3 Ağustos 2010 Salı

Small and Medium-Scale Solar Thermal Power Stations: the New “Multi-Talents” — Fraunhofer ISE

Small and Medium-Scale Solar Thermal Power Stations: the New “Multi-Talents” — Fraunhofer ISE

Navigation

Fraunhofer ISE

Über Tanıyın

Geschäftsfelder und Marktbereiche

Servicebereiche

Presse Medien und

Studium , İş Karriere und

Veranstaltungen Messen und

Veröffentlichungen

Basın ve Medya

Basın Bültenleri

Basın Bültenleri 2010

Fraunhofer -Gesellschaft


Impressum Datenschutz Suche Site Haritası Textzoom
Startseite > Basın ve Medya > Basın Bültenleri > Basın Bültenleri 2010 > ve Orta Ölçekli Küçük Güneş Termik Santralleri : Yeni " Multi- Yetenekler " Info
Basın Bülteni 18 / 10
2010/07/26ve Orta Ölçekli Küçük Güneş Termik Santralleri : Yeni " Multi- Yetenekler "

Üniversite Seville, İspanya çatısında Mirroxx dan Fresnel toplayıcıları . kolektörler 180 ° C sıcaklıkta klima tesisi için 2 -sonuç emme chiller sürücüye işlem ısısı sağlar. © Mirroxx GmbH
Basın Bildirisi " Küçük ve Orta Ölçekli Güneş Termik Santralleri : Yeni " Multi- Yetenekler " (pdf dosyası )

Abone en son basın bültenleri (RSS beslemesi)
Kontakt:
Dr Werner Platzer
Telefon: +49 (0) 7 61 / 45 88-5983
Faks: +49 (0) 7 61 / 45 88-9981
Güneş Enerjisi Sistemleri için Fraunhofer Enstitüsü İMKB
Heidenhofstraße 2
79110 Freiburg
E-Mail Senden


Bilgi Malzeme
Telefon: +49 (0) 7 61/45 88-51 50
Faks: +49 (0) 7 61/45 88-93 42
Güneş Enerjisi Sistemleri için Fraunhofer Enstitüsü İMKB
Heidenhofstraße 2
79110 Freiburg
E-Mail Senden

Fraunhofer Enstitüsü Solar Enerji Sistemleri İMKB ve orta ölçekli küçük güneş santralleri üzerine araştırmalar yürütmektedir. Yakın vadede bu tür santraller sürdürülebilir enerji arzı önemli bir katkı yapabilir. Yoğunlaştırmalı kolektörler sıcaklıklara kadar 400 birçok şekilde kullanılabilir santigrat derece : elektrik , ve endüstriyel proses ısı soğutma ısı üretir. Daha fazla bilgi elde edilebilir: http://www.mss-csp.info.

20 üzerinden MW geniş güneş termik santrallerinin düşük maliyetli bir şekilde güneş enerjisi kullanarak elektrik üretmek için de uzun süre tanınmıştır. büyük sistemlerde ise, planlama detaylı gerektiren ve prosedürleri lisanslama . " Küçük güzeldir - ve hızlı çoğu , "Dr Werner J. Platzer , Bölüm Başkanı Fraunhofer İMKB'de sözleri . " Sistem 20 kW ile 2 MW daha kolay fark ve daha fazla imkan var: yerel ısı veya talep soğutma teklif elektrik üretimi ile kombine edilebilir edilebilir kadar. Bu da karlılık ve finansman sağlar. "

ve orta ölçekli Küçük güneş termik santralleri iki temel bölümden oluşmaktadır. biri için, örneğin bir koleksiyoncu alandır parabolik ayna veya lineer güneş enerjisi toplamak Fresnel koleksiyonerleri konsantre konsantre . Toplanan güneş enerjisi dönüştürme oluşur diğer parçası , çeşitli biçimlerde olabilir. Bu termal güç ünitesi , örneğin olabilir soğutma sağlamak için elektrik veya emme soğutucu üreten bir buhar türbini . Ayrıca, oluşturulan termal enerji doğrudan proses buharı şeklinde kullanılabilir.

Bir BMU proje kapsamında Fraunhofer İMKB ve orta ölçekli küçük güneş termik elektrik santrallerinin potansiyeli araştırılmıştır. Platzer için, " bölgesel uygulamalarda göre, teknoloji ekonomik orada doğrudan güneş ışığı büyük bir kısmı vardır. Bu, örneğin daha güneydeki bölgeler Akdeniz ve için de geçerlidir. Off- grid uygulama ya da uygulamalar için ızgara hüküm güvenilmez olduğu için, bu teknoloji daha ekonomik bir dizel jeneratör çalıştıran daha etkilidir. Klima da önemli bir uygulama olabilir. 40000000 yeni klima üniteleri Over Dünyada her yıl ve eğilim artmaktadır satılmaktadır. Şimdiye kadar bu potansiyel uygulama kullanılmamış çünkü pazar hazır ürünler ve rol modelleri hala ihtiyaç vardır görevi demonstrasyon projeleri . "

Uzmanlar arasında bu teknoloji kısaltma " MSS -CSP "- Orta ve Küçük Ölçekli Yoğunlaştırmalı Güneş Enerjisi ile denir.

Fraunhofer ISE (Almanca Sürüm çalışma sadece) indirilebilir burada.

Aktualisiert 2010/07/26
© Fraunhofer ISE Drucken

Hiç yorum yok: