google
•Asla uyumayan Video Gözetleme Sistemi
•Trai 2012 yılında Come 4G Bekliyor
•HDIL Cyber City Projesi Gümrükleme Gets
•Dell'in Hindistan Gelir S4 yılında Yüzde 37 Büyüdü
HABERLER + +
130 KOBİ girişim NI yararlanmak ...
MNRE projeler düzeni için güneş sübvansiyon tanıttı sermaye ...
tanık sıçrama Power yedek pazar ...
gereksinimleri pazar Uygun ile bir AB ticaret gerekir ...
CBI girişimi daha kolay AB ve Hindistan yaptığınız ticaret arasında ...
Devamı »HABERLER
Chipmakers piyasa hedefi kırsal ...
Kyocera güneş modüllerinin, modüller de DKA performans iyi ...
LED ışıklar ampul verimliliği düşük değiştirmeyi mevcut ...
Hawkers ürünleri aydınlatma geçiş güneş ...
Esnek PCB piyasa 2015 yılına kadar $ 16000000000 küresel ABD aşması ...
Devamı »KONUŞMA IN
Önümüzdeki beş yıl içinde PV güneş geçerli olacaktır
o istifa sonra PS Deodhar Mitramax Enerji kurmak onun ..... Yorum Yok
Devamı »RS agresif online pazarlama iş yapmak
onun çok kanallı strateji, kaliteli ürün, uygun fiyat ve mükemmel hizmet, RS ile ..... Yorum Yok
Devamı »ŞİMDİ STAND ÜZERİNE
Ocak 2011 Sayımız


EN POPÜLER
GÜNEŞ OYUNCULAR LİDERİ
Sayılar
Hint güneş PV sektöründe genel bakış

BİLİYOR MUSUNUZ?
Sağlıksız uygulamaları Hint LED piyasada bol bol
Bazı noktalarda LED ışıkları satın alırken akılda olmak ..... Yorum Yok
Devamı »YENİ ÜRÜNLER

Rhydo GSM / GPRS modemler

C & K's sağlam basmalı

Texas Instruments 'LED

GlacialLight LED lamba

Su-Kam cebine dostu



Tektronix's osiloskop MSO/DPO5000

Battersize lazer parçacık

Matris VoIP erişim

Delta'nın C2000 AC

Mikroçip Teknoloji IC



LSI's IGBT modül

STMicro's tek çip

Analog Devices 'dijital

SanRex Power yarı iletken

Vishay yüksek akım



Tümünü gösterKategoriler
•Otomotiv •Alıcılar Zone •Kanal Bölgesi •BİLEŞEN •BİLİYOR MUSUNUZ? •EMS •EMS Zone •Yeşil Going •Govt PROGRAMLARA, POLİTİKALARI ve VERGİLER •Ana Sayfa Splash •KONUŞMA IN •Sanayi Focus •LİDER OYUNCULAR •LED •Imalat •Benim Story •YENİ ÜRÜNLER •HABERLER •NEWS1 •ŞİMDİ STAND ÜZERİNE •Sayılar •Diğerleri •GÜÇ ELEKTRONİĞİ •Ürün Focus •GÜVENLİK •SEMICONDUCTOR •SMT •SMT Focus •GÜNEŞ •T & M •Telekom •Eğilimler •Uncategorized HakkımızdaARŞİVSon SayıEzineDergiABONECopyright © 2011 Elektronik Bazaar Tüm hakları saklıdır.rapit solar cell make up looking emergencyile en iyi eşleşen sonuçlar
Recent years have seen rapid growth in the number of solar panels installations ... Metne git »
Solar panels made of these cells are much more efficient than the... Metne git »
Emergency communication. • Desalination. Source: Kyocera... Metne git »

Hiç yorum yok: