29 Ocak 2011 Cumartesi

Mimari İlmi ve Ekoloji için CASE / Merkez

Mimari İlmi ve Ekoloji için CASE / Merkez










geri < Ev
Ne yapıyoruz
Insanlar
Sponsor Araştırma
Lisansüstü Programlar
İletişim




PROJE AÇIKLAMASIEntegre Yoğunlaştırıcı (IC) Dinamik Güneş Cephe
video kapsama> bağlantı için

Entegre Yoğunlaştırıcı (IC) Solar Sistem Cephe yapı entegre (BIPV) fotovoltaik mevcut veya PV teknolojileri elektrik enerjisi, termal enerji, geliştirilmiş aydınlatma ve azaltılmış güneş kazanç sağlamak için konsantre daha dramatik farklı bir yaklaşım bir bina entegre fotovoltaik sistem. Sistemi (hem uygulamalar ve yeni yapı güçlendirme için) mimari cephe ve binaların çatı atriyumlar hala bina kullanıcıları için görüş ve yaygın gün ışığı dışında en fazla sağlarken, entegre edilmiştir. Bu avantajları miniaturizing ve bina zarf hava şartlarından pencere içinde PV teknolojisi konsantre temel bileşenleri dağıtarak gerçekleştirilir. (Alternatif bir yaklaşım dış cephe zarfın arkasında bileşenleri yere ve mekanizmaları korumak için bir iç yüzey yapısıdır.) IC Güneş Sistemi bir PV hücre ile elektrik üreten, sıcak su için ısı olarak kalan Güneş enerjisinin çoğunu yakalar, (dağıtılmış emme soğutma soğutma için veya muhtemelen) mekan ısıtma, bina ile güneş kazancı azaltır ve iç aydınlatma kalitesini artırır, böylece yapay aydınlatma aşırı azaltır. Tasarımı ve işletimi sisteminin bina sakinleri tarafından dışında doğrudan kısmi görüş sağlar. Modüler tasarım mevcut bina yapıları bir dizi eklenebilir veya yeni tasarımlar içine uygulanmaktadır. İzleme IC Güneş Paneli Sistemi birden fazla hücre tipleri ile laboratuvar ölçekli prototip birkaç 'kavram ispatı' olarak gösterilmiştir.

IC Güneş Sistemi'nin teknik sorunlar Windows için düşük maliyetli bir gölgeleme sistemi üretmek olduğunu:
1. elektrik üretiminde olarak gelen doğrudan normal ışınlama mümkün olduğunca çok kullanır
2. günlük aydınlatma için işgal boşluk girmek için mümkün olduğu kadar yaygın olay ışınlama sağlar
3. az bakım gerektirir
4. yakalar, termal enerji gibi, doğrudan böylece bina yükleri soğutma düşürücü, PV hücre yoluyla elektrik dönüştürülmez olanı
5. estetik mimari pazarlar için çekici

IC Modülü şimdiye kadar etkili artırmak için bir binanın yüzey (ler) ya da güç binasında direkt güneş ışınımı olayı kullanmak için tasarlanmıştır. Havada ilk yansımaları binanın dış cephesine / hava arabirimleri / cam sonra bu ışıma, bir yönlü tipi lens iletilir olmuştur. Objektif doğrudan (> 400:1) geçenlerde 411 güneşler altında% 39.4 'de gösterilmiştir yüksek verim multijunction PV hücre üzerine ışık yoğunlaşmaktadır. elektriğe dönüştürülebilir değil güç hangi hücre monte alıcı üzerinden bir soğutucu akışını üzerinden yakalanır. Bu soğutucu, ya da (gerekirse) sıcak su ısıtma, mekan ısıtma için önerilmektedir (potansiyel) emme soğutma çevrimleri için. yüksek konsantrasyon oranı ve küçük PV hücre ile, modül boyutu izin verilen iki eksenli izleme hatası belirler. hücreyi doğrudan radyasyonu sıfır kaybı için 900 μrad izleme hata toleransı izin verilir. iteratif modelleme sayesinde, yakın bir dolu dizide bir düzlemsel mercek şekil önemli günlük aydınlatma izin yaparken elektrik için güneş enerjisinin maksimum dönüşümü sağlamak olarak belirlenmiştir. Mevcut prototip, bir pikap türü rad az 800  maksimum kombine izleme hatası sağlar. Modülleri ve izleme mekanizması çevre dış cam cephe ile, doğrudan rüzgar yükleri gibi dış güçler, karşı korumalıdır vardır. Bu nedenle, hassas izleme ucuz motorlar ile elde edilebilir.

konsantre Çünkü PV sistemi, güneş parça ki bu sayede pencereler (bizim sistem onlar tarafından kapalı olup olmadığını binalarda gerekli) hava ve rüzgar yükleri karşı sistemi korumak dinamik bir gölgeleme sistemi içine CPV teknolojisinin entegre gerektirir. Bu viably rüzgar yükleri ve bakım programları ile doğruluk gereksinimleri izleme başarmak mümkün olmamıştır önceki konsantre PV sistemlerinin uygulama (genellikle büyük ölçekli izleyici) önemli bir engel hafifletir. Bu nedenle, dağıtılmış bir sistem olarak, IC Güneş Cephe sistemi böylece pahalı bir izleme yapısı ve encasement için maliyetinin düşürülmesi ve üretim yeri uzak güç taşıma ihtiyacını ortadan kaldırarak, iskele ve koruma sistemi olarak mevcut bina yapıları capitalizes.

önemli büyüklükte siparişleri verimliliğini artırırken Basit geri ödeme tahminleri büyük ölçüde, geleneksel PV sistemleri şu anda piyasada göre geri ödeme süreleri azalmış gösterir.



© copyright 2008 CASE. Bu site ile olan izlendi iyi firefox, krom veya safari. inşa planı.

Hiç yorum yok: