25 Ocak 2011 Salı

Spree - Gelecek Öğrenciler - Fotovoltaik Cihazlar nelerdir - Nasıl çalışır?

Spree - Gelecek Öğrenciler - Fotovoltaik Cihazlar nelerdir - Nasıl çalışır?

New South Wales, Sydney, Avustralya ÜniversitesiUNSWFotovoltaik ve Yenilenebilir Enerji Mühendislik FakültesiArama UNSWArama Sorgusu
Alem UNSW
Gelecek Öğrenciler Öğrencilerimiz Mezunlar Personel Araştırma Haberler Diğer Linkler Bize ulaşın UNSW Anasayfa Spree Anasayfa Gelecek Öğrenciler fotovoltaik cihazlar nelerdir? Nasıl çalışır?
Gelecek Öğrenciler
fotovoltaik cihazlar nelerdir?

Nasıl çalışır?

Toprağa temas güneş pilleri

Ince film güneş pilleri

Şebeke bağlantılı fotovoltaik

Uzak alan güç kaynağı

Lisans Eğitim

Lisansüstü Eğitim

Online Ders

Profesyonel Uygulaması

Öğrenci Projeleri

İş Fırsatları

Başvuru Bilgileri

Ücret ve Burslar

Hızlı Linkler
Yayınlanan kitaplar

Lisans Eğitim

Lisansüstü Eğitim

Online Ders

APP Sponsorluk

Öğrenme ve Öğretme Planı (PDF)

Yayınlar

2009 ARC Fotovoltaikler Mükemmellik Faaliyet Raporu Merkezi

Ürünler ve Hizmetler

Bize ulaşın

Site Haritası

UNSW Yapı Live & Tarihsel Veriler Quad

Yr 11 Fotovoltaikler Estudies

SunSprint












Gelecek Öğrenciler - Ne Fotovoltaik Cihazlar vardır
Nasıl çalışır?
Güneş pilleri silikon gibi yarı iletkenler kullanılarak yapılır. Yarıiletkenlerde bilgisayarlarda kullanılan mikroişlemciler gibi elektronik cihazlar için yararlı hale ilginç elektriksel özellikleri vardır. onların özelliklerinden biri onlar da 'pozitif' (p-tipi) ya da 'olumsuz' (n-tipi) olmak üzere farklı şekillerde tedavi edilebilir olmasıdır.


Aydınlatma altında Fotovoltaik Hücre

Bir güneş hücresi 'pn kavşağı' oluşturmak üzere bir araya sıkışmış yarı iletken, bir p-tipi ve diğer n-tipi iki kat oluşur. Bu pn arayüz kavşağı üzerinde bir elektrik alanı indükler. ışık parçacıkları ('foton') yarıiletken tarafından absorbe edildiğinde, o zaman malzeme ile ilgili hareket edebiliyoruz yarıiletken elektronların, bazı enerji transferi. her tür negatif yüklü elektron için, uygun bir cep pozitif yük, bir 'delik' oluşturulur çağırdı. sıradan bir yarı iletken olarak, kısa bir süre sonra bu elektron ve delikler recombine ve enerji ısı olarak israf edilmektedir.

Bir güneş pili ise, elektronlar ve delikler pn kavşak yakınında elektrik alan etkisiyle ters yönde süpürme ve diğerleri bunların yerine birleşme yönünde yaygın. ücretten Bu ayrılık cihaz üzerinde bir gerilim indükler. harici bir devre için cihaz bağlanarak, elektron akışı edebiliyoruz - ve elektronların bu akış biz elektrik diyoruz.

Güneş Pilleri İçin İyi nelerdir?
1950'lerin ortalarından, erken uzay aracı olan inşaatçılar, uzun ömürlü, güvenilir ve hiçbir bakım gerektirmez olan bir enerji kaynağı gereklidir. Uzayda hiçbir güç noktalar var ve hepimizin bildiği gibi, pil oldukça hızlı düz gidebilirsiniz. Güneş pilleri, ancak bu uygulama için ideal bir seçimdir. Onlar, bakım gerektirmeyen güvenilir enerji kaynağı güneş ışığı ve neredeyse sonsuz boldur. Ilk pratik güneş hücreleri bu nedenle bu alan uygulamalar için geliştirilmiştir.

Ne yazık ki, bu ilk güneş hücreleri çok üretmek için pahalı idi. 1970'lerin başında, petrol krizi dünya üzerindeki uygulamalar için güneş pili teknolojisi geliştirme yol açtı. Bir karasal fotovoltaik sektöründe kısa sürede kurulmuş ve şu anda yılda% 30 büyüyor, o zamandan beri büyümeye devam etmiştir. Güneş pilleri telekomünikasyon ekipmanları için veya uzak elektrik şebekesi canlı insanlar için elektrik sağlamak için gibi uzak uygulamalarında yaygın kullanılmaktadır. Bu tür uygulamalarda, güneş pili teknolojisi gibi elektrik şebekesine bağlanma veya bir dizel jeneratör yükleme ve yakıt taşıma sıklıkta alternatiflerine göre çok daha ucuzdur. Son yıllarda da, ana küresel pazarda Japonya, Almanya ve Kaliforniya gibi güneş dostu politikalarla bölgeler tarafından yönetilen kent şebeke bağlantılı modüller haline gelmiştir.

Ne Geleceğin?
Son gelişmeler fotovoltaik teknoloji yakında tüm hayatımızda çok daha büyük bir rol oynuyor olabileceğini düşündürmektedir. Bu itme öncülük Fotovoltaik Okulu ve Yenilenebilir Enerji Mühendisliği olmuştur.

verimliliği geliştirilmiş olsa da, kendilerini sürekli ve son yıllarda artan seri üretim ile düşmüş güneş pillerinin maliyeti önümüzdeki on yıl içinde bunu devam etmelidir. sistemleri teknolojisi ve kiremit gibi inşaat malzemelerinin içine güneş pillerinin entegrasyonu gelişmesi genel sistem maliyetlerini azaltıyor ve daha alıcılar için cazip hale.

maliyetleri önümüzdeki on yıl içinde düşmeye devam ederken, güneş pilleri gibi insanların çatılara olarak daha günlük uygulamalarda olağan hale görmek olasıdır. kim seçecek olanlar güneş parlıyor ve o olmadığında geceleri geri alıyorlar gün boyunca yerel yarar elektrik satabilir kendi çatısında güneş hücreleri koyun. Bu Avrupa pazarında patlama ve Almanya olağanüstü bir anahtardır. Bu değişiklikler ve sera gazları ve diğer kirletici emisyon azaltmada önemli bir etkisi varsa eğer bizimle bir adım daha temiz bir enerji geleceği için yakın alacaktır.

tarafından onaylanmıştır Spree | UNSW Sydney NSW 2052 Avustralya Sorular: pv.labs @ unsw.edu.au
CRICOS Kodu: 00098GReddi © UNSW Telefon: +61 2 9385 4018 Sitemap

Hiç yorum yok: