26 Ocak 2011 Çarşamba

Güneş Fotovoltaik Enerji - Online Teknik Bilgi - Pratik Yanıtlar

Güneş Fotovoltaik Enerji - Online Teknik Bilgi - Pratik Yanıtlar

Giriş | KayıtPratik Eylem Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.Uluslararası
UK sitesi
Biz kimiz Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.HakkımızdaHaber ve medya Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.Haber
Medya merkezi
Basın bültenleri
E-bülten
Olaylar
Bloglar
Yıllık rapor
Video
Bize ulaşın
Işler
Video
Danışman
Yayıncılık
Ne yapacağız Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.Teknoloji alanları Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.Enerji
Barınak
Taşıma
Su ve sanitasyon
Gıda ve tarım
Afet azaltma
Iklim değişikliği
BİT
Programlar Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.güvenlik açığı azaltmak
Piyasalar ve geçim
Erişim hizmetleri için
Yeni teknolojiler
Pratik cevaplar
Teknik sorular
Kampanya
EğitimPolitika ve savunma Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.yoksullar için Enerji
Tarımsal biyolojik çeşitlilik
Teknoloji demokrasi
African Voices
Kapalı ortam hava kirliliği
Olaylar
iş nerede Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.Bangladeş Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.Bangladeş ofis
Nerede iş
güvenlik açığı azaltmak
Piyasalar ve geçim
Erişim hizmetleri için
Doğu Afrika Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.Doğu Afrika büro
Nerede iş
güvenlik açığı azaltmak
Piyasalar ve geçim
Erişim hizmetleri için
Yayınlar
Latin Amerika Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.Latin Amerika ofisi
Nerede iş
Afet önleme
Piyasalar ve geçim
Erişim hizmetleri için
Yeni teknolojiler
Nepal Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.Nepal ofis
Nerede iş
güvenlik açığı azaltmak
Piyasalar ve geçim
Erişim hizmetleri için
Yeni teknolojiler
Haber
Yıllık rapor
Güney Asya'da Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.Güney Asya bürosu
güvenlik açığı azaltmak
Yapma pazarlarda iş
Erişim hizmetleri için
Proje haberleri
Olaylar
Güney Afrika Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.Güney Afrika ofis
güvenlik açığı azaltmak
Yapma pazarlarda iş
Erişim hizmetleri için
Yeni teknolojiler
Vaka çalışmaları
Sudan Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.Sudan ofis
Nerede iş
güvenlik açığı azaltmak
Piyasalar ve geçim
Erişim hizmetleri için
Bülten ve yayınlar
Proje haberleri
İngiltere Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.Merkez
Bize nasıl ulaşabilirsiniz
Türkiye web sitesi
katılın! Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.Destek verin
Bir bağışta bulunun
Düzenli hediye
Pratik Presents
Yerel Gruplar
olaylar Fundraising
Bizimle Kampanya
Durdurmak İklim Adaletsizlik
e-bülten
Bloglar
Bağış Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.Bir kerelik bağış
Düzenli bağış
Diğer siteler Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.Pratik EylemPratik Eylem İngiltere Altmenü çöktü. alt genişletmek için tıklayın.Hakkımızda
Çalışmalarımız
Nerede iş
Siz de katılın
Bağışlamak
Eğitim
Soluciones Practicas (Espanol)
Pratik cevaplar
Kalkınma Kitabevi
Yayıncılık
Danışman
Pratik Presents
Eğitim
African Voices
Arama
Pratik Ev Yanıtlar

Teknik bilgi Online

Teknik Bilgi Servisi

Kaynak Merkezleri

Diller

Teknoloji Temalar
Sosyal ve ekonomik kalkınma
iklim değişikliğine adaptasyonu
Tarım
Inşaat
Ürün ve gıda işleme
Afet risklerinin azaltılması ve yeniden yapılanma
Enerji
Elektrik
Yakıtlar ve Motorlar
Hidroelektrik
Güneş Enerjisi
Soba ve Fırınlar
Rüzgar Enerjisi
Bilgi ve iletişim
Imalat
Madencilik ve mineraller
Doğal kaynak yönetimi
Taşıma
Atık ve geri dönüşüm
Su ve sanitasyon
Ortam türleri
Teknik Briefs ve Kılavuzları
Video
Mühendislik Çizimleri
Değişim Hikayeleri
Multimedya
Bize ulaşın
Gelişmiş Arama - tarayıcı ekle
Indirme listesinde
Liste indirme sahip hiçbir öğe.
Giriş kaydetmek için indirme listesi .
Bildirimleri
güncellemeleri bildir Güneş Fotovoltaik Enerji
Arkadaşına söyle

Bunun hakkında yazı arkadaşınıza önerebilirsiniz.

Orijinal Bilgiler

Pratik Eylem Homepage
bu yaratıcılarından diğer malzeme
Oturum
E-posta:
şifre:

Şifrenizi mi unuttunuz?
Pratik cevaplar
Teknik bilgi Online
Güneş Fotovoltaik Enerji

Teknik Briefs ve Kılavuzlar: İngilizce


Bu Teknik Kısa bir yazdırılabilir sürümü için ücretsiz PDF dokümanı indiriniz.
(Ücretsiz indirilebilir için olabilir Acrobat Reader, Adobe geçerli sürüm okumak gerekir PDF Adobe'nin web sitesinden .)
Giriş

Fotovoltaik (PV) elektrik doğrudan güneş ışığı dönüştüren bir teknolojidir. Ilk ışık basit bir pil hücresi tek yüzüne yönettiği zaman, oluşturulan mevcut artış olabileceği tespit Fransız bilim adamı Becquerel tarafından 1839 yılında gözlenmiştir. 1950'lerin sonunda uzay programı kristal silisyum güneş hücrelerinin gelişimi için itici güç sağlanan; karasal uygulamalar için PV modüllerinin ilk ticari üretim otomatik PV üretim tesislerinin giriş ile 1953 yılında başladı.


Günümüzde, PV sistemleri su, hayvancılık eskrim, telekomünikasyon ve diğer birçok uygulama elektrikli aydınlatma, aşı soğutma, pompalama için güç sağlayan bir elektrik şebekeden uzak bölgelerde önemli bir kullanıma sahip. Ancak, karbon dioksit emisyonlarının azaltılması için küresel talebi ile, PV teknolojisi ayrıca elektrik üretimi bir ana form olarak popülerlik kazanmaktadır.

Birkaç milyon güneş PV sistemleri 6.6GW üzerinden küresel (2006), henüz bu sayı bir enerji kaynağı olarak PV için var olan büyük potansiyelinin çok küçük bir oranı olan kurulu kapasite ile kullanılmakta dünya çapında.

Fotovoltaik modül özellikle uzak yerlere uygun hale kullanım noktasında bağımsız, güvenilir bir elektrik güç kaynağı sağlar. Ancak, güneş PV giderek değiştirmek veya ek şebeke elektriği, güneş PV kiremit şeklinde sık sık elektrik sağlamak için ev ve ofis tarafından kullanılıyor. gerekli gün ışığı ücretsizdir, ancak ekipman maliyeti herhangi bir geri ödeme almadan önce uzun yıllar sürebilir. Ancak, uzak bölgelerde nerede şebeke bağlantı pahalı, PV en maliyet etkin güç kaynağı olabilir.

Gelişmekte olan ülkelerde PV elektrik kullanımı
Dünyanın gelişmekte olan ülkelerin çoğunluğu tropik içinde bulunan ve bu nedenle güneş güneşlenme (güneş alınan birim alan başına toplam enerji) bol bol kaynakları var. Tropikal bölgeler de kuzey sanayi ülkelerinin aksine güneş enerjisi yıl boyunca ekonomik olarak faydalanılabilir anlamına geliyor yağmur mevsimi, hatta sırasında, güneş güneşlenme küçük bir mevsimsel değişimlerin olduğu yarar.

Çin, Hindistan ve diğer gelişmekte olan ülkelerde büyük güneş PV üreticileri olarak ortaya çıkmaktadır. 2004 yılı itibariyle Çin, dünyanın 1.150 MW toplam modül üretim kapasitesi ile karşılaştırıldığında, hücre üretim kapasitesi 70 MW ve modül üretim kapasitesi 100 MW vardı. Hindistan'ın birincil güneş PV üreticisi, 2004 yılında 38 MW, 2001 yılında 8 MW üretim kapasitesini genişletmiştir Tata BP güneş vardır. Merkezi Elektronik, Bharat Ağır Elektrik ve WEBEL Güneş Hindistan / modülü imalatçıları diğer önde gelen güneş pili vardır. Filipinler'de, Güneş Enerjisi, 2004 yılında 50 MW üretim kapasitesini ikiye katladı. Tayland'da 2004 yılında, Solartron PLC, bir güneş pili modülü montajcı, 2007'den itibaren 20 MW üretim yıllık kapasitesi ile, ülkenin ilk ticari güneş pili üretim tesisi geliştirmek için planlarını açıkladı.

Gelişmekte olan ülkelerde PV için baskın uygulaması güneş ev sistemi (SHS) 'dir. Bu konuda 300 $ 500 $ (ABD) maliyeti, 30 ile 50 tepe watt (Wp) PV sistemlerinin kurulumu içerir her biri, kırsal kesimde özellikle tek tek evleri, içinde.

2) Kırsal sağlık ocağı buzdolabı;; dışında SHS itibaren, gelişmekte olan ülkelerdeki PV diğer uygulamaları 1) PV destekli uzaktan haberleşme cihazları dahil 3) kırsal su pompalama, güneş fenerler ve 4) PV pil izin programları, şarj kırsal sakinlerine satın alma veya kira piller, evlerine elektrik sağlamak ve daha sonra PV destekli şarj istasyonları onları şarj. Bir iki deneme böyle Sagar 'Güneş Adası' Türkiye (daha sonra bakın) maliyet kapalı gibi gelişmekte olan ülkelerde, PV destekli köy enerji ağları kurmak için yapılmıştır.

güneş PV Maliyeti
Maliyet PV teknolojisinin yaygın alımı için önemli bir engel olmuştur. 1976 yılından bu yana, maliyetleri yüklü PV kapasitesi her iki katına, ya da / yıl% 5 civarında yaklaşık% 20 düşüş var. Modül fiyatları bugün $ 3/Wp yakın dolara 30/Wp 1975 yılında düştü. Maliyetleri silikon yükselen maliyet ve (hangi arz outpaced) 2004 nedeniyle yüksek talep hafifçe yükseldi. PV maliyetli seri üretim artışları ve gelişmeye teknolojileri gibi aşağı geleceğini beklentisi hala var.



Not: PV modüllerinin maliyeti genellikle tepe koşullarında panelinin gücü olan Peak Watt (Wp) cinsinden verilir - 25 º C de 1kWm-2 radyasyonunun az olduğu

Teknik
Doğa ve güneş radyasyonunun durumu teknik kısa Güneş Termal Enerji açıklanmıştır. güneş enerjisi geldi kere çekilecek ihtiyacı vardır ve bu fotovoltaik paneller kullanılarak yapılabilir.



PV hücre, modüller ve diziler
ışık aktif yüzeyinde düştüğünde, bir güneş pili içinde elektronların yoğunluğu ve ışığın spektral dağılımı (dalga boyu dağılımı) ile orantılı olarak, enerjik olurlar. Zaman, enerji seviyesini belli bir noktaya bir potansiyel farkı hücre arasında kurulmuştur aşıyor. Bu daha sonra harici bir yük üzerinden bir akım sürüş yeteneğine sahiptir.

Tüm modern, ticari PV cihazlar daha yakın zamanda amorf formda, ancak tek veya çoklu kristal kristal hücreler esas olarak, ana malzeme olarak silikon kullanabilirsiniz. bakır indiyum diselenide ve kadmiyum tellür gibi diğer malzeme maliyetleri düşürmek ve verimliliği artırmak amacıyla geliştiriliyor. Bir mono-kristal silikon hücre bor bir dakika miktar katkılı yüksek saflıkta silikon kristal ince bir gofret, yapılır. Fosfor levhanın aktif yüzeyine yayılır. Ön elektrik temasından sonra bir metal ızgara yapılır, arka temas sırasında genellikle tüm yüzeyi kaplamaktadır. Yansıma önleyici kaplama ön yüzeyine uygulanır. Tipik bir hücre boyutu hakkında 15cms çapıdır. malzeme teknolojisi maliyetlerini yavaş PV teknolojisi daha cazip hale düşüyorsa geliştikçe verimli güneş hücreleri üretme süreci, ancak pahalı saf silikon ve tüketilen enerji kullanımı nedeniyle maliyetlidir.

Bir PV dizide modüller genellikle ilk istenilen gerilim elde etmek için seri bağlanmış olup; bireysel dizeleri sonra sistem daha güncel üretmesini sağlayan paralel olarak bağlanır. Daha sonra cam ve sert metal, plastik veya fiberglas geri arasında encapsulation tarafından korunmaktadır. Bu bir modül forma paslanmaz çelik veya alüminyum çerçeve ile birlikte yapılır. genellikle 30 PV hücreler oluşur Bu modüller, bir güneş dizinin temel yapı taşını oluştururlar. Modülleri serisi veya gerilim ve akım artırmak ve böylece yük maç olacak gerekli solar paneller özellikleri elde paralel bağlı olabilir. Tipik bir modül boyutu 50Wp ve 12V doğru akım elektrik üreten (örneğin pil şarj için).

Piyasada bulunan modüller kullanılan güneş pilleri dayalı üç tür girer.

* Mono-kristal hücre modülleri. % 15 -18% en yüksek hücre verimi bu modüller ile elde edilir. Hücreler tek kristal silikon kristal kesilir.
<* Multi-kristal hücre modülleri. Hücre üretim sürecinin maliyet ama sadece yaklaşık% 15 hücre verimi elde edilmektedir düşüktür. Çok-kristal hücre multi-kristal silikon bir döküm külçe kesilir ve genellikle kare planlıdır.
* Amorf silikon modülleri. verimlilik ama çok (% 10 -12%) daha düşük olduğu süreç daha az malzeme kullanır Bunlar amorf silisyum ince filmler yapılır. maliyet azaltma potansiyeli ve bu tip büyük olduğunu çok iş amorf silikon teknolojisini geliştirmek için son yıllarda yapılmıştır. mono ve multi-kristal kristal hücreler farklı olarak, amorf silikon ile zamanla güç bazı bozulma yoktur.
Bir dizinin birkaç kilowatt hatta megavat geniş bir bankaya 10W veya daha az bir çıkış ile bir veya iki modülden değişebilir.

* Düz plaka dizileri arasında en yaygın olan, eğik bir açıdan ve yüz ekvatora doğru sabit tutulur. eğim açısı yaklaşık site için enlem açısına eşit olmalıdır. Bir dik açı artar kışın çıktı; sığ bir açı - yaz aylarında daha fazla çıktı. Yağmur akış sağlamak için en az 10 derece olmalıdır.

* Takip diziler ve gündüz güneşin yolunu takip böylece teorik olarak daha çok güneş yakalamak. Ancak, artan karmaşıklığı ve maliyeti ekipman nadiren yaşanabilir kılıyor.

* Mobil (taşınabilir) dizilerin kullanım olabilir eğer ameliyat gibi bazı aydınlatma sistemleri ya da küçük sulama pompa sistemleri ile farklı yerlerde gereklidir. Varlık ekipman

Solar PV sistemleri
Gelişmiş ülkelerde ise PV sistemlerinin çoğunluğu tek başına off-grid sistemleri, gelişmekte olan ülkelerde, ızgara hızlı bir artış bağlı PV sistemleri olmuştur. Off-grid sistemleri doğrudan bir yük sürmek için kullanılabilir; su pompalama iyi bir örnektir - su güneş ışığı saatlerinde pompalanır ve depolanan kullanım için veya bir pil akşamları aydınlatma için kullanılan enerji depolamak için kullanılabilir . Bir akü şarj sistemi kullanılması halinde daha sonra elektronik kontrol cihazları sistemi izlemek için gerekli olacak. PV modül daha bütün bileşenler diğer (BOS) bileşenleri denge-of-sistemi olarak adlandırılır. Aşağıdaki şekil bir off-grid PV sistemi için tipik bir yapılandırmaları gösterir. Bu sistemler kitleri olarak satın alınabilir ve yarı vasıflı işgücü tarafından yüklenmiş.



PV sistemlerinin doğru boyutlandırma için kullanıcı alanını (veri hazır olup olmadığını yaklaşımlar yapılabilir) de güneş güneşlenme hakkında bilgi edinme yanı sıra sistem üzerinde talep tahmin etmek gerekiyor. Normal anma gücünün her Wp için modül güneşlenme günde her kWhm-2 (Hulscher 1994) için enerji 0.85watt saatler gerektiği varsayılır. biz 200 Wp ve sitemizin için güneşlenme, nominal bir modül düşünün nedenle eğer o zaman bizim sistem (200 x 0.85 x 5 = 850 olduğu) günlük 850Wh üretecek, gün (tropik bölgeleri için tipik değer) başına 5 kWhm-2 .
Fotovoltaik bazı faydaları
* Hayır yakıt gereksinimleri - uzak bölgelerde dizel veya gazyağı yakıt kaynakları içinde ve genellikle çok pahalı düzensiz vardır. işletim ve bakımını PV sistemlerinin tekrarlayan maliyeti küçüktür.
* Modüler dizayn - Bir güneş dizinin belirli bir talebi karşılamak bağlanabilir bireysel PV modülleri kapsamaktadır.
PV modülleri * Güvenilirlik - Bu anlamlı dizel jeneratörler daha yüksek olduğu gösterilmiştir.
* Kolay bakım - Çalışma ve rutin bakım gereksinimleri basittir.
* Uzun hayat - hareketli parça ve korunan tüm hassas yüzeyler, modüllerin 15 yıl ya da daha fazla güç sağlamak için beklenebilir ile.
* Ulusal ekonomik faydalar - kömür ve petrol gibi ithal yakıtlara düşürür Reliance.
Çevreye zararsız * - hiçbir kirlilik bir PV sistem aracılığıyla yoktur - ne de herhangi bir ısı veya gürültü oluşturulan yerel rahatsızlığa neden olabilir vardır. gazyağı lambaları, örneğin - onlar aydınlatma diğer formları değiştirdiğinizde PV sistemleri ev ortamında büyük gelişmeler getirmek.
az gelişmiş ülkelerde PV uygulamaları
Kırsal elektrifikasyon
Uzaktan bina için * aydınlatma ve güç kaynakları (camiler, kiliseler, tapınaklar vs çiftlikler, okullar, dağ sığınma kulübeleri) - düşük voltajlı floresan veya LED aydınlatma tavsiye edilir
Uzak köylerde * güç kaynakları
* Sokak aydınlatma
* Bireysel ev sistemleri (güneş ev sistemleri)
* Pil şarj
* Mini ızgaraları
Pratik Eylem Teknik Kısa Kırsal Aydınlatma bak

Su arıtma sistemleri ve pompalama
* Içme suyu için pompa
* Sulama için pompalama
* Susuzlaştırma ve drenaj
* Buz üretim
* Tuzlu su arıtma sistemleri
* Su arıtma
Waterpumping Pratik Eylem Teknik Kısa Solar PV bak

Sağlık bakım sistemleri
kırsal kliniklerinde * aydınlatma
sağlık merkezleri arasında * UHF alıcı
* Aşı soğutma
aşı nakil için * buz dondurma
* Sterilize
* Kan depolama buzdolapları
PV sık sık uzaktan sağlık merkezlerinde güç aşı soğutma için kullanılır. Pratik Eylem Aşılar Teknik Kısa Güneş Fotovoltaik Soğutma bakın.

Iletişim
* Radyo tekrarlayıcılar
* Uzak TV ve radyo alıcıları
* Uzak hava ölçüm
* Mobil radyolar
* Kırsal telefon kioskları
* Veri toplama ve iletim (örneğin, nehir seviyeleri ve seismographs için)

Ulaşım yardımları
* Yol işareti aydınlatma
* Demiryolu geçitlerinde ve sinyalleri
* Tehlike ve uyarı ışıkları
* Navigasyon şamandıralar
* Yol işaretleri

Güvenlik sistemleri
* Güvenlik aydınlatması
* Uzak alarm sistemi
* Elektrikli çitler

Çeşitli
* Havalandırma sistemleri
* Balık çiftliklerinde otomatik besleme sistemleri ve pompalama
* Güneş enerjili su ısıtıcı sirkülasyon pompaları
* Tekne / gemi güç
* Aracın akü şarj damlama
* Deprem izleme sistemleri
afet yardımı için * acil durum güç

Diğer konular
PV modülleri ve BOS bileşenleri Yerel montaj
genellikle sadece güneş pillerinin üretim kapasitesine sahip büyük gelişmekte olan ülkelerde iken, giderek modül montajı ve sistemin dengesi (BOS) gelişmekte olan birçok ülkede bileşenleri için yaygındır. Bu sadece, syste tüm maliyet üzerinden azaltır ama yerel istihdam yaratan ve sistemlerinin yerel uygulamalar için tasarlanmış olmasını sağlar.

Güneş co-Bangladeşli kadınlara operasyon
Danışmanlık Prokaushali Sangsad Limited (PSL) hem kaliteli aydınlatma ve istihdam Bangladeş Char Montaz uzak adada vasıfsız kadın için ihtiyacı fark etti. Onlar Kıyı Elektrifikasyon ve kurmak Kadın Kalkınma İşbirliği (CEWDC) ameliyat. 35 kooperatif üyeleri araya ve ada ailelerine fotovoltaik güneş ev sistemleri (SHS) satmak ve bir de akü şarj hizmeti çalıştırın.

Solar ev sistemleri (SHS) tek başına, elektrik sistemleri küçüktür. Bir fotovoltaik (PV) modül oluşur; yeniden şarj edilebilir pil; aşırı veya tahsil derin deşarj olmaktan pil engelleyen bir şarj regülatörü; 6 ila 11 W nominal floresan lambalar, kablolama ve demirbaşlar. PV modülleri, 50 Wp en popüler boyutu ile 80 Wp için 20 derecelendirilir. günde yaklaşık dört saat boyunca iki ya da üç 6 W lambalar sağlayabilmektedir 20 Wp modül dayalı bir sistem: aralığının diğer ucunda, bir 80Wp sistem olabilecek güç dört 8 W lamba ve siyah beyaz televizyon.

Kaynaklar: Sürdürülebilir developemnt için Ashden Ödülleri
uzak bölgelere yaygınlaştırılması
Zaman uzak yerlere güneş PV yaymak, bunu temin etmek, kurmak ve güneş sistemleri korumak alanda yeterli kapasite olduğunu önemlidir. Buna ek olarak, düşük gelirli bölgelerde, mikro kredi bir yaygınlaştırma programının önemli bir unsuru, sistemin maliyetinin bir süre içinde geri ödenmesi gereken sağlamaktır.

Güneş enerjisi Himalayalar temel ihtiyaçlarını karşılamak için
Geçen 10 yılda öncü bir proje Himalayalar uzak ve ulaşılmaz köylerine güneş enerjisi teknolojisi tanıtan oldu. Rajasthan, Hindistan Barefoot Koleji tarafından Run, proje ile ilgili eğitim, yoksul ve kırsal toplulukların köylerine güneş donanımları yükleyebilir ve ardından daha fazla dış yardım olmadan korumak göstermiştir. Projesi olarak ve yarı okuryazar cahil köylüler yetiştirdiği kendi Barefoot Koleji'nde 'Barefoot Güneş Mühendisleri (BSEs). Eğitimden sonra, onlar güneş üniteleri kurmak ve kalifiye ve yetkili tamir ve bakım hizmeti ile kendi toplumlarında sağlamak kendi köylerine dönmek.
Kaynak: Sürdürülebilir Enerji Ashden Güven Ödülleri

Melez sistemler
Güneş PV sistemleri uzaktan enerji üretimi için entegre, esnek bir sistem sağlamak için diğer enerji teknolojileri ile birlikte kullanılabilir. Bu sistemler olarak hibrid sistemler denir. hibrid sistemlerin Ortak yapılandırmaları her türlü hava koşullarında üretim izin verecek bir güneş PV dizisi, rüzgar jeneratörü ve dizel jeneratör içerebilir. Bu sistemlerin dikkatli bir planlama gerekir.

Güneş fenerler
Yeni bir yenilik güneş fener olduğunu. Aslında batı ülkelerinde açık eğlence pazarı için tasarlanmış, küçük bir PV modül ile bu basit fener (5-10 watt) son derece gaz lambaları değiştirmek için gelişmekte olan ülkelerin kırsal alanlarda kullanımı uygundur.



Glowstar - Kenya
Solar Fener, "Glowstar" ve Solar Ev Sistem düşük maliyetli bir alternatif olarak tasarlandı "enerji merdiveni" üzerinde ilk adım tırmanmaya Kenya kırsal ailelere imkân sağlamaktadır. Fener tutmak için ucuz ve güneş tarafından desteklenmektedir gibi bir enerji serbest ve bol kaynak sürdürür. Güneş fener kit, Resim-Voltaic panel oluşan yüksek verimli lamba, şarj edilebilir pil ve şarj kontrol devresi içeren bir fener.



Güneş fener kırsal hane ve çiftlikler, okullar ve üniversiteler, hastaneler, sağlık klinikleri ve diğer topluluk merkezleri gibi ızgara elektriğe hiçbir yerel bağlantı yoktur herhangi bir uygulama için idealdir. Aynı zamanda elektrik tutarsız ve güvenilmez kaynağı var önemli uygulama alanları bulunmaktadır.
Kaynak: Pratik Eylem Danışmanları.

LED aydınlatma
Son yıllarda güneş PV enerji tasarruflu ışık sağlamak için Işık Yayan Diyot (LED) ile birleştiğinde olmuştur. LED teknolojisinde son gelişmeler diyotlar (WLEDs) yayan beyaz ışığın çıkmasına yol açmıştır. WLEDs iç aydınlatma için ideal bir parlak beyaz ışık sağlar. güneş PV sistemleri ile LED'ler kullanmanın avantajı (daha az geleneksel yüksek verimli ampuller hariç), bu yüzden boyutu ve güneş sisteminin maliyeti çok her ev için azalır LED çok daha düşük voltajlı gerektirmesidir.

Mikro ızgaraları
Solar PV merkezi enerji üretimi ile, küçük ızgara sistemler için güç sağlamak için kullanılabilir. PV hücre üretimi düşer maliyet olarak, orta ölçekli elektrik üretimi için kullanılması daha yaygın olarak kabul ediliyor. pik güç temini gibi uygulamalar için büyük ölçekli elektrik üretimi için kapsam vardır.

Sagar Adası - Güneş Adası
Sagar Island Hindistan'da Ganj Deltası, güneybatı köşesinde yer alır. Batı Bengal Yenilenebilir Enerji Kalkınma Ajansı (WBREDA) enerji arz sorununu çözmek için 1996 yılından bu yana Sagar adası üzerinde çalışıyor. O günden bu Sagar adası ve komşusu Maushuni Adası'nda, 11 küçük güneş PV güç santralleri toplam kurmuştur. Her tesisin çevre köylere elektrik dağıtımını kendi mini-grid sistemi vardır. Izgaraları ve gece yarısı 18:00 arası, altı saat boyunca açık olan güç kullanmak köylüler tarafından kurulan kooperatif toplumlar tarafından yönetilmektedir.



operasyonda 11 santralleri besleyen kararlı ve 400 / 230V güvenilir, 3 faz, yerel dağıtım hatları üzerinden altı-yedi saat boyunca 50Hz güç. bitkilerin toplam kapasitesi daha 400Kw sipariş iki ada tüm köylerde heyecanlandırmak için gerekli olduğunu 400Kw ve WBREDA tahminler olduğunu.
Kaynak: Sürdürülebilir Enerji Ashden Güven Ödülleri

Kaynakları ve referanslar
PV Waterpumping Güneş Pratik Eylem Teknik Özeti
Soğutma Aşılar PV Güneş Pratik Eylem Teknik Özeti
Kırsal Aydınlatma Pratik Eylem Teknik Özeti
Piller Pratik Eylem Teknik Kısa
tarafından 2020 İşler biri için fazla Milyar İnsan ve İki Milyon Elektrik Güneş. EPIA ve Greenpeace, Güneş
Fotovoltaik Tasarım ve Kurulum Kılavuzu: Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Yenilenebilir Enerji Eğitim , Güneş Enerjisi Uluslararası, Yeni Toplum Yayınları, 2004
ve Uygulamaları Temelleri: Fotovoltaikler Pratik El Kitabı , T. Markvart ve L. Castañer (eds), Elsevier, Oxford, 2003.
Güneş Elektrik (İkinci Basım), Tomas Markvart (ed): Yayınevi: John Wiley & oğlu, 2000.
GEF Solar PV Portföy: Yükselen Deneyim ve Kurslar, İzleme ve Değerlendirme Çalışma Raporu 2 , E. Martinot, R. Ramankutty, F. Rittner, Küresel Çevre Fonu, 2000, ISBN 1-884122-88-4, ISSN 1020-0894.
's Zavallı, Dünya için Hizmetler, Enerji Raporu fotovoltaik sistemler Kenya, Enerji ve Kalkınma hükmün bir örnek üzerinde özel M. Hankins, Dünya Bankası, ESMAP, 2000, ch 11.
Yenilenebilir Enerji Teknolojileri. HP Garg, D. Gouri ve R. Gupta, teknoloji Enstitüsü Hint ve İngiliz Yüksek Komiserliği, 1997.
Teknolojilerindeki Afrika Enerji Yenilenebilir. S. Karekezi ve T. Ranja: AFREPREN / SEI / Zed Books, 1997.
Kırsal Aydınlatma - geliştirme işçiler için bir rehber. JP Louineau, M. Dicko, P. Yıldırım, R. Barlow ve V. Bokalders, BT Yayınlar ve Stockholm Çevre Enstitüsü, 1994.
Gelişmekte olan Dünya Alanları Kırsal Fotovoltaik Uygulamaları. G. Foley, Dünya Bankası, 1995.
Elektrifikasyon Programları Hanehalkı Best Practices için Fotovoltaik. A. Cabraal, M. Cosgrave-Davies ve L. Schaeffer, Dünya Bankası, 1996.
için Teknisyenler, Sistemleri Güneş Fotovoltaik Kılavuzu Pratik Jean-Paul Louineau, Pratik Eylem 2008 Yayıncılık.

İnternet adresleri
Solarbuzz A.Ş.
www.solarbuzz.com
Ev Power Dergisi
www.homepower.com/
Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu
www.ises.org
Fotovoltaik ABD Ulusal Merkezi
www.nrel.gov / ncpv


Güneş Enerjisi Uygulama için Uluslararası Merkezi
www.case.gov.au


Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Teknoloji Merkezi
www.crest.org


Uluslararası Enerji Ajansı Fotovoltaik Güç Sistemleri Programı
www.iea-pvps.org/


Ecofys BV, Utrecht, Hollanda tarafından işletilen Bağımsız sitesi
www.mysolar.com






Üretici / fotovoltaik ürün Tedarikçiler
Not: Bu ve tedarikçilerin bir seçici listesi Pratik Action tarafından onaylandığı anlamına gelmez.

Ülkelere göre güneş sistemi tedarikçilerinden bir dizin Solarbuzz on-line elde edilebilir:
http://www.solarbuzz.com/solarindex/expo.htm

Aşağıda dünyada güneş enerjisi sağlayan birçok şirket sadece birkaç örnektir.



Animasyonlar Ltd
Haile Selassie Avenue, PO Box 72011, Nairobi, Kenya
Tel: 254 2 210 300
Faks: 254 2 210 315

Kenital Güneş Enerjisi
Ngong Road, PO Box 19764, Nairobi, Kenya
Tel: 254 2 715 960
Faks: 254 2 718 959
E-posta: info@kenital.com
Web: www.kenital.com

Lotus Enerji Pvt. Ltd,
Bhatbhateni Dhunge Dhara, PO Box 9219, Katmandu, Nepal
Tel: 977 1 418 203
Faks: 977 1 412 924
E-posta: info@lotusenergy.com
Web: www.lotusenergy.com

Bilgelik Işık Grubu (P) Ltd,
GHA / 2, 178 Siphal-Kalopul, GPO Box 6921, Katmandu, Nepal
Tel: 977-1-377254
Faks: 977-1-377256
E mail: wisdom@mos.com.np
Web: www.wisdomlight.com.np



CIME Ticari SA,
Av. Libertadores # 757, Lima 27, Peru San Isidro
Tel: +511 222 6083
Faks: +511 222 6330
Ferreyros,
Av. Endüstriyel 675-Lima, Peru
Tel: +511 336 7070
Faks: +511 336 8331
E mail: ralfaro@ferreyros.com.pe
Web: www.ferreyros.com.pe

Link Intertrade (Özel) Ltd,
385C Eski Kotte Road, Rajagiriya, Sri Lanka
Tel: +94 1 873 211-2
Faks: +94 1 867 952
E-posta: intertrade@link.lk

Güneş Enerjisi & Light Co Ltd,
10 Havelock Place, 5 Colombo, Sri Lanka
Tel: +94 1 688 730
Faks: +94 1 686 307
Solarman A.Ş.,
PO Box 11545, Hartum, Sudan
Tel: 249 11 472 337
Faks: 249 11 473 138
E-posta: solarman29@hotmail.com

Şirketlerin UTE Grubu,
PO Box 2074, Hartum, Sudan
Tel: +249 11 70147
Faks: +249 11 70147
Alternatif Teknolojileri Pvt. Ltd,
3 Canald Road, Graniteside, Harare, Mash Cent, Zimbabve
Tel: 263 4 781 972-7
Faks: 263 4 775 264
E-posta: snakes@zambezi.net

Solamatics,
31 Edison Crescent, Graniteside, PO Box 2851, Harare, Zimbabve
Tel: 263 4 749 930
Faks: 263 4 771 212
E-posta: mikem@mcdiarmid.co.zw
Güneş modülleri


Kabuk Güneş Hindistan
20 / 1, Betta Chambers
Çapraz 4., 5. Ana
Chamarajpet
Bangalore - 560018
Telefon: +91 80 66 04874
Faks: +91 80 66 03815
Web: http://www.shell.com/solar

Ersol
Wilhelm-Wolff-Str. 23 99099 Erfurt, Almanya
Tel: 49 3 61 4 42 46 - 0
Faks: 49 3 61 4 42 46 - 25
E Mail: info@ersol.de
Web: www.ersol.de

Keskin Fotovoltaikler Div
282-1 Hajikami, Shinjo-cho, Kita-Katsuragi tüfek, Nara Prefecture 639-2198, Japonya
Tel: 81 745-63 35 63
Faks: 81 745-63 35 87
E-posta: webmaster@sharp.co.jp
Web: www.sharp.co.jp

Photowatt International SA (Matrix Güneş Teknolojileri Bölüm A.Ş.)
33 rue St Honore, ZI Champfleuri, 38.300 Bourgoin Jallieu, Fransa
Tel: +33 (0) 474 93 80 20
Faks: +33 (0) 474 93 80 40
E-posta: marketing@photowatt.com
Web: www.matrixsolar.com

BP Solar Genel Müdürlük
630 Solarex Mahkemesi Frederick, Maryland 21703, USA USA
Tel: +1 301 698 4200
Web: www.bpsolar.com
Merkezi Electronics Ltd (CEL)
Sahibabad 4 Sanayi Bölgesi, Uttar Pradesh 201.010, Hindistan.
Tel: 91 120 2895 165
Faks: 91 120 2895 148
E-posta: cel@celsolar.com
Web: www.celsolar.com

Bharat Heavy Elektrikli Ltd (Bhel)
Bhel House, Siri Fort, Yeni Delhi - 110049, Hindistan.
Faks +91 11 26493021; +91 11 26492534
Tel: +91 11 26001010 (birden çok satır)
E-posta: query@bhel.com
Web: www.bhel.com

Pratik Eylem
Teknoloji ve Kalkınma Schumacher Merkezi
Bourton-on-Dunsmore
Rugby
Warwickshire
CV23 9QZ
Türkiye

Tel: +44 (0) 1926 634400
Faks: +44 (0) 1926 634401

infoserv@practicalaction.org.uk
www.PracticalAction.org

Bu teknik kısa Alison Doig Ekim 2007 ile güncellendi.

Güncel Yorumlar: 6
Bu yazı Salı 24 Ekim 2006 tarihinde eklenmiştir.

yorum yaz
Yorumlar

Yorumlar
Kanaga Gnana - 13/10/2008
Bottom Line biz ulaşan ızgara paritesi olmalıdır $ 1/Wp bir fiyata ve güneş hücreleri bu tip http://www.nanosolar.com/blog3/ de Nanosolar Elde Etti 1GW CIGS Biriktirme Throughput ve Nanosolar Gemiler İlk Ticari Panelleri bak pahalı fuel oil veya kömür ithal gelişmekte olan birçok ülkede. Kullanarak SUNRGI patentli teknolojisi ... ... ... ... ... ... ... ... ... http://www.sunrgi.com/index.html Fotovoltaikler ™ (XCPV ™) ... Böyle bir toptan fiyat de güneş ışınlarından elektrik büyük miktarda üretmek mümkündür görev ve kar = Rs10/kWh ile ABD 5cents/kWh ≈ SLRs5/kWh 1 $ 601kWh/month için = SLR 108 12/10/2008 tarihinde gibi yerli tarife Rs37/kWh SUNRGI güneş enerji sistemlerinin işletme bulunmaktadır ilgili. enerji sisteminin tamamen yeni bir kategori gelişmesine yol açmıştır iş vardır - Xtreme Konsantre Fotovoltaik ™ veya XCPV ™ Xtreme Konsantre Fotovoltaikler ™ kullanarak, SUNRGI yüksek verimli, üçlü kavşak üzerine fazla 1.600 Suns eşdeğer güneş gelen enerji konsantreleri Bir SUNRGI-özel soğutma sistemi monte edilir hücreleri.
Kanaga Gnana - 13/10/2008
şimdi böylece dolar 2.2/Wp bir fiyata toplu olarak satmak Firstsolar gibi insanlar satın almak sağlayabilirler ucuz thinfilm cells.You bugünkü eğilimi boya güneş pilleri ve Nano teknoloji güneş hücreleri üzerinde bir para interduce Lütfen kırsal yoksul olacak gelişmekte olan ülkelerde ucuz güneş hücreleri yararlanmaktadır. srilanka gibi Yeri Fillement ampuller dünyanın bu bölgesinde düşük ptice ile büyük bir şekilde Solar PV giriş güneş hücreleri yardımcı olacaktır yenilenebilir projelerden vergi ve interduced net ölçüm kaldırıldı baned var.
ado Haruna - 20/12/2007
Sevgili sir.please beni çok beni mutlu youwoulmake yapmak bana solarenergy.if Buil yardımcı olabilir belge sayesinde göndermek için
İBRAHİM hamdu - 17/11/2007
çok iyi ve elaborative belge u belge göndermek olabilir
İBRAHİM hamdu - 17/11/2007
çok iyi ve elaborative belgedir
Tüm Yorumları görmek için tıklayın


ayrıca yüklenen bu yazı Bunu yükleyenler

Hindistan Evaporatif Soğutma
Sebze Multimedya Kurutma
Vetivar Hedges ve Sisal
Bilgi Bangladeş Merkezleri
Endophytes: IPM cephanelik yeni silah
Brickmaking içinde bagasse Kullanımı
Pratik Eylem | Gizlilik Bildirimi |Kullanım Koşulları |Perşembe 27 Ocak 2011

Hiç yorum yok: