24 Haziran 2010 Perşembe

Solar Enerji ve Yenilenebilir temiz Enerji, Ege Solar, Turkish Photovoltaic İndustry, Fotovoltaik, Taşınabilir Elektrik Santrali (Portable Solar Box)Geman Elektrik

Solar Enerji ve Yenilenebilir temiz Enerji, Ege Solar, Turkish Photovoltaic İndustry, Fotovoltaik, Taşınabilir Elektrik Santrali (Portable Solar Box)Geman Elektrik


GÜNEŞ PİLLERİ-SOLAR SYSTEMS
OFİS:+90(0)232 671 8848 GSM:+90(0)538 565 8342



Taşınabilir Elektrik Santrali (Portable Solar Box)Hem Ekonomik Hem EkolojikElektrik Olmayan Her Uygulama Alanında Kullanılır!! Bağ Bahçe, Yazlık, Tarla, Zeytinlik, Çadır Kampı vs.Ev sahipleri ve çiftçiler için büyük kolaylık! Güneş pilleri (fotovoltaik sistemler), daha çok elektrik şebekesinin olmadığı ve yerleşim yerlerinden uzak bölgelerde kullanılabiliyor. Şebe desteklide kullanılır!Şebekeden Bağımsız Santraller50 W - 5 KW Güneş Santralleri50 W - 500 W Sistemler500 W - 5000 W SistemlerGünlük enerji üretimi: 3.3 - 33 KWh.Sistem ömrü >20 yıl. Sadece pillerini her 5 yılda bir değiştirmek gerekmektedir.
GÜNEŞ ENERJİSİ
Geman Teknolojileri, güneş enerjisi santrali projelerinin lisans başvurusu, projelerin hazırlanması ve ekipman temini aşamalarında danışmanlık hizmetleri vermektedir.
Türkiye'nin coğrafi konumu, yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi açısından oldukça avantajlıdır.
Türkiye'de Güneş Enerjisine Bakış :
GÜNEŞ ENERJİSİ POTANSİYELİ
Ülkemiz, coğrafi konumu nedeniyle sahip olduğu güneş enerjisi potansiyeli açısından birçok ülkeye göre şanslı durumdadır. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünde (DMİ) mevcut bulunan 1966-1982 yıllarında ölçülen güneşlenme süresi ve ışınım şiddeti verilerinden yararlanarak EİE tarafından yapılan çalışmaya göre Türkiye'nin ortalama yıllık toplam güneşlenme süresi 2640 saat (günlük toplam 7,2 saat), ortalama toplam ışınım şiddeti 1311 kWh/m²-yıl (günlük toplam 3,6 kWh/m²) olduğu tespit edilmiştir. Aylara göre Türkiye güneş enerji potansiyeli ve güneşlenme süresi değerleri ise Tablo-1'de verilmiştir.

Türkiye'nin en fazla güneş enerjisi alan bölgesi Güney Doğu Anadolu Bölgesi olup, bunu Akdeniz Bölgesi izlemektedir. Güneş enerjisi potansiyeli ve güneşlenme süresi değerlerinin bölgelere göre dağılımı da Tablo-2' de verilmiştir.
Ancak, bu değerlerin, Türkiye'nin gerçek potansiyelinden daha az olduğu, daha sonra yapılan çalışmalar ile anlaşılmıştır. 1992 yılından bu yana EİE ve DMİ, güneş enerjisi değerlerinin daha sağlıklı olarak ölçülmesi amacıyla enerji amaçlı güneş enerjisi ölçümleri almaktadırlar. Devam etmekte olan ölçüm çalışmalarının sonucunda, Türkiye güneş enerjisi potansiyelinin eski değerlerden %20-25 daha fazla çıkması beklenmektedir.

TÜRKİYE GÜNEŞ ENERJİSİ POTANSİYEL ATLASI




Ekonomi İş Üretim
gensed, GENSED, Yenilenebilir Enerji, Solar www.kuzeyegerehberi.net www.gemanelektrik.com www.realestate35.com









var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");
document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));

try {
var pageTracker = _gat._getTracker("UA-8070173-5");
pageTracker._trackPageview();
} catch(err) {}

Hiç yorum yok: