30 Ağustos 2010 Pazartesi

The Creative Science Centre - by Dr Jonathan P. Hare

The Creative Science Centre - by Dr Jonathan P. Hare

6 gens sayfasına bağlantı

BİR ELEKTRİK JENERATÖR VERME
çok basit jeneratör aşağıda açıklanan ilkel ama temel çalışma gösterir. Bu bilinçli olarak bırakılmış mümkün böylece yaratıcı tasarımlar ve buluşlar içinde kullanımı için azami kapsamı nedir kadar basit. biraz daha gösterildiği gibi Dolayısıyla daha karmaşık bir aygıt için temel oluşturabilir.
jeneratör tel bir bobin (yaklaşık 1000 turnike ) son 3 cm, ya da öylesine büyük bir tırnak çevresindeki yara oluşur. Bir dönüyor mıknatıs o bobin içine bir gerilim indükler bu daha sonra bir ampul (ya da daha iyisi bilgi için bir LED görmek sonu) ışık için kullanılabilir - elektrik üretimi bu nedenle sadece ortaya konabilir cihaza yakın yerleştirilir.




Diyagram basit jeneratör

Adım 1
içinde 3cm iki karton daire Makyaj çapı (1-2 mm kalınlığında) . Dikkatli bir delik çevrelerin ortasında deler . büyük (10-15 cm, 6 mm) temiz uzunluğunda ( unrusty ) çivi büyük bir kafa sahip bulun. Konuyu bir çivi üzerine daire ve sağ baş itin.

Adım 2
Kapak tırnak son 3-4 cm yalıtım bandı ( tek katmanlı ) ile tırnak baş ele bırakın. tırnak ancak şimdiye kadar üzerine ikinci daire itin yalıtım bandı olarak . Çemberin diğer yüzüne yerde daire düzeltmek için daha fazla bant ekleyin. Artık hangi bobin rüzgar için hazır ' yaptı spool ' olmalıdır.

Adım 3
Elde bazı ince yalıtılmış bakır tel (örneğin 25m kadar 30SWG in , aprox . 0.3mm çap ) ücretsiz yaklaşık 20-30 cm bırakın ve iki daire arasındaki tırnak yalıtımlı parçası üzerine turnike rüzgar başlar. Rüzgar 1000-1500 döner ( tam sayı kadar ve üzerinde frenleyici karton çevrelerin üzerinde önce onlar dökmek bunları almak nasıl düzgün bağlı olacak fark etmez ). tel kesme sonunda başka bir 20-30 cm serbest bırak ve sonra. Tape kadar bütün montaj böylece tel geri gelmiyor.

Adım 4
yalıtım kapalı teller ve raspa serbest uçları atın. Tel onları bir ampul veya bir LED için. ve bir mıknatıs yakın tırnak başına getir 5mm kadar kafa yaklaşık hızla yan yana gelen mıknatıs hareket onu tutarken . Ampul veya LED elektrik üretimi gösteren yanacaktır !


A JENERATÖR NASIL ÇALIŞIR
Bir jeneratör manyetik alan tel bir bobin içine bir gerilim uyararak çalışır. Önemli noktaları not için bu bobin üzerinde tel turnike sayısı olarak gerilim artar , bobin büyüklüğü ve manyetik alan artar gücü . manyetik alan (ya da bobin ) sabitlendi / rulo halinde elektrik üretmek için teşvik edilmelidir. Bu mıknatıs veya bobin hareket ettirerek hareket yapılabilir - etkisi aynıdır. bobin (ya da mıknatıs ) böyle bir şekilde bobin sürekli manyetik alan geçerken hareket etmek gerekir.
Bu manyetik alan konsantre eğilimi Demir çivi aynı zamanda basit jeneratör önemlidir. bobin tırnak çevresinde yara gibi daha manyetik akış içinde cihazın genel verimliliği arttırır üretilen gerilimi yükseltir bobin alana çekmek eğilimindedir.
bobin tel türü de önemlidir. Örneğin, kalın tel daha az güç kaybı olacaktır ama aşağı tarafı sargı çok zaman turnike çok sayıda tabi büyük alacaksınız demektir. pratik bir jeneratör bazı ticaret off nedenle mıknatısın büyüklüğü, bobin ve tel arasında anlamlı olmalıdır.
AC veya DC
Bu basit jeneratör AC jeneratör denir. Bu gerilim iki kabloyu at + ve - ve - ve mıknatıs tam bir devrim yapan her zaman + arasında seçim yapar görünen anlamına gelir. jeneratör veya bir ampul ışığı bir sonucu olarak bir siz onlar etkili zaten her zaman ters olarak hangi yoldan gitmek bağlantıları gitmek gerekir ( endişe etmeden LED) . Ancak, bu basit jeneratör, hesap veya doğrudan (DC) bu örneğin bir batarya ile elde edilir güncel gerek diğer cihazlar radyo çalıştırmak için iyi değil. Eğer elektrik alternatif duyabiliyorum gibi Sen, jeneratör çıkışına hoparlörler kadar bağlarken bile eğlenceli olabilir - fakat ailenin en iyi Hi-Fi hoparlörler kullanmayın lütfen! , walkman tipi kulaklıklar gibi kullanmayı deneyin


Daha gelişmiş bir JENERATÖR
Fotoğraf altında basit bir el gösterir ben inşa jeneratör dirsek iki güç vermek için), iki bu tırnak jeneratörleri birlikte kablolu ( çalışmışlardı. Bu şekilde hem N ve mıknatısın S yüzünü bir kez kullanılmaktadır. Bir bobinler arasında kablo almak gerekiyor aksi takdirde gerilim iptal edecek doğru ve gen herhangi bir güç almazsınız ! rulo yerine bir (yani bir dizi devre yerine paralel olarak diğer tamamında diğer sonra) bir kablolu vardır. Basit bir ahşap dişli sistemi böylece konforlu çok hızlı başa çevirmek zorunda kalmadan elektrik üretebilirsiniz kullanıldı.


el ile basit bir iki tırnak jeneratör krank




Yakın çekim jeneratör


DÜNYA belki de en basit ELEKTRİK JENERATÖR
daha basit bir jeneratör için tıklayınız


NE ampul TİP -meli i kullanma ?
Bu ortak anlayış gibi jeneratör bu tür olası bir gerilim ampul düşük olarak kullanmak gibi görünebilir ama aslında daha yüksek bir gerilim ampul genellikle daha iyi çalışır. Örneğin, (voltaj) ampul 1.5V genellikle akım) elektrik sırasında 6V ampul 0.05A olduğu kadar az alabilir ışığa 0,25 A ( amp - alır. Bu basit jeneratör sadece nispeten geçerli (küçük demek sağlayabilmektedir 0,05 - 0.1A ) ve böylece consiquently yüksek gerilim ampuller daha iyi çalışma eğilimindedir. çok az (yaklaşık 0.01A ) mevcut almak için bir LED ( ışık yayan diyot ) gerçekten iyi bu tasarım çalışmalarını arada . LED Tandys veya Maplins ( hemen hemen her tür yapacağız dan ) temin edilebilir ya da eski bir radyo ya da içeren oyuncak dan hurdaya .

Burayı hakkında bilgi için LED

NE MAGNET TÜRÜ meli i kullanma ?
Genel olarak mıknatıs daha güçlü . Eclipse yapmak mıknatıs her türlü ve genellikle çok donanım mağazalarından mevcuttur. ' kulp crank jeneratör üzerinde E825 Eclipse mıknatıs kullanılan descrobed . Onun iyi mıknatıslar diğer türleri denemeye değer ama dönen mıknatısların başka yollar emin manyetik alan doğru bir şekilde bobin göre değişiyor yapmak için hazırlamak gerekebilir. İyi jeneratörleri düğmesi yapılabilir , bar, hourseshoe ve silindirik mıknatıslar - onun adil kadar hayal gücünüzü kullanın !

PARÇA LİSTESİ VE ARAÇLAR
Karton örneğin tahıl kutusundan
kafası Demir çivi (1 / 4 "( 6mm ) çapı, ~ 6 "( 15cm ) uzun)
Reel (aprox. 25m ) emaye bakır tel (30 swg veya ~ 0.3mm çap)
E825 Düğme Magnet Eclipse
Torch ampul ( 6V , 0.06A ) ve tutucu veya daha iyisi bir LED
El matkabı (standart araç kutusu tipi)
Bu parçaların çoğu DIY mağaza veya Tandy veya Maplins gibi elektronik mağazalardan temin edilebilir .


Kitaplar ve makaleler :
İleri Fizik, Tom Duncan, 4ED . John Murray , ISBN 0 7195 5199 4
jeneratör ve elektrik güzel bölüm .

daha fazla çalışma için fikirler :
1) turnike sayısını değişen deneyin. her zaman doğrudur gerilimi bu basit gen için turnike sayısı ile gider mi? Ne bobin kadar büyük ki Mots bunun artık çok tırnak yakın gets olur?

2) Daha iyi bir demir bir çivi daha eski bulabilirim?

3) nasıl güç dönen mıknatıs diğer enerji formları çalışırken , örneğin . Örneğin rüzgar enerjisi , dalga enerjisi () bölümünde kendi yel değirmeni inşa görmek

goto ' kendi yel değirmeni inşa '

4) Eğer yap- hareketli anahtarı gerilimi doğrudan yapmak olabilir (DC) yerine (AC alternatif ) - Bu bir komütatör denir

5) Eğer ) manyetik alanları tespit etmek için bir 'arama ' coil olarak mıknatıs olmadan çivi -coil ( kullanabilirim? Yakın bir hoparlör oynamaya yük müzik çivi kafa bobin koyarak deneyin müzik LED flaş nedir?
NOT: elektriğe yakın Bu cihazı ile herhangi bir destekli cihazlar asla

ŞEBEKE POWER ELEKTRİK İLE DONT PLAY - IT öldürür

Web sitesi bilgi :
mıknatıs bu projede kullanılan hakkında ayrıntılı bilgi için:
www.magnets2buy.com/acatalog/Buttons.html

DÜNYA belki de en basit ELEKTRİK JENERATÖR
daha basit bir jeneratör için tıklayınız

6 gens sayfasına bağlantı






--------------------------------------------------------------------------------


YARATICI BİLİM MERKEZİ

--------------------------------------------------------------------------------
Dr Jonathan Hare , Sussex Üniversitesi
Brighton, East Sussex . BN1 9QJ

ev | günlük | whats | CSC özeti | en son haberler



--------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok: