29 Temmuz 2010 Perşembe

Dharmendra Vakharia's Sour Urja Kendra, Akola

Dharmendra Vakharia's Sour Urja Kendra, Akola



Güneş enerjisi her türlü nihai kaynağıdır. Sun, yüz kere boyutu Earth daha büyük üzerinde ve Dünya'dan 150.000.000 kilometre mesafede yer almaktadır. Bu bir sunray Güneş'ten yayılan yaklaşık 9 dakika Earth ulaşmak için gereken söylenir.
Paz bir füzyon reaktörü 3.800 milyon, milyon, milyon yayan , enerji her saniye milyonlarca watt ve yerin bu miktar 1,3 X 10 ^ 17 w / h eşit sadece 1 / 2, 00000000000 kısmını alır dünyanın hangi 20.000 kez enerji gerekliliktir.
merkezinde Güneş'in sıcaklığı 15.000.000 0C ve yüzeyde olduğunu yaklaşık 6000 0K .
enerji Dünya atmosferinin dışında alınan yaklaşık% 50'si aslında Earth ulaşmak ve / sq yaklaşık 1 cal olduğunu . cm. deniz seviyesinde dk.


SOLAR OCAK

Güneş Buharlı Pişirme sistemleri topluluk pişirme uygulaması için geliştirilmiş topluluk mutfak artan enerji talebi ve / pişirme bir çevre dostu bir çözüm sunar. temel pişirme düzenleme enerji girdisi enerji ile değişmeden Paz geldikleri ve hala da öyle bir bekleme pişirme tesisi ortaya çıkmaz gerek .
güneş buhar pişirme sistemleri güneş enerjisi toplama teknolojisine dayanmaktadır. Güneş soğutucular bir dizi etkili topluluk mutfaklarda büyük ölçekli pişirme için kullanılabilir buhar üretmek için güneş enerjisi dokunarak için bir sistem oluşturulması için çalışmaktadır. parabolik soğutucular yanında Bu pişirme sistemi esas olarak merkezi Paz takip sistemi oluşur , buhar başlığı boru , güneş enerjisi alıcıları, sisteme su ve buhar temini için boru , MS ve İnşaat, Vana ve basınç göstergeleri , sıcaklık göstergeleri , gemiler vs pişirme yapıları destek sistem verilebilir ve de son kullanıcının ihtiyaçlarına göre örneğin yüklü güneş soğutucular (5 çift) her 9,5 metrekare mtr alan 500 kişilik sistemi yemek pişirmek için gerekli olacaktır.

--------------------------------------------------------------------------------


SOLAR FENER

A Solar fener güneş fotovoltaik teknolojisinin güç kaynağı düzensiz ve yetersiz olduğu kırsal bölgelerde iyi kabul bulduğu basit bir uygulamadır. kentsel yerlerde insanlar alternatif olarak basit bir mekanizma nedeniyle elektrik kesintileri sırasında güneş fener tercih bile .

Nasıl Solar Fener Çalışır?

Bir güneş Fener üç ana bileşenden oluşur - güneş PV panel , depolama pili ve lamba . işlem çok basit. güneş enerjisi elektrik enerjisine SPV panel tarafından dönüştürülür ve mühürlü bir bakım gerektirmeyen pil saklanan sonra gece saatlerinde kullanım için . Tek bir şarj 4-5 saat lamba çalışabilir.

--------------------------------------------------------------------------------

SOLAR SOKAK Lambası

Bu sistem, un- uzak kırsal alanlarda elektrikli de dış mekan uygulamaları için tasarlanmıştır. Bu sistem, kampüs ve köy sokak aydınlatması için ideal bir uygulamadır. sistem pil depolama yedekleme 10-11 saat boyunca günlük ışık çalıştırmak için yeterli sağlanmaktadır. Sistem otomatik ON ile aşağı operasyon ve fahiş fiyat alacakaranlıkta için ON / OFF zaman geçiş sağlanır / derin deşarj önleme cut-off LED göstergeli .
Güneş sokak ışık sistemi içermektedir -

74 Wp Solar PV Modülü

12 V, 75 pil kutusu ile Ah Tubular plaka pil

Şarj Kontrol cum inverter ( 20-35 kHz)

11 Watt CFL lamba hava geçirmez boya ve montaj donanımı ile zemin seviyesinde mildsteel lamba posta yukarıda fixtures4 metre .

SPV modülleri 15-20 yıl ömrü olduğu bildirilmektedir. Tübüler Piller güneş sokak aydınlatma sistemi ile düşük bakım gerektiren sağlanan ; sahip uzun ömürlü ve daha iyi performans vermek yapıştırılan plakası piller daha önce kullanılmış aynı derecede karşılaştırmak .

aşırı şarj ve aşırı deşarj kesme batarya ve armatürleri zararları önlemek için gerekli değer sistemleri elektronik sağlar.

--------------------------------------------------------------------------------

SOLAR HOME LIGHT

Ev aydınlatma sistemi güneş enerjisi ile ) doğrudan elektrik güneş enerjisi (güneş ışığı dönüştürmek güneş hücreleri kullanılarak güçlendiriliyor. elektrik pilleri depolanır ve aydınlatma amacıyla gerektiğinde kullanılır. Bu sistemler olmayan elektrikli kırsal alanlarda yararlı ve önemli iç , ticari ve endüstriyel uygulamalar için güvenilir bir acil aydınlatma sistemi olarak . SPV sistemleri / soğutma merkezleri çoğunlukla kırsal alanlarda bulunan süt toplama aydınlatma için süt endüstrisinde önemli uygulama bulduk.

Solar Ev Aydınlatma sistemi sabit tesisat iç uygulama için tasarlanmıştır. sistem Solar PV Modülü ( Güneş Pilleri ), şarj kontrolörü , akü ve aydınlatma sistemi ( lambalar ve fanlar ) oluşur. HLS şemasına aşağıda verilmiştir. güneş modülü çatıda açık / teras yüklü - güneş ışığına ve şarj kontrolörü açık ve pil ev korunan bir yerin içinde tutulur. solar modül periyodik etkili performansı için pudra gerektirir.




--------------------------------------------------------------------------------

GÜNEŞ SİSTEMİ VE İLGİLİ ÜRÜNLER HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ

güneş enerjisi ürünleri hakkında daha fazla bilgi için, tam listesini indirip içinden Doğru seçim için gitmek ...tıklayınız dosyasını indirmek için.

Biliyorum daha fazla güneş enerjisi sistemleri hakkında...





--------------------------------------------------------------------------------

Sizin Ziyaretçi Sayısı:



TIKLAYIN HALA DAHA ÜRÜNLER İÇİN ...





SON HABERLER

SIKÇA SORULAN SORULAR

ENERJİ KORUMA ACT -2001

JOIN ENERJİ KAMPANYA


SOLAR OCAK


SOLAR FENER


SOLAR SOKAK Lambası


SOLAR HOME LIGHT


SOLAR HALA SU


DAHA ÇOK COME TO ...



Güneş Enerjisi Kullanımı
Güneş enerjisi geniş kullanımı temelinde iki kategoriler - Güneş Active (Direct Kullanım) ve Güneş Pasif (Dolaylı Kullanım) olarak sınıflandırılabilir.

Güneş Aktif
Güneş Aktif kategorisinde güneş enerjisi doğrudan başvuru formunda dönüştürülecek ve daha iki form - Güneş ( Isıtma Uygulaması) ve Güneş Fotovoltaik ( Elektrik Üretim ) Termal ayrılır olabilir.

Güneş Termal
Güneş Termal Teknoloji toplama ve uygulama için su ve hava ısıtma gibi enerji ısı güneş enerji dönüştürme için , pişirme ve kurutma, buhar üretimi , damıtma , vb Temelde bir güneş termik cihaz istihdam edilen bir güneş enerjisi kolektörü oluşur - " emici " Bir ısıtma veya ısı orta transferi ve ısı depolama veya ısı deposu. Güneş enerjisi teknolojisi, siyah bir beden, iyi ısı iletken malzemeler , yalıtım ve reflektörler oluşan ayrıntılı kullanım çalışmaktadır. Güneş şofben , güneş soğutucular , güneş ocakları , güneş hala cihazların bazı örnek güneş enerjisi teknolojisine dayanmaktadır.

Güneş ( SPV ) Fotovoltaik
Güneş Fotovoltaik Teknoloji doğrudan elektrik enerjisine kullanarak "güneş silikon hücre "ile güneş enerjisi dönüştürmek için kullanılmaktadır. Elektrik farklı uygulamalar için doğrudan doğruya veya pil depolama sistemi ile kullanılacak olabilir oluşturulur. Solar PV kırsal ev aydınlatma dışında çeşitli önemli etkinlikler için kırsal alanlarda geniş uygulama bulmuştur. Uzak köylerde şebeke elektriği kolayca Güneş Fotovoltaik teknolojisini kullanarak güç olabilir yoksun . kırsal elektrifikasyon ekonomi çekici gücü yüksek maliyeti dikkate olabilir kırsal alanda iletim ve düzensiz güç kaynağı.

Binalar için Güneş Pasif
Güneş Pasif olarak güneş enerjisi kullanılmaya binalarda kendisi çeşitli amaçlar için aydınlatma gibi güneş enerjisi kullanımını maksimuma çıkarmak için uygun tasarımlar dahil ederek , mevsimsel klima, su ve alan / ve soğutma böylece dış enerji girdileri azaltmak ısıtma konabilir.

Copyright © 2009
Ekşi URJA Kendra , AKOLA
Her hakkı saklıdır


Ev Hakkımızda Ürünler Soruşturma Politikaları Bize Ulaşın












Bu web sitesi tarafından tasarlanmıştır Prof D. S. Vidyasagar. İletişim ona Sorularınız at için dsvakola@hotmail.com

Hiç yorum yok: