23 Ocak 2011 Pazar

GIC Pretoria - Geliştirilmiş organik güneş hücreleri

GIC Pretoria - Geliştirilmiş organik güneş hücreleri
a>Içindekiler Ev Site haritası Bülten İletişim RSS AramaArama için Ana gezintiGIC Pretoria - Ana Sayfa Son Haberler Afrika ve Almanya Almanca Yaşam Eğitim ve Araştırma Araştırma Haberler Buradasınız hücreleri Geliştirilmiş organik güneş Almanca öğrenmek Almanya'da yüksek öğrenim Pasch - Partner Okul Girişimi Okul ve gençlik değişimi Araştırma ve Geliştirme bilgi bağlama dünyalar Mesleki ve ileri eğitim Iş ve Geliştirme Insanlar ve Politika Spor "Aktion Afrika" Çevre ve Enerji GIC Pretoria - Ana Sayfa Eğitim ve Araştırma Araştırma Haberler Buradasınız hücreleri Geliştirilmiş organik güneş
Alman bilim adamları güneş pili verimliliği artırmak
22 Şubat 2010
Bilim adamları bir Alman ekibi nanoparçacık yüzeyleri tedavisi için bir teknik geliştirdi. Bu tedavi organik güneş pillerinin verimliliğini artırır. Derginin Uygulamalı Fizik Mektupları sunulan çalışma iki yüzde verimliliği sözde kuantum kullanılarak elde edilmiştir nasıl kadmiyum selenid oluşan nokta gösteriyor.

yüzde birden yüzde 1,8 arasında daha önce yapılan verimliliğe kırmayı başardı Microsystem Teknoloji Enstitüsü (IMTEK) ve Freiburg Malzeme Araştırma Merkezi (FMF), Almanya Freiburg Üniversitesi'nde hem gelen araştırmacılar. Metodu patent ile korunmaktadır.

'Boya ve Organik Güneş Pilleri "Almanya'da Güneş Enerji Sistemleri için Fraunhofer Enstitüsü araştırma grubu Freiberg bilim adamları tarafından yapılan ölçümler doğruladı.

takım göre, hibrit güneş pilleri inorganik nanoparçacıklar karışımı ve organik bir polimer içeren bir katman tarafından korunur. Teorik bir bakış açısıyla, yeni teknik ve birçok nanopartiküller kullanılabilir daha fazla güneş pili bu tip verimliliği yakıt olabilir.

Hala gelişim aşamasında, organik güneş pilleri güneş pillerinin üçüncü nesil bir parçası olan, bilim adamları söyledi. Son veriler tamamen organik güneş pilleri için dünya rekoru ıslak kimyasal yöntemlerle oluşturulur katmanları için yedi yüzde durur olduğunu göstermektedir. Bu organik güneş hücreleri fotoaktif tabaka organik malzemelerden oluşur.

Büyütmek görüntü (© iStock)
enerji piyasası kullanmak hücre güneş organik faydası derece arası. Enerji üreticileri sık ama silikon hücreleri, geleneksel kullanım güneş pilleri üretmek, önemli ölçüde daha ince, daha esnek ucuza daha hızlı ve.

Bilim adamları organik güneş pilleri gündelik cihazları ve sürekli elektrikli aletleri de dahil olmak üzere kullanılmayan sistemlerini güçlendirmek için kullanılabilir "dedi. Sonuçta, organik güneş pilleri anlamlı piller ve kablolar üzerinde insanların bağımlılığı azaltmak için kullanılabilir.

"Grubun disiplinlerarası yönelim ve açık bir avantaj proje üzerinde hızlı bir ilerleme sağlamıştır," grup liderliğindeki IMTEK's Dr Michael Krüger, açıkladı. "Biz kendi başımıza tüm adımları yürütmek başardık. Kompozit malzemeler onların yüzey ve entegrasyon değişiklik için nanoparçacıkların sentez gelen"

Araştırma grubu fizikçiler, kimyacılar ve mühendislerden oluşmaktadır. Şu anda daha da hassaslaştırmak ve onlara bir teknoloji pazarı başlatmak için hazır olsun böylece potansiyel bir sürü diğer malzemeleri tekniği uygulamaktayız. tekniğinin Ticarileştirilmesine, malzemelerin gelişmiş dayanıklılık ve ucuz üretim maliyetleri daha iyi verim bağlıdır.



© Avrupa Topluluğu, CORDIS

Araştırma Haberler Metin boyutunuNormal
Büyük
Ekstra büyük
Gelişmiş organik güneş pilleri
Pay Facebook Mister Wong Almanya'da Araştırma

Web portalı "Almanya'da Araştırma" Almanya'nın araştırma peyzaj ve son başarıları hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için bir bilgi platformu ve muhataptır.
www.research-in-germany.de

Yazdırılabilir versiyonu Yayın veri
© 1995 -2011 Auswärtiges Amt

Hiç yorum yok: