20 Şubat 2011 Pazar

Güneş Hücre temelleri, Güneş Fotovoltaik Modüller

Güneş Hücre temelleri, Güneş Fotovoltaik Modüller

İngilizce Tayland

Ev Hakkında Leonics Bize ulaşın Site haritası

Ürün Uygulama Hizmet Destek Download Soruşturma
» Güneş Fotovoltaik Sistemler

» Güneş Termal Sistemler

» Sistemleri Enerji Tasarrufu
» Yenilenebilir Özelleştirilmiş
Enerji Sistemleri



» Yenilenebilir Enerji Ürünleri

» Ürünler Enerji Tasarrufu

» Güç Kalitesi Ürünler




Leonics Destek

» SSS
» Enerji Koruma Ürünleri
» Enerji Koruma Sistemleri

» Enerji Tasarrufu Kılavuzu

» Nasıl Solar PV Sistem Tasarımı
» Güneş Hücre Temelleri
» MPPT Solar Şarj Kontrol Temelleri
» Güneş Enerjisi Avantajları



» Güç Kalitesi Rehberi

» ELEKTRİK anlama y
» Geçerli Temelleri
» Surge Protector Temelleri
» Bir Surge Protector seçimi



Home > Destek > Hücre Güneş Temelleri

Güneş Hücre Temelleri

Güneş enerjisi "sebep olduğunu bunun için denir, kısa bir süre içinde doldurulan doğal olduğunu, nihai enerji kaynağı yenilenebilir enerji "ya da" sürdürülebilir enerji "kaynağı. güneş enerjisi avantajları için almak, teknolojileri, çeşitli elektrik ve ısı güneş enerjisi için gizli için kullanılır. güneş enerjisi kullanımı 'içeren enerji tasarrufu kullanmak 'yoludur çünkü ve kullandığı enerji gelir kaynağı doğa daha akıllıca ve verimli. Bu şekilde aşağıdaki gibidir açıklandığı gibi hücre, Güneş içerir:

Güneş Hücre nedir?
Güneş Hücre veya Fotovoltaik (PV) hücre elektrik doğrudan içine güneş ışığı dönüştürür vb kadmiyum galyum arsenit ve yarı iletken malzemeler gibi silikon, tellür, bir oluşur cihaz. Ne zaman güneş pilleri güneş ışığı emer, serbest elektron ve delik kavşakları negatif / oluşturulduğunda de olumlu. olumlu ve olumsuz kavşaklar ise güneş pili ekipman elektrik DC vardır bağlantılı, mevcut ekipman elektrik faaliyet olduğunu teslim etmek.


Güneş hücre tipleri
üretim teknolojisi ve yarı iletken göre sınıflandırılmış üç ana hücre tipi vardır.



Tek Kristal Silisyum
PV Modülü Polikristal Silikon
PV Modülü Amorf silikon
PV Modülü

1. Kristalin silikon PV Modülü: Si) İki tip kristal silikon (c modül PV üretmek için de kullanılır; tek kristal silikon veya silikon polikristal ve multi-kristal silikon de denilen bilinen silikon gibi monokristal. Polikristal silikon PV modül% kristal silikon PV tek olan ve alt dönüşüm verimi daha modülün her ikisi de 10-12 o ortalama hakkındaki onları dönüştürme yüksek verimleri.
2. Amorf silikon PV Modülü: Amorf silisyum (a-Si) PV modül veya ince film silikon PV modül ince yapılmış olabilir o PV modül, bu nedenle silikon emer ışık kristal daha etkili daha fazla. Gerekli görmedikçe ve değil verimliliği için herhangi bir yüksek uygulamalar uygun düşük maliyetli önemlidir. silikon PV modül amorf tipik verimliliği% 6 civarında.
3. Melez Silikon PV Modülü: amorf silikon ile ince tabakalar çevrili silikon tek kristal bir arada ışık veya dolaylı seviyeleri sağlayan mükemmel hassasiyeti düşük ışık. Hybrid silikon PV modülü yaklaşık% 17 verim dönüşüm seviyesine sahiptir yüksek.

Güneş hücre yapısı
En çok yarı iletken malzeme şu anda güneş pili üretimi için kullanmak gibi bazı avantajları vardır silikon, bu yüzden bu kolayca doğada bulunabilir, kirletmez, çevreye zarar vermeyen ve kolayca, erimiş olabilir ele ve monokristal silisyum forma kurdu , vb yaygın güneş pili silikondan yapılmış bir büyük alan pn kavşağı olarak yapılandırılır.

Nasıl güneş pili çalışıyor?







çarptığı zaman güneş ışığı güneş pili yüzey, hücre delikleri elektronlar olarak oluşturur yük taşıma. üretilen tarafından jonksiyon alan iç) elektronlar (delik) olumsuz ücretleri (ayıran bazı olumlu ücretleri. Delikleri tabaka-n elektron ve uygulanır süpürüldü içine negatif veya tabaka-p süpürüp götürdü ve içine olumlu ya. yaptığımızda, bir devre olduğu, serbest elektron delikleri pozitif recombine yüklemek için geçmesi için; mevcut ışıklandırmanın altında hücreleri üretilir arasında olabilir.

Bireysel güneş hücreleri 'denilen (bir modül olan bağlı bir arada yapmak solar modül modül ') artırmak için mevcut ve PV' veya 'modülleri)' dizisi 'PV olan' bağlı bir array ('denilen güneş dizi ya. gereklilik gerilim bağlı olarak akım ya da güneş dizileri yollardan çeşitli bağlı bir şunlardır:• Güneş paneli paralel bağlı ise, çıkış akımı artacaktır.
• Güneş paneli seri bağlanmış ise, çıkış gerilimi artıracaktır.


Solar PV sistem
Güneş pilleri üretmek ekipmanları DC doğru akım (DC), bu nedenle kullanılan sadece bunlar. gerekirse alternatif akım (enerji yedekleme veya uygulanması gereken bir AC ekipmanları) AC, güneş fotovoltaik sistemlerinin modülleri güneş ek bileşenleri gerektiren diğer. Bu bileşenlerin içine entegre etmek için tasarlanmış özel güneş PV sistem , onlar söylemek için yenilenebilir enerji ürünleri veya enerji tasarrufu ürünleri ve bir ya da bileşenlerin daha fazla bağlı eklenebilir üzerinde uygulama türü . bileşenlerin güneş fotovoltaik sistemi vardır




1. Güneş Modülü , elektrik doğrudan DC güneş PV sistem dönüştüren güneş herhangi bir bileşeni önemli.
2. Solar Şarj Regülatörü , gerilim ve akım dizilerden güneş düzenleyen, şarj aşırı şarja bataryayı önler ve aynı zamanda deşarj üzerinden kontrol gerçekleştirir.
3. Pil mağazalar başka amaçlarla mevcut ya da gece görünür değil, güneş ışığından elektrik kullanırken için üreten güneş diziler.
4. Inverter aletleri AC AC içine çıktı Güneş paneli güce dönüştüren DC sistem güneş PV herhangi bir bileşeni kritik.
5. Yıldırımdan korunma dalgalanma yüksek voltaj indüksiyon veya yıldırım engeller elektrik neden ekipmanları zararınızı. Topraklama verimli boyutu ve kritik güneş PV sistemleri dahil olduğu büyük ihtiyaç için.


Güneş pili avantajları
Güneş pili veya PV hücre dostu çevre üreten temiz elektrik kaynağı ile enerji olmayan kirletici. Beri, güneş ışığı kullanan bir başka yakıt faaliyet verir kapalı hiçbir atık, herhangi bir yanma hareketli parçası yok, ve. Bu bitkiler güç yanan yakıt ve fosil azaltır toplama gazlar gibi karbon monoksit, kükürt dioksit, hidrokarbon kömür ve azot vb üretilen yakıt. Tüm taşınabilir yüklemek ve kolay vs, sera etkisi, küresel ısınma, asit yağmurları ve hava kirliliği gibi çevre azalma etkileri enerji. modüler özelliği olabilir gerektirdiği boyutlarda inşa herhangi bir grubu. Ayrıca, bakım gerektirir minimal ve etkinliğe sahip uzun ömürlü (30 yıldan fazla) ve kararlı.

Güneş pili uygulamaları Ev Iç ve dış aydınlatma sistemi, elektrikli cihazlar, elektrikli kapı açacağı, güvenlik sistemi, vantilatör, su pompası, su filtresi ve acil ışık vb

Aydınlatma sistemi Otobüs durağı aydınlatma, telefon kulübesi aydınlatma, reklam panosu aydınlatma, park aydınlatma, iç ve dış mekan aydınlatma ve sokak aydınlatma, vb
Su pompalama Tüketim, kamu hizmeti, hayvan sulama, tarım, bahçe ve tarım, madencilik ve sulama vb
Akü şarj sistemi Acil durum güç sistemi, uzaktan kumandalı alanda ev kullanımı için kırsal köy ve güç kaynağı ve aydınlatma için pil şarj merkezi, vb
Tarım Su makineleri ve su püskürtücü vb dayak, tarım ürünleri fumigator pompalama
Sığırlar balık yetiştiriciliği ve böcek tuzağa aydınlatma, vb su pompalama, oksijen dolum sistemi
Sağlık merkezi Buzdolabı ve koruma ilaçları ve aşıları ve tıbbi malzeme vb için serin kutusu
Iletişim Hava seyrüsefer yardımları, hava uyarı ışığı, fener, fener navigasyon yardımı, ışıklı yol tabelası, demiryolu geçidi işareti, sokak aydınlatma ve acil telefon vb
Telekomünikasyon Mikrodalga tekrarlayıcı istasyon, telekomünikasyon ekipmanları, taşınabilir haberleşme teçhizatı (servis ve askeri tatbikatı örneğin iletişim radyo) ve hava gözlem istasyonu, vb
Uzak alan Tepe, Yeni ızgaraları, mevcut olmadığı bir ada, orman ve uzak alan vb
Uzay Uydu, uluslararası uzay istasyonu ve uzay aracı, vs









Haber

»
13/09/2010
DOI Monlarn, Chiangmai de ASEAN içinde ilk tam Rüzgar Türbini-Dizel Jeneratör ve Akü İnverter Hybrid Sistemi

»
15/06/2010
ASEAN, en büyük şebeke bağlantılı inverter yüklü ve 2.2 MWp Güneş Enerjisi Santrali, Lopburi uygulanan

»
01/05/2010
Royal proje, Changhuaman 100 kW güç kapasiteli rüzgar çiftliği uzanır.







Ev Hakkında Leonics Bize ulaşın Site haritası
Gizlilik Şartlar ve Koşullar © 2009 LEONICS CO. Tüm hakları saklıdır. 20/2/2011 10:42:09
Tek başına yenilenebilir enerji ürünleri, enerji tasarrufu ürünler, sürdürülebilir enerji, güneş ev sistemleri, güneş enerjili su pompası, hibrid güneş sistemi, hibrid enerji sistemi, hibrid güç sistemi, hibrid sistemi, güneş çiftlik, güneş enerjisi sistemi, güneş ızgara kravat sistemi, güneş su ısıtma, obstrüksiyon ışıklar, enerji verimli ışık, ışık enerji tasarrufu, enerji tasarrufu sistemi, off-grid inverter, inverter hibrid, hibrid güç çevirici, tek başına inverter, şebeke bağlantılı inverter, ızgara kravat inverter, rüzgar türbini invertör, güç çeviriciler, güneş inverter, saf sinüs dalga invertör, pwm invertör, solar şarj cihazı, solar şarj regülatörü, MPPT şarj kontrolörleri, regülatöre, güneş enerjisi sistemi, köy elektrifikasyonu, kırsal elektrifikasyon, off-grid güç sistemi, uzaktan ada elektrifikasyon, güneş sistemi yazılımı, güneş izleme, uzaktan güç izleme

Hiç yorum yok: