3 Ağustos 2010 Salı

Sungroper: Solar Panel Construction

Sungroper: Solar Panel Construction





Haber & Bilgi
Üyelik
Bize Ulaşın
Sponsorluk
Internet Cafe
Galeri
Insanlar
Proje
Nasıl
Golf sahası





Solar Panel İnşaat
Genel bakış
Build Fibreglass Bankası Paneli
Matkap Delik
Mark Panel
Çift Taraflı Bant Yeri
Tab Hücreler
Stick Hücreler
Tel Hücreler
Seal Delik
Sprey Konformal Kaplama
Genel bakış
Biz araba biz güneş hücreleri panelleri kuracağına için onlara daha değiştirilebilir yapı daha kolay yapmaya karar verdim. Biz) raf panelleri daha düşük dereceli güneş pilleri kullanılır çünkü çok (cam büyük miktarlarda oluşan ağırdı off kullanmak istemiyordu.

bizim araba 1.8m genişliğinde olacağı için , biz arkada , ve a> 3d alan en engel vardı hücreleri 100 * 100mm , biz ilk olarak 17 * 30 hücre arka alan hedef karar verdi. 5 ve 6 bölmek 30 , yana ve 6 + 5 + 6 17 olduğu , 5 * 6 hücreli panelleri yapmaya karar verdi ve bu alanda ( otomobil ve bölge boyunca beş veya altı panelleri ) arasında 3 panel üzerinde çini onları. hücre ve panel kenarlarında arasında 2mm boşluk kullanarak, bu 512 * 614mm bir panel boyutu verir. Bu paneller ayrıca 20 panelleri (600 hücreler) olmak üzere toplam sürücülerin kokpit (iki her iki yanda ) ile birlikte kullanılır. Ek hücreleri uzay izni araç üzerine monte edilecektir.



Her bir hücre hemen kenarında dört kişi teller ( sekmeler ) onu gelme , ( kenar yaklaşık 8.5mm yılında altındaki iki pozitif olanlar ) ve iki negatif olanlar vardır. Bu arada hücre üzerinde ince kablolar ile birleştirilir. Ardışık hücreleri olumsuz her şekilde olumlu panel boyunca katıldı gerekir. paneldeki her bir hücre için, beş delik , her bir kişi için delinir artı bir "hava "delik kadar bina baskısı engelleyerek çatlama önlemeye yardımcı olur hücrenin merkezinde altında . olumlu sekmeler için 3mm delik hücre kenarından 7mm delinir , negatif sekmeler için delikler hücre kenar dışında 1mm delinir.

bazı insanlar bu amaçla hücrenin merkezinde altında büyük bir delik kesmek tavsiye rağmen "hava soğutma " hiç denemesini yapıldı - bu çok ihtiyaçlarımıza kırılgan kabul edildi. doğrudan panel kenarında herhangi bir açılmış delik istemiyordum beri kolaylıkla birlikte devredeki bir sonraki hücreye bağlı olması en hücrelerin izin gösterildiği gibi , biz, onları düzenlenmiş ama kenarında olumsuz temas noktalarını muhafaza hücre uzak panelin kenarından .



Biz ve Stewart Clode bu paneller bina için kullanılan teknikler öğrendi Lake Tuggeranong CollegeOnlar inşa nasıl dayalı kendi Spirit of Canberra güneş araba yanı sıra güneş pili lehimleme tekniklerinden Alain Chuzel ve çok onların yardım ve kredi onlarla bilgilerin çoğu ( ve hatalar için onlara teşekkür tabii benim var! için ) istiyorum.

Temel fikir hücreleri ve hücrelerin arkasındaki çift taraflı bant yer sekmesini etmektir. Sonra fiberglas paneller , küçük delik ve paneller dikkatle fiberglas panel deliklerden güneş pili sekmeleri geçtikten üzerine hücreleri yer .

Build Fibreglass Bankası Paneli
güneş panelleri kompozit fiberglas üstünde güçlü , hafif olma avantajına sahip / divinycel köpük paneller , ve yalıtkan inşa edilir.

Talimatlar bu paneller kurmak nasıl burada.

Matkap Delik
Her panel hücre başına panel başına 150 delik, 3000 deliklerin toplam 5 delik, delme gerektirir. Bu delikler oldukça hassas ( yerleştirilmek için kesinlikle zarfında yarım mm), biraz daha özgürlük var merkezde delik dışında.

İlk adım dışarı metal bir şablon oluşturmak oldu. Neyse , Steve Nasso dan Pioneer Su Depoları Kurtarma geldi ve bir CAD çizimi ekip tarafından hazırlandı kullanarak üyesi Bruce Armstrong onlar bizim için onların bilgisayar denetleyicisi delme makine şablonu yumrukladı. Biz umut panelleri yumruk delme makinesi kullanmak zorunda kaldım , ama fiberglas bir delikli her bereli . Yine de, 150 delik şablonu kullanarak delme sadece on beş dakika , artı otuz dakika delikleri temizleme ve çıkarma çapak ve bu başka bir on beş alır.



İpucu: şablon net olarak hangi yöne doğru işaretlenmiş olmalıdır kadar , aksi takdirde panel yansıtılmış olacaktır - bu hala çalışır , ama daha tutarlı olmaktır. Bunun üzerine goofed ve şimdi tüm panelleri I ilk bekleniyor dan ne yansıtılmış bulunmaktadır.

İpucu: daha büyük bir matkap ucu (örneğin 6- 9mm ) açılan deliklere Deburr için.

İpucu: ellerinizi dikkatli getting fiberglas olun, kaşıntılı şeyler !

Mark Panel
Bundan sonra, panel 102mm kare ile işaretlenmiş olmalıdır. ilk deliğin ortasına 51mm işareti ile merkezi deliklerin en soldaki satır boyunca cetvel yerleştirerek merkez delik açılmış tarihinde Merkezi kareler ( bunların doğruluğunu varsayarak) ve 0 , 102, 204 , 306 , 408 işaretleme , 510 , 612 . 0 ve 510 veya 612 marka hakkında 1mm kenarından olmalıdır. en sağda sıra tekrarlayın ve sonra işaretleri ince çizgileri kullanarak bağlayın. Alternatif olarak, yukarı 102mm karelere merkezli olmalıdır olumsuz delikleri dayalı cetvel satır olabilir . Ayrıca ilgili olumlu ve olumsuz bağlantıları böylece her hücre için sekmeler hatları açıkça gösterilmiştir arasındaki kalın çizgi çizin. panel Markalama yaklaşık on beş dakika sürer.



Çift Taraflı Bant Yeri
o hücrenin altındaki sekmeler aynı kalınlıkta yakın olduğu için çift taraflı bant kullanılır - bu olmadan , çok hücreleri onları aşağı yapışan çatlak kolay (as I hücre benim ilk panel nedeniyle yaptığı bir aşırı lehim sekmeler satırda ) için . çift taraflı bant biz kullanılır 3M VHB Çift Taraflı Bant Y9473 12mm 55m Rulo tarafından Blackwoods (Parça numarası 01302224).

Stewart Clode bir kombinasyon VHB bant ve önerir Sikaflex 227 ama biz sadece (umarım biz zor yoldan onun tavsiye görmezden gelmesi ceza öğrenmek olmayacak bandı kullanılır !) .

Önemli olan iki tarafın en imzalamaya böylece çok fazla konformal olmayan hücre altında , bu yüzden her noktası cm içinde ya da öylesine bant ve hücre altından bir yol bulmak için hava sağlamak için bu hücre destek alır geri merkezi hava deliği herhangi bir baskı çatlamasını önlemek için .

biz kabul çözümüne bant paralel şeritler yer oldu sekmeler böylece şerit her tarafındaki gider , sonra altı " yarı " şeritler hava deliği yakın ortasında boşlukları ile sekmeler satırları ( arasında) gidin. Bu kullanır biraz daha az 50cm hücre başına kaset daha .



Tab Hücreler
hücreleri sekmeler ekleyerek karıştırmak şerit ( kalaylı bakır Interconnect Şerit ETP Bakır Şerit Tavlı Temper , ön 0,005 x 0,080 + / - 0,003 , 60/40 Brookescoat E. Jordan Brookes 0,0004-0,0006 inç ) için sekmeler geri hücrelerin . hücrelerin cephesinde, Multicore x32 - 10i akı otobüs bar , sonra akı ve düz uçlu bir havya üzerinden otobüs çubuğu boyunca yerleştirilir dokunarak tel (yaklaşık 30mm hücre dışında ) uzun kesim üzerinde boyalı ( Weller PTCC7 veya ETCC iyidir ) hakkında 700F yavaş sekmeler tel üzerinde çalıştırılır güncellenmiştir. hiç lehim (sadece tinning ) kullanılan olduğundan, bu çok dikkatli ve tutarlı yapılır hayati - bu kötü sadece düz kapalı olmasına rağmen mükemmel bir iş gibi görünüyor soyma olacak sekmeler yapılır eğer .



Her bağlantı noktaları üzerinde arka tarafında yer lehim ( EFD 's lehimleyin Plus Değerlendirme Kit # 62NC -Kit ) küçük bir miktar . uzun bağlantı noktaları üzerinden uzunluğu ) tel ters yönde üst şerit ve sonra lehim götüren 30mm kesme sekmeler tel ( yerleştirin.



Son olarak , sayı hücre ve herhangi bir sistematik problemler gelip eğer görebilirsiniz böylece izleyebilirsiniz. Bir "programı bir güneş pili sponsor olacak , bu da yararlıdır.

Bu çok yavaş bir süreçtir ve 30 hücresi yapmak yaklaşık 4-5 saat sürer.

İpucu : Ben hücrelerin A5 kağıt bezlerle 30 hücre yığınlarının içinde ayrılmış yığını.

onlara yağ elde önlemek için hücrelerin kullanımı sırasında İpucu: her zaman tek pamuklu eldiven kullanmayı unutmayın. dikkatli iş yaparsanız, hücreleri (aksi aseton kullanılarak yapılır temiz ama orijinal hücreler olarak iyi bir bitiş olarak üretmek bulmadım ) ihtiyaç asla .

İpucu: önemle sen sekmeler tel bir ısı tabancası kullanarak - sekmeler tel üzerinden sıcak hava koşmak ve gevşetir gibi çekip çıkararak arada bir hücre kurban önerilir. Ardından kaydı hücre ve sekmeler tel ve orada önemli temas (en azından kadar arka sekmesinde bağlantı alanı olarak emin arasında yapılan kontrol , hücre eşit üzerinden iletişim yayılması 32mm ) söylüyor.

Stick Hücreler
Her bir hücre sırayla alınır , teyp yedekleme tel kaldırılır ve sekme 90 derece ( nazikçe ve dikkatli tabii ki !) olarak bükülmüş aşağı olduğunu . Şerit eşleme delikten beslenen ve sadece kaseti hafif basınç ile aşağı sıkışmış . kurulu standları üzerinde (küçük içki gözlük veya sanat boya kutuları veya böyle ) yüzey onu yükseltmek ve sağlamak tel yere dikkat sopa yerleştirilir.



İpucu: Kaldır seferinde bir satır için bant desteği .

İpucu: tahtanın ortasındaki satırdan başlayın ve kendinize doğru iş yerinde zaten hücreleri üzerinde çalışmak zorunda kalmamak için . Turn tahtasında size en yakın hücreleri bitirip diğer tarafı yok.

Her satır için İpucu: insert hücreleri böylece deliklerden zaten onlara bir hücre var teller beslemek zorunda değilsiniz - Bu sekmeler tel ile yer zaten çizmemeye hücreleri fırsat sınırlar.

Tel Hücreler
Dikkatlice tahta çevirin ve kağıt üzerine yerleştirin. Sonra her bitişik bağlantı lehim .

Ben yakın bağlantıları kolay yolu yaklaşık 10mm şeridi , maruz ikisi üzerinde sola , sonra extra 5mm geriye doğru bir yere ve birlikte küçük bir çift ile tutam sol olanlar bend bend ikisini de kesilmiş oldu bulunamadı pense ile .

kenar bağlantıları için , uzun 16cm hakkında tel Taşımalı bir parça alır ortasında dik bir L şeklini yapmak katlayın . Cut Her şeridi yaklaşık 10mm maruz kalan ve hücrenin ortalarına doğru onları bend dört kişi üzerinde yer L şekli bırakmak ve sonra her geri son 5mm bend ve pense ile vuruyor. Lehim Tüm kayıtları standart lehim kullanarak.

Seal Delik
tahta hala kapalı , sen delikler o teller aracılığıyla yağmur sızan önlemek gitmek mühür gerekir. hızla (böylece paneller bir kenara olabilir) kurutulmuş çünkü , 5 dakikalık epoksi ( Araldite ) kullanılır , çünkü fiberglas epoksi de bunu tahminen bağlar, ve oldukça kalın ve bu yüzden sadece aşağı deliklere koşmak alışkanlık çünkü .

MERKEZ HAVA delik SEAL VERMEZ ! Bu delikler var hücresinde ısıtır altında herhangi bir baskı birikimini önlemek için , biz dikkatle bu delikler açılmış ve bant hücrenin altındaki tüm hava yolları sağlamak için koydu , bir utanç şimdi bunları imzalamaya olurdu! Daha sonra test suyun hava deliklerinden sızıntı olabilir karar verirse, o zaman muhtemelen hava dışarıya hava deliğinden bir yolu olmalı - şimdi biz onları sadece açık ve görmek terk edecek beri bunları imzalamaya tamam olup olmadığını bir sorun ya da değildir.

Sprey Konformal Kaplama
Kullanım Dow 1-2577 Konform ( Avustralya Isola Malzeme dan ), yaklaşık 3 bardak ' litre ' 8 metrekare için şişe . püskürtme için talimatlar ) Toluen (veya Toluol kullanım - Wattyl 's T2 tiner gibi söylüyorlar , ama bu iyi çalışmaz . Diğerleri demek naptha , ama sert Avustralya almak olabilir. Biz akrilik vernik tiner (kullanılan Wattyl AP 504 ), bu tabanca geçer böylece yaklaşık 1,5 parçalar Konform 1 parçası (veya % 20 daha ince hacim , temelde inceltilmiş ince için ). üç çok ince kuru palto giyin . Konformal sprey başarılı bir uzmanlık fuarı yapmanız gerekiyor , bu yüzden profesyonel bir sprey ressam ( Aeropaint ) kullanılmıştır . Konformal çok kötü şeyler olduğunu - her zaman bir respiratör .

kaplama kötü , Ansell lastik eldivenler , bir solunum ( organik puan teneke kutu çözücü ) ve birkaç temiz pamuk bez almak koymak giderse. konformal üzerini carfeully uç bazı AP 504 tiner ve çözer. Dikkatle tüm konformal siliniz. Art arda yeni paçavra birkaç kez ile yüzeyi temiz, o zaman başka bir püskürtme gitmek var kurumasını bekleyin.

Hiç yorum yok: