19 Şubat 2011 Cumartesi

Nasıl bir güneş pili nasıl çalışır?Mümkün basit laboratuvar cihazları kullanarak oluşturmak mümkün mü?

Nasıl bir güneş pili nasıl çalışır?Mümkün basit laboratuvar cihazları kullanarak oluşturmak mümkün mü?



















xUmp.com Bilim Oyuncakları


Ask
Uzmanlar


Üniversite
Departmanlar


Einstein
eGreetings







Güneş Enerjili Mova Küre: Mova-Globe.com






Soru

Nasıl bir güneş pili nasıl çalışır? Mümkün basit laboratuvar cihazları kullanarak oluşturmak mümkün mü?

tarafından sorulan: Megha

Cevap

Güneş pilleri (fotovoltaik), silisyum kristali, iki tabaka arasında elektriksel potansiyel oluşturmak için ışık fotonları gelen enerji kullanımı. bazı ekledi kirliliklerin silisyumun atom yapısı, tüm mümkün kılan şeydir. Bir silikon atomunun dış orbital elektron kabuğu dört elektron bulunur. bu elektron kabuk doldurmak için sekiz elektron alır bu yana, bir silikon atomu sürekli bağ dört elektronlar için arıyor. Bu bir karakteristik kristal yapıyı oluşturan silikon diğer atomları ile kovalent bağ ile bulur. Silisyum atomlarının Nitekim çok kararlı ve iletken değildir katıldı, ancak bu kirlilikler fosfor ve bor gibi maddeler ile silikon "doping" olarak devreye girer ise, tamamen farklı elektriksel özellikleri yarı-iletken malzeme yaratma silikon eklenir .

fosfor dış kabuk beş elektron çünkü Örneğin, fosfor silikon ile birleştiği zaman, bir N-tipi yarı-iletken malzeme oluşturur. Silikon ama dördü istediği bir elektron kendi yalnızlığını tarafından asılı ve molekülü bir negatif yük vererek bırakır. bor silikon ile katılırsa bor dış kabuğunda üç elektron olduğu gibi, bu P-tipi yarı-iletken malzeme (pozitif yük) oluşturur. onunla silikon bağı olsa da, molekülün pozitif ve tahsil edilir hala bir elektron arayan bir elektron "delik" bırakır.

fosfor emdirilmiş silikon ve bor emdirilmiş silikon tabaka halinde metal yol veya kanallar, bir elektriksel potansiyel ışık biraz yardım ile oluşturulabilir ile birleştirilir. ışık fotonları fazladan elektron içeren fosfor tabakası grev olduğunda, bu elektronlar kapalı sheered olabilir ve serbest bıraktı. onlar, onlar hemen bor tabakası ve kafa şekilde potansiyel farkındayız. bir yük (Eğer elektrik ile yapmış istiyorum bazı işler), göç eden elektronlar elektrik akımı yararlıdır sonra potansiyel yaratılmış olan bu iki tabaka arasında bağlı olduğu durumda.

Güneş pilleri harika bir alternatif enerji kaynakları, ancak kesin kısıtlamalar bulunmaktadır. Tüm görünür ışık bu işlem için faydalı olduğundan, güneş enerjisinin en güneş hücreleri serbest elektronlar için kullanılamaz. Daha bunun yansıtılır veya istenilen elektron hedef vurma değil geçer. Buna ek olarak, elektrik potansiyeli çok ve en verimli güneş pilleri bile küçük olduğunu, birlikte zincirleme olmalıdır büyük diziler yararlı olabilmek için yeterli elektrik üretmek için. bunların kendi elektrik üretmek doğası nedeniyle, güneş pilleri etkinliği hafif bir düşüş deneyimi ama onlar aslında yıpranacaktır asla. Elbette en belirgin sorun: ne güneş parlıyor değilse ne yaparsınız?

yarı-iletken malzemeler üretmek için gerekli doğal çalışma basit laboratuvar ekipmanları ötesine muhtemelen. Sizinle oynamak için bir şeyler arıyorsanız Ancak birçok güneş hücresi şirketleri uzak soran kırık hücre parçaları verecektir.

Ayrıca, eğitimci eğer bir sen, temas Florida Solar Enerji Merkezi .

Referanslar:

Nasıl Güneş Pilleri Çalışma NoOutage.com tarafından
Tahvil ve Moleküler Kutup ) tarafından Brenda Wojciechowski ve Paul Cerpovicz (Georgia Southern University
http://www.nooutage.com/howsolar.htm http://www2.gasou.edu/chemdept/general/molecule/polar.htm

Stephen Portz, Teknoloji Öğretmeni, Space Coast Orta Okulu, FL: tarafından Yanıtlandı




tarafından Cevap:




üst gitmek




Tüm hakları saklıdır. © Copyright '1995-'2011 PhysLink.com

Hiç yorum yok: