19 Şubat 2011 Cumartesi

Bazı bakır ve tuzlu su kullanılarak güneş pili yapılmış bir Daire ev yapımı

Bazı bakır ve tuzlu su kullanılarak güneş pili yapılmış bir Daire ev yapımı


Tüm Doğal anasayfa

Düz panel güneş pili
Ben düz bir panel şeklinde güneş pili daha taşınabilir versiyonu yapılmış. Ben pencere olarak plastik bir CD mücevher durumda gelen şeffaf plastik top kullanılan ve silikon kauçuk tutkal çok hem de birlikte parçaları takmak için birbirinden onları izole etmek.

İlk adım biz ilk güneş pili yaptığı gibi bir bakır oksit plaka yapmaktır. Bu defa, bir köşe parlak bakır kadar tüm yol temiz kumlu ve negatif kurşun için bir yalıtılmış bakır tel lehimlenmiştir.



Pozitif plaka U biraz bakır oksit plaka daha küçük sigortası bölümü ile bakır kaplama, biraz bakır oksit plaka daha büyük kesilen bir U şeklinde parça vardır. Başka bir yalıtılmış bakır tel U. bir köşesinde lehimlenmiştir
yapımında ilk adım tutkal plastik pencere U biçimli bakır plakadır. silikon tutkal bol kullanın, bu nedenle tuzlu su dışarı sızıntı olmaz. lehim bağlantısı ya tamamen, tutkal ile kaplı olduğunu ya da fotoğrafı gösterilen tutkal U, dışındaysa (tamamen yapıştırıcı kapsamında en iyisi) emin olun.

Aşağıdaki fotoğrafta yapımında bu noktada güneş pili (güneş karşı karşıya değil yan) ve arka yüzü göstermektedir.



Aşağıdaki fotoğrafta yapımında bu noktada güneş pili (güneş karşı karşıya gelecek tarafı) ön gösterir. Bakır bazı sonunda tuzlu su ile temas halinde olmalıdır beri Bildirimi silikon yapıştırıcı tamamen bakır kapak olmadığı.


Sonraki adım, U şeklinde temiz bakır levha üzerine tutkal boncuk iyi bir boyutu düzenlemektir. Bu tabaka, ve temiz bakır levha ve bakır oksit plaka arasında bir yalıtkan olarak hareket edecek yeterli tuzlu su için bazı odadan kalın olmalıdır. Yine, tüm bakır çok tuzlu su ile temas halinde bol bakır olacak, kaplıdır.

Nazikçe tutkal bu katman üzerine bakır oksit plaka basın. Eğer iki tabak dokunma o kadar zor değil ama, yeterince sert yapıştırıcı herhangi bir boşluk kapalı mühürler emin olmak için basın olmalıdır.

Aşağıdaki fotoğrafta yapımında bu noktada güneş pili (güneş karşı karşıya değil yan) ve arka yüzü göstermektedir.



Aşağıdaki fotoğrafta yapımında bu noktada güneş pili (güneş karşı karşıya gelecek tarafı) ön gösterir. Ben tuzlu su eklenmesine izin için üst huni şeklinde ekstra tutkal ekledi unutmayın.

Eğer daha büyük bir resim almak için fotoğrafın üst tıklayabilirsiniz. fotoğraf tutkal cömert bir ekstra boncuk hiçbir tuzlu su dışarı sızıntı emin olmak için, plakaların dışında her yerinde olduğu içinde değil gösterilir. sonraki adıma geçmeden önce tedavi için tutkal izin verin.

Gelecek, tuzlu su eklemek büyük bir damlalık kullanın. Doldurmak bakır levha kontör neredeyse hücre, böylece neredeyse dışarı dökülür. Daha sonra, tutkal başka bir cömert boncuk ile huni mühür ve tutkal en az yarım saat kür sağlar.



Fotoğrafta sen parlak güneşin altında eylem düz panel güneş pili görebilirsiniz yukarıda. Bu akımın yaklaşık 36 microamperes sunmaktadır. Ayrıca, plakların kenarlarında tutkal ekstra boncuk görebilir ve huni üst doldurma.


Nihayet, gölgesi yazar başka bir çekimin. Üzerinde 4 microamperes, düşen hiçbir güneş ışığı bu yana yaklaşık unutmayın okur şimdi metre. devamını solarcell yapma




e-posta gönder Simon Quellen Alan aracılığıyla leven@scitoys.com


--------------------------------------------------------------------------------


aşağıdaki bilgiler yararlı ispat edebilir bu daha pratik bir güneş pili yapımı ilgilenenler için
--------------------------------------------------------------------------------


Ev Güneş Pilleri Made
100 WATT SOLAR CELL şöyledir: Aslında Yerinde Solar Hücre denir ve benim kaynak bilgi temin etti:
Yeni SOLAR HÜCRELER
güneş pili işlemi [yerinde] nedir?

O $ 90 kilovat başına güneş enerjisinin maliyet damla güneş pili tasarımında büyük atılım. Aslında [in situ] (Latin yerinde için) tekniği şaşırtıcı basittir. Yerine silikon rafinaj ve sonra hücrelerin yapı, önce hücreleri inşa sonra silikon rafine.

Süreç sıradan plaj kumu (silikon dioksit) bir hücre üretir. hücre fabrikasyon sonra, kum kimyasal tedavi edilir. Reaksiyon neredeyse saf polikristalin silikon bırakarak oksijen kapalı sürücüler. En uygun. kalan kirleri süreci ile bağlantılı pn eklemleri Barefoot Katmanlama hücreli eşit katkılı serileri şeklinde kendilerini yeniden düzenlemek. hücre kalınlığı her santimetre için, genellikle birkaç yüz serisi pn eklemleri veya yaklaşık 120 volt normal güneş ışığı altında dc olsun. panelin kalınlığı gerilim ve alan mevcut belirler. Tipik akım yoğunlukları panelin metrekare başına dört amper var!

Kolayca 100 wattlık bir hücre oluşturabilirsiniz. Basit, sıradan bir metal levha çerez almak sahil kum 1 santimetre kalınlığında bir tabaka ile eşit kapağı, ön toplayıcı tarama parçası ile, bir koruyucu cam kapak eklemenizi örtüsü, ve geniş lastik bantlar, bungee kablosu ile birlikte her şeyi kelepçe , ya da ona benzer bir şey.

senin son kimyasal arıtma yapmak için, dikkatlice cam kapak ve sprey 3,7 Dimethylpentadecon-2-ol Propionat (büyük organik kimyasal tedarik evler mevcuttur) iki litre ile kum çıkarmak. [Herhangi bir vücut bulursa bunun için bir kaynak bana bildirin.] Sıradan bir cam temizleyici şişe kullanışlı bir sprey kaynak teşkil etmektedir. reaksiyon Bir Portal Sanayi JJ-668 kaynaktan olduğu gibi kırmızı güvenli ışık altında yapılmalıdır photoisentropic olduğundan Reaksiyon zamanı, dört saattir.

Ön terminal ve pozitif büyük çıkış panelinde enlem artı on derece rakımda güneye işaret olduğunda elde edilecektir. panelleri bir grup, tabii ki, bağımsız paralel yerinde güç kablolu olabilir.

herkes bu yerinde solar hücrelerden birini oluşturur Eğer beni Geoff olsun nasıl bildirin


--------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok: