7 Mart 2011 Pazartesi

Yenilenebilir Enerji & Tasarruf

Yenilenebilir Enerji & Tasarruf



ANASAYFASite KrokisiMakaleler ÖzetiKURUMSALŞirketProjelerPartnerlerimizİletişimAlmanyaTürkiyeBaşvuru FormlarıBayilik Başvuru FormuMüşteri Başvuru FormuGaleriVideoALTERNATİF ENERJİHidroelektrikRüzgar EnerjiFotovoltaikTermik EnerjiBAYİBayi ProjeleriBayilerTİCARİPiyasaMontajMimariÜrünlerDosyalarTEKNOLOJİGüneş PiliRüzgar TürbiniGadgetsBilimGüneş KolektörüİnvertörŞarj RegülatörAkumülatörDEVLETGenelgeKanunZİYARETÇİDavetiye GönderFlaş Haber ArşiviZiyaretçi DefteriSSSBLOGMAĞAZAFORUMYenilenebilir Enerji & Tasarruf
Ali Sağlam tarafından yazıldı.
Pazartesi, 03 Ağustos 2009 11:05
Alternatif Enerji -- Tasarruf - Yenilenebilir enerji sistemlerine duyulan ilgi oldukça yüksek olsa dahi bilhassa güneş pili ( Fotovoltaik) sistemlerine yaklaşım hatalı. Sözde %90 enerji tasarrufu, bedava elektrik vs. kavramlar dilden dile dolaşıyor. Doğru mu? Yenilenebilir enerji sistemleri ile tasarruf yapılacağını zannediyorsanız, kısacası yanılıyorsunuz. Yenilenebilir enerji sistemleri (ne tür olursa olsun) tasarruf değil üretim sistemleri. Yenilenebilir enerji sistemleri sayesinde hiçbir zaman ne %90 tasarruf yapabilir ne de bedava elektrik üretebilirsiniz. Aslını sorarsanız, tasarruf oranı %0 ve elektrik üretiminin de bedeli var!

Enerji Tasarrufu nedir?

Enerji tasarrufu, üretimde, konforumuzda ve iş gücümüzde herhangi bir azalma olmadan enerjiyi verimli kullanmak, israf etmemektir. Aynı işi daha az enerji kullanarak yapmaktır.
Günümüzde kulladığımız elektrik aletlerin sayısı gitgide çoğalıyor, gelişiyor ve konforumuzu muazzam şekille arttırıyor. Elektrik aletlerin enerji tüketimi son 10-30 yıla göre azalmış olsa dahi, o aletlerin yarattığı konfor ve kullanılan alet sayısı tüm bu gelişimi yok ediyor diyebiliriz. Tasarrufu engelleyen aletler: (Uzaktan kumandolu, trafolu, dokunmatik şartelli ve tabii ki akkor aydınlatma ürünleri)

Bir televizyon kullanım süreci içinde 100 Wh ve nöbet modunda (Stand-by) 5 Wh tüketim yapıyor. Her gün ortalama 4 saat televizyon kullanıyor ise ve geri kalan süre içinde Stand-by durumunda olduğunu düşünürsek o zaman bir yıl içinde toplam tüketim 182,5 kWh. Toplam tüketimin %20 oranını Stand-by durumunda olduğunu bilmeniz önemli, çünkü televizyonu kullanmasanız dahi tüketim yapıyor. Neden mi? Uzaktan kumando sayesinde olduğunuz yerden kımıldamayarak telvizyonu açabilesiniz diye.

Bir elektrik aletinin gerçek kapatma şarteli bulunmuyor (dokunmatik şartel) ve trafo içeriyor ise o zaman bekleme modunda ortalama (ürün ürün değişiyor) 5-30 Wh tüketim gerçekleşiyor. Aletlerinizin nöbet modunda tüketimini ölçmek için ölçü aleti kullanarak öğrenmeniz zor olabilir, çünkü en iyi ölçü aletleri 1,5 W üzeri gösterebiliyorlar.

Sorun aslında nöbet modunda gerçekleşen tüketim değil, sorun nöbet modunda duran, nöbet modunda tüketimi yüksek ve uzun süre kullanılmayan aletlerden kaynaklanıyor. Almanya'da bir evde kullanılan ve nöbet modunda duran aletlerin yıllık tüketimi 100 € değerinde. kWh 0,19 € aldığımızda yıllık tüketim 500 kWh. Daha iyi algılayabilmeniz için. Elektrik süpürgesini neredeyse 500 saat veya 20 gün durmadan çalıştırabilirsiniz!

Yenilenebilir enerji sistemleri sayesinde tasarruf yapılmaz, tasarrufu kulladığınız aletler sayesinde ve kullanım biçimiyle yapabilirsiniz.
Tasarruf yapmak istiyorsanız, aleti pirizden ayırınız!
Bedava Elektrik

Yenilebilir enerji sistemlerinde kullanılan enerji kaynaklarının fatura kesmediği doğrudur ama bu bedava elektrik enerji üretimi demek değildir. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanabilmeniz için yatırım yapmanız gerekir. Kısacası, ne güneş ne de rüzgar sizlere faturayı keser, faturayı ürünün üreticisi veya sistem kurucusu sizlere keser.
Güneş ve rüzgar fatura kesmez, faturayı sistemi üreten ve kuran keser!
"Güneş pili sistemleri sayesinde bedava elektrik üretimi gerçekleşmiyor ise, neden yatırım yapayım?" sorusunu bizlere yöneltebilirsiniz ve bu soruyu sormak doğal hakkınız ve ayrıca haklısınız! Elektrik şebekesine bağlı bölgede bir şahısın güneş pili sistemlerine yatırım yapması mantıklı değil, çünkü şu an Türkiye'nin alt yapısı şebekeye bağlanabilir sistemler için hazır değil ve bunun dışında teşvik yasası ne zaman çıkacağı ve yürürlülüğe geçeceği henüz belli değil.

Tabii ki şebeye bağlı bölgelerde güneş pili sistemi kurma gereksimi olabilir. Mesela elektrik kesintisinin sık meydana gelen bölgelerde, elektrik kesintisini önlemek için şebekeye entegre sistemler kurulabilir. Bunların işlemi UPS - kesintisiz güç kaynayı gibidir ve şu an piyasada bulunan UPSlerden daha iyi ve kapasitesi daha yüksektir.

Otark veya ada sistemleri genel olarak mecburi yatırım gerektiren sistemlerdir. Ada sistemleri, şebekenin olmadığı, şebekeye uzak veya şebeke hattının döşeme maliyeti yüksek olan bölgelerde kurulur. Mesela yayla veya dağ evlerinde, sulama sistemlerinde, yatlarda, karavanlarda vs. Ada sistemlerinde temel olarak yapılan yatırım için geridönüşüm hesaplaması yapmanız yersizdir, çünkü bu sistemler sayesinde yaptığınız elektrik enerji üretimini şebekeden aldığınız elektrik fiyatından daha yüksektir.

Yenilenebilir enerji sistemleri için kullanılan enerji kaynakları sınırsız olsa dahi, elekterik enerji üretimi yatırım yapmadan gerçekleşmeyeceği kesindir. Bundan dolayı Bedava Elektrik kavramı yanlış ve hatalıdır. Güneş pili sistemlerine şebekeye bağlı bölgelerde yatırım yapılması ancak teşvik yasasının çıkmasından sonra tavsiye edilir, çünkü güneş pili sistemleri ile gerçekleştirdiğiniz kWh şebekeden aldığınız kWh göre daha pahalıya satabileceksiniz.
..Bedava Elektrik kavramı yanlış ve hatalıdır!


Bir kWh satış fiyatı 0,3 € ve şebekeden alış fiyatı 0,15 € ise, elinize 0,15 € kalıyor. Bu sizin kazancınız demektir ve yatırım yapmanız mantıklıdır ve yaptığınız yatırımın geri dönüşümü normal şartlar altında 10 yıldır. Tabii ki net bir rakam şu an söylenemez, çünkü finansal şartlar, teşvik yasasında öngörülen fiyatlar vs. şu an netleşmemiştir.

Yenilebilir Enerji Sistemleri ve Tasarruf

Yenilenebilir enerji sistemleri ile tasarruf yaparım diye yatırım yapmaya kalkışıyorsanız, hiç yapmayın. İlk önce tüketicilerinizin tasarruflu olmasına dikkat edin, sık kullanılmayan tüketicileri pirizlerden ayırın, aydınlatmalanızı fluorasan aydınlatma ürünleri ile gerşekleştirin, binanın yalıtımına dikkat edin veya yok ise yatırım yapını Enerji tüketimimizin %76'si isıtma için kullanılmaktadır. Isı yalıtım önlemlerinin alınması ile bu kayıplar azaltılabilir. Binaların yalıtımı ile %25 den %50’ye varan yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Üretim ve tasarruf iki ayrı bir dünyadır. Şirketimiz sizlere sistem tasarlamadan önce tüketicilerinize göz atar ve tasarruf yöntemlerini araştırır. Genel anlamda üretime geçmeden önce tüketimi düşürmeniz tavsiye edilir.

Bu makaleyi sitene aktar


Sitende bu makaleye yönlendirme yapmak istiyorsan,
aşağıdaki kodu CTRL+C tuşuna basarak kopyala ve sitene ekle.



Ön izlenim :

Yenilenebilir Enerji & Tasarruf
Pazartesi, 03 Ağustos 2009
© 2011 - Güneş Pili Ltd. Şti. - Sınırsız Temiz Enerji



Yorumlar
+3 # teşekkürler — 2009-08-03 23:42
düşünme gücünüzharika insanlara faydalı olmaya çalışmanızdan dolayı sizlere teşekkürlerimi sunarım ellerinize sağlık
Cevap | Alıntı ile cevap | Alıntı +4 # Teşekkürler — 2009-12-13 01:47
Bizi çok iyi aydınlattınız, yazılarınız gerçekten çok mantıklı.
Sizlere teşekkürlerimi sunuyorum...

İyi çalışmalar.
Cevap | Alıntı ile cevap | Alıntı +2 # Görüş açısı! — Ali Mucurlu 2009-12-31 09:36
Sistemin avantajlarının yanında bu yanlarınıda görebilmeniz gerçekten uzmanca bir davranış.Bize verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.
Cevap | Alıntı ile cevap | Alıntı 0 # Güzel — 2010-01-08 08:12
Makalle için teşekkürler, güzel olmuş.
Cevap | Alıntı ile cevap | Alıntı -1 # Solar Panel — 2010-01-30 06:28
Sistem çok mantıklı ve yararlı ellerinize sağlık.Bir şey daha sormak istiyorum.Türkiyede Solar Panel üreticisi yokmuş ve tümürünler ithalmiş.Biraz araştırdım , İzmirde DATA TSP firmasının ilk üretici olduğunu öğrendim. Buda ülkemiz için örnek bi hareket sanıyorum.
Tekrar teşekkürler
Cevap | Alıntı ile cevap | Alıntı 0 # RE: Solar Panel — Ali Sağlam 2010-02-02 14:02
DATA TSP sitesine girerek ürünlerini inceledim. Sadece bir tane PV 210 Wp ürünleri var. Merak ettiğim konu DATA TSP gerçekten üretim yapıyorsa, ürünleri neden piyasada bulunmuyor, bunun dışında şu an Türkiye şartlarına uygun neden ürün çıkarmıyorlar? PV210 Türkiye şartlarına uygun olmayan bir ürün, ne 12 V ne de 24 V ada sistemlerinde kullanılabiliyo r, kullanım alanı şebekeye bağlı sistemler veya özel MPP şarj regülatör gerektiriyor. Zannederim DATA TSP yurt dışına ihracat yapıyor, ama referansları bulunmuyor. Belki konuyu DATA TSP aydınlatabilir.
Cevap | Alıntı ile cevap | Alıntı Yorum listesini yenile
RSS beslemesi, bu iletideki yorumlar için.Yorum ekle
Resminizi görüntületmek için gravatar.com sitesine üye olmanız gerekmektedir.
İsim (gerekli)
E-Posta (gerekli)
Konu


1000 karakter kaldı
Sonraki yorumları bana bildir


Yenile


Gönderİptal
JCommentsAnasayfa

Makaleler
KünyeKurumsal

Şirket
Projeler
Partnerlerimiz
Bayilik Başvuru Formu
GaleriAlternatif Enerji

Hidroelektrik
Rüzgar Enerji
Fotovoltaik
Termik Enerji
Bayi


Bayi Projeleri
BayilerTicari

Piyasa
Montaj
Mimari
ÜrünlerTeknoloji

Güneş Pili
Rüzgar Türbini
Gadgets
Bilim
Güneş Kolektörü
İnvertör
Şarj Regülatör
AkümulatörDevlet

Genelge
Kanun
Blog

SSS

Mağaza
© 2009 Güneş Pili™ Ltd. Şti.

6 Mart 2011 Pazar

Facebook

Facebook


116190Edison II10.Edison II.Edison çevrimdışı.Önder Toker0.Önder Toker.Önder çevrimdışı.Ibrahim Bozoğlan0.Ibrahim Bozoğlan.Ibrahim çevrimdışı.Muhammed Mutlu Karahan31.Muhammed Mutlu Karahan.Muhammed Mutlu çevrimdışı.Aramiss Madueñoo0.Aramiss Madueñoo.Aramiss çevrimdışı.Gatos Abandonados Antofagasta0.Gatos Abandonados Antofagasta.Gatos Abandonados çevrimdışı.Ramazan KaYa0.Ramazan KaYa.Ramazan çevrimdışı.Ana Cabello Olguin0.Ana Cabello Olguin.Ana çevrimdışı.Toto Wong6.Toto Wong.Toto çevrimdışı.Hasan Emrah Pınar0.Hasan Emrah Pınar.Hasan Emrah çevrimdışı.Tk Z Ethiopia0.Tk Z Ethiopia.Tk çevrimdışı.Diego Arturo Rivera Peskdor2.Diego Arturo Rivera Peskdor.Diego çevrimdışı.Sinan Şahin4.Sinan Şahin.Sinan çevrimdışı.Ege Uni3.Ege Uni.Marcela Vergara0.Marcela Vergara.Marcela çevrimdışı.Marmaris Çevre Platformu0.Marmaris Çevre Platformu.Marmaris çevrimdışı.Antonio Saputo0.Antonio Saputo.Antonio çevrimdışı.Helena Auberta5.Helena Auberta.Helena çevrimdışı.Solar Costa Rica0.Solar Costa Rica.Solar çevrimdışı.Erol Karabulut4.Erol Karabulut.Erol çevrimdışı.Çağrı Orman0.Çağrı Orman.Çağrı çevrimdışı.Natural Key Medio Ambiente0.Natural Key Medio Ambiente.Natural Key çevrimdışı.Mehmet Turhan1.Mehmet Turhan.Mehmet çevrimdışı.Web Analyst Chico1.Web Analyst Chico.Web çevrimdışı.Hikmet Doğan2.Hikmet Doğan.Hikmet çevrimdışı.Onur Çataloğlu13.Onur Çataloğlu.Onur çevrimdışı.Adrian Dìaz2.Adrian Dìaz.Adrian çevrimdışı.InventeAqui Portal de Invenções0.InventeAqui Portal de Invenções.InventeAqui çevrimdışı.Alim Güngör2.Alim Güngör.Alim çevrimdışı.Derviş Kahraman0.Derviş Kahraman.Derviş çevrimdışı.Karaman Tema Vakfı0.Karaman Tema Vakfı.Karaman çevrimdışı.Cenk Kaya4.Cenk Kaya.Cenk çevrimdışı.Emre Cokdeger11.Emre Cokdeger.Emre çevrimdışı.Bekir Oğuz Yerlioğlu0.Bekir Oğuz Yerlioğlu.Bekir çevrimdışı.Alfredo Segundo Borges4.Alfredo Segundo Borges.Alfredo Segundo çevrimdışı.Stefano Pegoraro0.Stefano Pegoraro.Ersin Bayram7.Ersin Bayram.Ersin çevrimdışı.Dimis Out0.Dimis Out.Dimis çevrimdışı.Josefina Antonia Perez Pulgar0.Josefina Antonia Perez Pulgar.Josefina Antonia çevrimdışı.Fundación Concepción0.Fundación Concepción.Fundación çevrimdışı.Yağmur Akar0.Yağmur Akar.yağmur çevrimdışı.Dennis Yew0.Dennis Yew.Dennis çevrimdışı.Ibrahim Çetingül0.Ibrahim Çetingül.Ibrahim çevrimdışı.Inssaf Bourhim Architecture1.Inssaf Bourhim Architecture.Inssaf çevrimdışı.Connor Nolan0.Connor Nolan.Connor çevrimdışı.Abdullah özcan0.Abdullah özcan.Abdullah çevrimdışı.Fhevert Front Heritiers Verts1.Fhevert Front Heritiers Verts.Fhevert çevrimdışı.Abdullah Durmuş0.Abdullah Durmuş.Abdullah çevrimdışı.Kıvanç Kapkın0.Kıvanç Kapkın.Kıvanç çevrimdışı.Moreno Redi0.Moreno Redi.Moreno çevrimdışı.Délivrance Titah1.Délivrance Titah.Délivrance çevrimdışı.A.Oğuzhan Sezgi2.A.Oğuzhan Sezgi.A.Oğuzhan çevrimdışı.Ercan Altunayar0.Ercan Altunayar.Ercan çevrimdışı.Günhan Cilek1.Günhan Cilek.Günhan çevrimdışı.Créa Zoé0.Créa Zoé.Créa çevrimdışı.Ersin Bahçeci1.Ersin Bahçeci.Ersin çevrimdışı.Electron Fotovoltaico0.Electron Fotovoltaico.electron çevrimdışı.Erman Koçtepe0.Erman Koçtepe.Erman çevrimdışı.Azul Ambientalistas II0.Azul Ambientalistas II.Azul çevrimdışı.Elio Randy Rios Serrano0.Elio Randy Rios Serrano.Mehmet Ersoy0.Mehmet Ersoy.Mehmet çevrimdışı.Bgtc Barcode0.Bgtc Barcode.Barcode çevrimdışı.Mehmet Akkurt1.Mehmet Akkurt.Mehmet çevrimdışı.Encuentro Águila Cóndor0.Encuentro Águila Cóndor.Encuentro çevrimdışı.Erika Molina Bobadilla0.Erika Molina Bobadilla.Erika çevrimdışı.Eduardo Goldsmit Albrecht0.Eduardo Goldsmit Albrecht.Eduardo çevrimdışı.Agricultura Ecologica0.Agricultura Ecologica.Agricultura çevrimdışı.Solade Concepts0.Solade Concepts.Solade çevrimdışı.Un Portal Original1.Un Portal Original.Un Portal çevrimdışı.Tlatemoani Consultoria Ambiental Especializada0.Tlatemoani Consultoria Ambiental Especializada.Tlatemoani çevrimdışı.Ertan Cetingul0.Ertan Cetingul.Ertan çevrimdışı.Sebastian Sean Paez Pineda0.Sebastian Sean Paez Pineda.Sebastian çevrimdışı.Diamondbladesrus Diamond Tooling1.Diamondbladesrus Diamond Tooling.Diamondbladesrus çevrimdışı.Muammer Tayfur6.Muammer Tayfur.Muammer çevrimdışı.Halil İbrahim Yazıcı0.Halil İbrahim Yazıcı.Halil çevrimdışı.Nihat Haymanali1.Nihat Haymanali.Nihat çevrimdışı.Jose Gaston Navarrete Gallardo0.Jose Gaston Navarrete Gallardo.Jose Gaston çevrimdışı.Destin Gerek0.Destin Gerek.Destin çevrimdışı.Barrio Andres Eloy Blanco0.Barrio Andres Eloy Blanco.Barrio Andres Eloy çevrimdışı.Arana Peluquerias Algeciras0.Arana Peluquerias Algeciras.Arana Peluquerias çevrimdışı.Mabi Noemi Pizzuto11.Mabi Noemi Pizzuto.Mabi çevrimdışı.Orçun Kendigelen0.Orçun Kendigelen.Orçun çevrimdışı.Adam Berlin0.Adam Berlin.Adam çevrimdışı.Maria Aparecida Rodrigues Puerta0.Maria Aparecida Rodrigues Puerta.Maria Aparecida çevrimdışı.Süleyman Bulut0.Süleyman Bulut.Süleyman çevrimdışı.Hayri Özer0.Hayri Özer.Hayri çevrimdışı.Bülent Selçuk3.Bülent Selçuk.Bülent çevrimdışı.Derya Cetingul Erdem2.Derya Cetingul Erdem.Derya çevrimdışı.Bentinho Massaro0.Bentinho Massaro.Bentinho çevrimdışı.Ayhan Aybatı0.Ayhan Aybatı.Ayhan çevrimdışı.Jugal Lotiya9.Jugal Lotiya.Jugal çevrimdışı.Luke Renner0.Luke Renner.Luke çevrimdışı.SolarTraining Aire0.SolarTraining Aire.SolarTraining çevrimdışı.Magali Rossi0.Magali Rossi.Magali çevrimdışı.Frank Weston0.Frank Weston.Frank çevrimdışı.Jonathan Haun0.Jonathan Haun.Jonathan çevrimdışı.Green Roof Initiative0.Green Roof Initiative.Green Roof çevrimdışı.Fullcolor Print0.Fullcolor Print.Fullcolor çevrimdışı.Paturemama Patizinciri0.Paturemama Patizinciri.Paturemama çevrimdışı.Atelier De Capucine0.Atelier De Capucine.Atelier De Capucine çevrimdışı.Agencia Prensa Rural1.Agencia Prensa Rural.Agencia Prensa çevrimdışı.Hikmet Koşar0.Hikmet Koşar.Hikmet çevrimdışı.İhsan Kayacan6.İhsan Kayacan.İhsan çevrimdışı.Day Sun0.Day Sun.Day çevrimdışı.Alexander Hampp0.Alexander Hampp.Alexander çevrimdışı.Dogan T. Mdt2.Dogan T. Mdt.Dogan T. çevrimdışı.Selami Beyhan8.Selami Beyhan.Selami çevrimdışı.William Rios M0.William Rios M.William çevrimdışı.Ahmet Idiz0.Ahmet Idiz.Ahmet çevrimdışı.Barış Kurt1.Barış Kurt.Barış çevrimdışı.Mostafa Omar2.Mostafa Omar.Mostafa çevrimdışı.Akın Keçeci0.Akın Keçeci.Akın çevrimdışı.Halil Kapkın16.Halil Kapkın.Halil çevrimdışı.Ufuk Akdoğan0.Ufuk Akdoğan.Ufuk çevrimdışı.Alphan Manas0.Alphan Manas.Alphan çevrimdışı.Çapa Kitap Sahaf0.Çapa Kitap Sahaf.Çapa çevrimdışı.Fılız Bayık0.Fılız Bayık.Fılız çevrimdışı.Sahan Denen0.Sahan Denen.Sahan çevrimdışı.Engin Kapkın0.Engin Kapkın.Engin çevrimdışı.Gökberk Turan0.Gökberk Turan.Gökberk çevrimdışı...00.Sohbet (44).SohbetArkadaş ListeleriBu listeleri Sohbet'te göster:Bu listeleri Sohbet'te göster:No friend lists available.No friend lists available.Yeni bir liste oluştur:SeçeneklerGo offlineListeleri Yeniden SıralaSohbeti Ayrı Sayfada AçYeni Mesajlarda Sesli UyarÇevrimiçi Arkadaşlar Penceresini Açık TutÇevrimiçi Arkadaşlarda Sadece İsim GösterSeçeneklerYeni Mesajlarda Sesli UyarÇevrimiçi Arkadaşlar Penceresini Açık TutÇevrimiçi Arkadaşlarda Sadece İsim GösterSohbeti Sayfaya İliştir
Sohbeti Ayrı Sayfada AçFacebook Sohbet'e şu anda bağlanılamadı....0Arkadaşlarını BulArkadaşlık İstekleri.Yeni istek yok.Tüm Arkadaşlık İsteklerini Gör 0Yeni Mesaj GönderMesajlar.SenSolar Light, Solar Panel, Wireless Alarm, Robot, CCTV, Pump, Fan for Malaysia, Singapore, Indonesia, Cuma günü.SenHobby Engineering: Batteries Section incelePerşembe günü.Halil Kapkınsmall solar panels, indoor solar cells, small solar cells, indoor solar panels,solar cell panels,OEM Perşembe günü.SenPromotional Solar Cell Materials, Buy Solar Cell Materials Promotional Products and Items from Solar geçen Salı.Halil Kapkın(konusuz) SOYAĞACI'nda yer alan tüm akrabaları KAPKIN'S gruba katılmaya bekliyoruz. (Ağ...geçen Salı.Tüm Mesajları Gör 204 okunmamış0Bildirimler.Derya Cetingul Erdem de Muge Pirtini Cetingul'un fotoğrafı hakkında yorum yaptı.4 saat önce..Ümit Sipahi, Solar ve Yenilenebilir Enerji'de bir şey paylaştı.4 saat önce..Green Garmento arkadaşlık isteğini kabul etti.4 saat önce..Indu Rawat ve Faruk Özdemir, Ayten Haydaroglu'nun videosu hakkında yorum yaptı.5 saat önce..Hakkı Gümüştaş seni OSMAN AYSU : İMZA VE SÖYLEŞİ etkinliğine davet etti.7 saat önce..Tüm Bildirimleri Gör
Arama
Ana SayfaProfil
HesapAli Müfit Çetingül.Arkadaşlarını DüzenleFacebook'u Sayfanın Adıyla KullanHesap AyarlarıGizlilik AyarlarıYardım Merkezi..Ali Müfit ÇetingülProfilimi Düzenle.0 Haber Kaynağı
204 Mesajlar
98 Güncellemeler0 Gönderilenler
46 Etkinlikler
0 Arkadaşların Etkinlikleri0 Doğum Günleri0 Geçmiş Etkinlikler
0 Arkadaşlar
0 Arkadaşlarını Bul
.0 solar panelleri...
0 temiz enerji pla...
0 solar cell yapımı
0 Energie Rinnovabili
0 e ticaret
1 Solar ve Yenilen...
10 DTG / Dumlupınar...
0 solar projeler a...
0 Türkiye'nin Ekon...
1 PC SHARING and S...
Grup Kur... (0)

Daha fazla11.Daha az · Tümünü Gör0.

.85 Oyun İstekleri
14 Uygulama İstekleri
0 Graffiti
0 Social RSS
0 Online People
0 Fotoğraflar0 Video0 Yeni Albümler0 Mobil Yüklemeler0 Yüklediklerim
0 Notlar0 Taslaklarım0 Hakkımdaki Notlar0 Notlarım
0 Reklamlar ve Sayfalar
0 Bağlantılar
Daha fazlaDaha az
Daha fazla
.Daniela RivasElio Randy Rios SerranoStefano PegoraroEge UniOrçun KapkınJoha Zuleta UribeHalim El-DabhAkkin HuseyinAaron T. DosseyEcoescuela El Manzano PermaculturaManisa Ergin IzciDora Elena Ortiz DadoAsociación Patagónica Medio AmbienteAimed GcChristine MaslankaBioagroinsumos Bioxinis-avisana BioxinisZouhaier DkhilCristianos Medio AmbienteSolar EnergyValentina Santana.Sohbette arkadaşın bulunmadı.
Şu an çevrimdışısın. Arkadaşlarınla sohbet etmek için çevrimiçi ol..temiz enerji platformuBelge
Gruba Geri Dön · Tüm Belgeleri Gör..Yakınlardaki Değişiklikler
.Basri Acar
Yaklaşık 3 hafta önce güncellendi.Basri Acar
Yaklaşık bir ay önce güncellendi.Basri Acar
Yaklaşık bir ay önce oluşturuldu.Tümünü GörBelgeler (2)
.Solar enerji hesaplama örnekleri
Yaklaşık 3 hafta önce güncellendi.Solar enerji hesaplamaları
Yaklaşık bir ay önce oluşturuldu.Reklam OluşturSponsorlu
.BBC Earth World
We're giving away copies of Natures Great Events BBC Earth. Dive in for a chance to win!.Beğen · 13.852 kişi bunu beğendi.
Hazır Emlak Sitesi
edimsel.com
Profesyonel Web Sitesi. 30 farklı tasarım, toplu sms, 18 dil desteği, sınırsız ilan ve foto, video, çoklu yönetim, sms günlük raporlama.Beğen. Chrome hızında.
google.com
Google Chrome – Beğendiğiniz tüm uygulamaları çalıştıran ücretsiz tarayıcı, Chrome hızında.. Düzenle · SilSolar enerji hesaplama örnekleri
.Bugünün şartlarında el yapımı 75 watt’lık bir solar paneli yaklaşık 500 TL civarlarında imal edebiliyorsunuz. Ancak bu rakam kesin olmamakla birlikte her gün piyasaya yeni ve sağlıklı ürünler çıkmakta olup, bunlardan silikon elastomar denilen malzemeyi kullanırsanız ki; kullanmanızı şiddetle öneririm. Panellerin içinde oluşabilecek nemlenme ve terleme olaylarını daha baştan son vermiş oluyorsunuz. Bu şartlarda imalat fiyatının çok olmamak kaydı ile biraz daha artacağını düşünüyorum. Ama gerçekten de değecektir.

SOLAR PANEL İLE BİR EVİN ELEKTRİK VE / VEYA TOPLAM ENERJİ İHTİYACININ NE KADARI KARŞILANIR ? NET RAKKAMLAR VARMI ? sorusuna yanıt aradığımızda ise karşımızda bu sorunun cevabına netlik vermesi gereken diğer bir çok soru ile karşılaşacağımız da kesindir. Şöyle ki;

1-Evin elektrik ihtiyaçlarını belirleyen kriterler nedir?

2-Bu kriterler içindeki cihazların ve aydınlatmaların harcadığı güç nedir.

3-Güneşten yararlandığı alandaki günlük potansiyeli nedir?

4-Aylık güneşlenme süreci nedir.

Ve bu şekilde daha bir çok sorunun cevabı netleştikten sonra sanıyorum yukarıdaki soruya net bir cevap verme imkanımız olabilecektir.

Solar Enerji ile en rahat bir şekilde karşılanabilen ihtiyaçlarımızdan birisi de tasarruflu Ampuller kullanmak kaydı ile Aydınlatmadır. Şayet bunu ledlerle yaparsanız kapasitenin 2 veya 3 katına bile çıkabilirsiniz. Ondan sonra sıradaki diğer ihtiyaçlar için ise daha fazla güç üreten tesislere ihtiyaç duyulacaktır. Bunu bir örnekleme ile vermek gerekirse, Örneğin bir odalı bir dağ evini düşünelim. Burada bir lambayı yakmamız isteniyor. Bizim için kullanacağımız güç de tasarruflu olup, tesisin kurulumunu daha ucuza getirmelidir mantığı ile 8 watt’lık bir tasarruflu lambayı seçer daha sonra da günlük ne kadar süre yanması gerektiğini tespit ederiz.(Bu durum,yaz ve kış ayları için değişebilir)

Aydınlanma gücümüz= 8 watt

Aydınlanma süremiz= 8 saat

Günlük kullanım =64 watt eder

Kayıp karşılamae gücü oranı=1,25

Toplam kullanım gücü=80 watt

Güneşlenme süremiz =5,5 saat ( Kış için )

Güneşten elde etmemiz gereken 1 saatlik enerji miktarımız=14,5 watt’lık bir güç olmalıdır.

Yani güneş panelimizden bir saatte en az 1.21 Amper=1210 miliAmper elde etmemiz gerekmektedir.

Bu durumda 24,247 W solar paneline ve 6,66 Amperlik bir aküye ihtiyacımız olacak demektir ki; aralarda bir değerde akü bulamayacağımız içinde 7 Amperlik bir akü kullanmak daha doğru olacaktır.

Akü demişken özellikle değinmek istiyorum. Araç aküleri anlık büyük akımlar çekmek için tasarlanmıştır. Uzun süreli kullanımlar için uygun olmayıp, aynı zamanda dolması esnasında kimyasal reaksiyon sonucu havaya zehirli gazlar verdiği için de sağlıklı değildirler. Ancak solar ve benzeri yenilenebilir enerjiler için tasarlanmış kapalı tip ve bakım gerektirmeyen akülerin kullanımını sağlık veririm. Örneğin kapalı tip jel aküler uygun olup, uzun süreli akım çekilebilir özelliktedirler.Ancak.jel akülerin onarımı mümkün olmayıp, oldukça da pahalı olmaları yüzünden Solar enerji için üretilmiş olan, kapalı tip kuru akü kullanımını önerebilirim.

Bu konuyu daha sonra ayrıca incelemeyi önererek, devam etmek istiyorum.Neden derseniz en önemli konulardan birisi de şarj etme ve depolama tekniğidir.

Diyelim ki; enerjimizi hesap ettik ve tesisi küçük de olsa kurduk diyelim. Aynı gün de muhteşem bir şekilde 8 aydınlık bir saat yaşadık. Sonra ertesi günü bir yağmur başladı, hava desen kapalı ve güneş yok. Şimdi ne yapmamız gerekiyor dersiniz?

Öncelikle, hesabı hem doğru hem de yanlış yaptığımızı söyleyebilirsiniz. Yanlış neredeydi derseniz? Tesisi kurduğumuz yerin aylık güneşlenme sürecini hiç göz önüne almadık. Ya da Ayda kaç gün güneşli gün göreceğini hiç araştırmadık, değil mi? Sanki her gün güneş görüyormuş gibi hesap yaptık.

Örneğini; bu yerin, ayda 3 gün güneş görmediğini düşünerek, hesabi buna göre yeniden yapalım.

Günlük toplam kullanım gücümüze güneşli olmayan günleri de eklersek formülümüzü de bu şekilde doğrultmuş olacağız.

Günlük toplam kullanım gücümüz=80 watt

Güneş olduğunda günlük güneşlenme süremiz =5,5 saat (Kış ayları için)

Güneşten elde etmemiz gereken 1 saatlik enerji miktarımız=14,5 watt’lık bir güç olmalıdır.

Yani güneş panelimizden bir saatte en az 1.21 Amper=1210 miliAmper elde etmemiz gerekmektedir.

Bu durumda 24,247 W solar paneline ve 6,66 Amperlik bir aküye ihtiyacımız olacak demektir ki; aralarda bir değerde akü bulamayacağımız içinde 7 Amperlik bir akü kullanmak daha doğru olacaktır.Ancak güneşli olmayan günleri de hesaba katarsak en az 4 günlük bir rezerve, Yani 35 Amper'lik bir akü kapasitesine gereksinim olacaktır.

Bu şekilde akümüzün kapasitesi 4 günlük bir rezerve sahip olup 100 watt'lık bir panel ile tek bir günlük güneşlenme süreci ile dolacaktır. Şayet akülerin dolması bir günlük bir süreç ile değil de, iki günlük süreçte dolması istenirse;

Gerekli akü kapasitesi=35 Amper

Gerekli solar panel gücü=48,48 watt

İsterseniz,Böyle bir sistemi kurabilmek içinde ihtiyacımız olan materyaller neler diye bir inceleyelim.

1-48 watt solar panel.

2-10 Amperlik solar şarj cihazı. Burada ayrıca çok önemli bir konuya değinmek istiyorum. Solar şarj cihazını M.P.P.T’ li olanlarından alırsanız bulutlu havalarda bile güneşten az da olsa yararlanma imkanına sahip olursunuz.Veriminiz çok farkeder.

3- 35 Amper Akü

4- Piyasada en düşüğü 250 watt olarak gördüğüm için bu watta bir inverter ya da bulabilirseniz daha düşüğü de olabilir, ya da kendiniz de yapabilirsiniz.Modifiye sinüs olacağı için yapımında da pek bir zorluk yok aynı zamanda daha da ucuza gelecektir.

5-Gerekli solar kablolar ve sigorta.

6-Anahtar

7-Duy

8-8 watt tasarruflu lamba

Şayet sistemde tasarruflu lamba ve dolayısı ile de inverter kullanmayıp, direkt 1 metrelik 12 voltluk şerit ledlerle yapacağınız bir lamba ile aydınlatma yapmak isterseniz , 25 watt’lık bir solar panele,14 Amperlik 12 volt aküye ve 2 Amperlik bir solar şarj cihazına ihtiyacınız var demektir. Böyle bir sistem sizin dağ evinizi 4 gün güneş gelmese bile aydınlatmaya yetecektir. Bakın masraf ne kadar azaldı ve Sonuçlar ne kadar cazip değil mi? Yalnız bu değerler aküyü iki günde dolduracak şekilde hesaplanmıştır. Şayet Akülerin 1 günde dolması istenirse bu değerler sırası ile şöyle olacaktır.

1-50 watt solar panel

2-14 volt 12 volt akü.

3-5 Amper solar şarj regülatörü

Bu durumda panel kapalı havalarda bile en az yüzde 30 şarja devam edeceğinden kesinlikle hiç kesintisiz bir aydınlatma sistemine sahip olacaksınız.

Şimdi de gelelim evdeki diğer cihazlara…..

Örneğin; benim kullanmış olduğum derin donduruculu A sınıfı buzdolabımı örnek teşkil edeyim. Yapmış olduğum ölçümlerde çalışma anında 120 watt, dinlenme durumunda ise 5 watt çektiğini tespit ettim. Normal şartlarda bir buzdolabı, 12 saat çalışabileceğini varsayarsak, günlük tüketim miktarı ise tam 1620 watt’’a eşit olup, aylık tüketimi ise 48600 watt’ı buluyor. Yani tamı tamına 48,6 kw çekiyor. Para hesabına bakıldığında ise (48,6*0.272=13,21 TL)gibi bir aylık masrafı var. Oldukça cazip bir rakam ve ne de olsa A sınıfı bir araç, gereç diyoruz ama bunu solar enerjisi ile beslemeyi düşündüğümüzde ise fiatlar o kadar cazip olmayacaktır. Dilerseniz hesabını yapalım.

Günlük tüketim= 1620 watt

Güneşlenme süreci= 6 saat

Gerekli olan Tam sinüs inverter kapasitesi en az 200 Watt ama tavsiyem 600 watt yani harcamanın 3 katı olması gerekmektedir. (sorunsuz kullanım için )

Bu durumda buzdolabını her gün güneşli olacağını düşünerek hesap edersek,

450 Watt solar panele

150 Amper bir aküye ihtiyacınız var demektir. Ertesi gün güneş olmayacağını düşünerek sistemin 3 gün sornsuz çalışmasını istersek böyle bir durumda;

1350 watt solar paneli ve 450 ile 500 Amperlik bir akü grubu sistemimizi 3 gün boyunca besleyecektir.

Arkadaşlar burada dikkat ederseniz pek fiyatlar konusuna girmedim. Neden derseniz, fiyatlar, firmalara göre değişken olmasından dolayı sizlerin kendiniz için en iyi hangisinin daha iyi olacağını araştırarak daha iyi karar vereceğinizi düşünüyorum. Ayrıca daha farklı ihtiyaçlar ile ilgili soruları olan arkadaşlar sorularını işlerim nedeni ile biraz sabırlı olmaları kaydı ile bana yönlendirebilirler. Güneşinizin bol olması dileği ile……..esen kalın.



Basri ACAR























Basri Acar
.
14 Şubat, 01:18 ·BeğenBeğenmekten Vazgeç · Şikayet Et

Mehmet Turhan ve Sevgi Yüreklik bunu beğendi..
Basri Acar Dikkat ederseniz tesisi büyütüp, 450 watt'lık yaptığınızda kendi panelinizi kendinizin oluşturduğunuzu düşünürsek, neredese 6000 TL'yi bulan panelleri yarı fiatına imal edeceğinizden burada 3000 TL gibi bir miktar cebinizde kalmış olacaktır.
01 Şubat, 03:27 · BeğenBeğenmekten Vazgeç · 1 kişiYükleniyor....Sevgi Yüreklik Basri bey bu detaylı sunum ve bilgiler için çok teşekkürler..
Şimdi gördüm ama daha inceleyemedim. En kısa zamanda bu bilgiyi sunum haline getirip ilgili arkadaşlara da ileteceğim. Atölyeler ve gönüllülerle işçilik olayını çözüp yaygınlaştır...mak amaçlı çalışmalara başlayacağız. Tekrar çok teşekkür ediyorum.Devamını Gör
01 Şubat, 04:00 · BeğenBeğenmekten Vazgeç.Ali Müfit Çetingül basri bey detaylı ve özgün çalışmanız için sizi arkadaşlarım ve şaksım adına kutlarım buradan da görülüyor ki tamamen solar panel ile gereksinimi karşılayacak seçenekler irdelenmesi durumunda birde şu sorun ortaya çıkmak ta bunu da göz ard...ı etmemek gerekir bu iş için bir generatör kullanma maliyeti bunun çevreye verdiği olumsuz etkiler gürültü karnondioksit salınımı ve yakıtın depolanması vs gibi
buraya devlet elektrik hatlarından elektrik temininde alınan hat bedelleri abonman bedelleri vs gibi koşullar bunlar göz önüne alındığında böyle bir dağ evinin enerji ihtiyacı temininde önceliklerin planlanması sorunu da gündene gelmektedir ve bu da tesisin büyüklüğünü önemli olarak etkilemektedir bu nedenle böyle bir tesis kurmayı düşünenlerin dikkate alması gereken bu ve bunun gibi sorunları irdeleyerek arkadaşlarımıza verebileceğimiz yanıtlarda bu işe kredi veren bankaların verdikleri önem de ayrı bir şekilde incelemeyi zorunlu kılmaktadır zira devlet prosedür olarak böyle bir yere elektrik çekilirken başka kişiler yoksa yapılacak enerji hattına katılım payı olarak bir bedel talep etmektedir bunun amortismanı bile seçenekleri aza indirmede bir etken olmaktadır bu konuyu da incelemeleriniz arasına dahil etmenizi ve bu gibi sorunlara çözüm olarak geliştirilen bir durumdan sizlerihaberdar etmeyi bir ödev bilirim bu işe taşınabilir akü kardeşliği adını veriyorlar bu iş için yol güzergahlarında aynı ideali benimseyen kişi ve kuruluşların ortaklaşa çalıştırdıkları akü şarj istasyonlarından boşu bırak doluyu al ve tesise makul bir ücret öde mantığı ile çalışan bir yöntem benimseniyor bu yöntemde kuruluşa imece mantığı ile getiri döngüsü lle yapılacak bir katkı sayesinde enterkonnekte şebekeye uzak yerlerde tesis edilen küçük kullanım birimlerinin gereksinimleri ortak mantık ile eksik kalan günler için takviye edilerek bir tasarruf mantığı geliştiriliyor bu ayrıca ortak yaşam mantığına da güzel bir örnek oluyor burada temel kelime ben değil biz kavramını benimsemek oluyor bu daişin felsefi boyutunun da bir parametre olarak irdelenmesinin önemine bir başka anlam katıyorDevamını Gör
01 Şubat, 04:55 · BeğenBeğenmekten Vazgeç.Ali Müfit Çetingül buna çözüm olarak geliştirilen bir çalışmadan örnek imkanlarımızın boyutları elverdiği ölçüde genişlemeye müsait bir çözümü benimsemiş olalım önce bütçemizi zorlamıyacak bir paneli kuralım ve bununla minimum katkıyı düşünelim ve bunun bütç...emize getirdiği katkıyı yani devlete ödediğimiz ücret ile kendimiz yaptığımız zamanki ücret arasındaki farkı tesisin ömrünü 25 değil 10 sene kabul edip amortismanını buna göre düşünüp 10 senelik zaman diliminde kazanacağımız olumlu her şeyin bedelini tesisimizi büyüterek akü kardeşliği sayesinde bir yatırım birlikteliğine dönüştürerek oturmadığımız günlerde elde edilecek enerji tutarları ile yapılabilirlik hesaplarına katkı sağlayabilecek bir mikrofinans yöntemi geliştirebilirizDevamını Gör
01 Şubat, 05:07 · BeğenBeğenmekten Vazgeç.Ali Müfit Çetingül sistem nasıl çalışmalı benim görevim bulduğum her olumlu solar makaleyi sisteme dahil ederek bilgi zenginliği temin etmek a kişisi sisteme dahil olduğunda ilgisini ve yapabilirliğini sınamak için önce solar paneli mükemmel olmasa bile kend...i yapabilecek beceriye sahip olacak bilgilere ulaşma eksikliğini buradan giderebilmeli yapacak beceriye ve standarda ulaştığını kanıtladığında panelini alacak bir müşteri satıcı köprüsü işleyebilmeli karlar makul tutulmalı ve herşey şeffaf olmalı sisteme sadece malzeme temin edeceklerin değil her düzeyden insanların katılımı sağlanmalı bilimsel test ve denetimler sayesinde ürünler bir kalite ortalamasına sahip olmalı böylelikle içerisinde akıl beceri ve ortaklık şuurunun gelişeceği yeni bir birliktelik formatına sahip iş yapma ve onurlu kazanma etkinliği sürekli eğemen kılınacak çağdaş yüzü olan bir birlikteliğin temelleri atılmalı ve geliştirilmeli işte oluşmasına bir aşkla yaklaştığım işlik hayalimDevamını Gör
01 Şubat, 05:30 · BeğenBeğenmekten Vazgeç.Ali Müfit Çetingül yeni sloganımız sende bir işlik kur üretime başla yaptığın standar ürünleri ortaklaşa pazarlayacacağımız satış işliklerine üye ol birlikte kazanalım onurlu kazanalım işşiz kimse kalmayıncaya kadar
01 Şubat, 05:33 · BeğenBeğenmekten Vazgeç.Ali Müfit Çetingül bunu sağlamak için sistemimize sanat yönü ağır basan arkadaşlar rol modeli olarak çekilecek öğretici videolarda ayrıca görev alabilirler bunların getirisinden pay alabilir ve ek bir gelire sahip olabilir demek ki önce işi öğreteceğiz sonra mikro finansı sağlayacağız bireyin becerisi ve güveni oluştuğunda yüzmesi için denize atacağız ve sayesinde balık tutmasını öğrenmiş karnını tuttuğu balıkla doyuran asalkak değil üretken bireyler topluluğunun onurlu üyesi olan insanların çoğalmasına vesile olacak bir formatı egemen kılacağız
01 Şubat, 05:40 · BeğenBeğenmekten Vazgeç · 1 kişiYükleniyor....Mehmet Turhan aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler basri bey...
01 Şubat, 10:44 · BeğenBeğenmekten Vazgeç.Ali Müfit Çetingül ‎75 wattlık bir solar panel komponentlernin temin edileceği yerleri ve takribi fiyatları bir yabancı para birimi cinsinden arkadaşlarımıza açıklayabilirmisiniz onlar da yapım esnasında buna yaklaşabilmek için pazarlık güçlerini geliştirebilirler
02 Şubat, 01:35 · BeğenBeğenmekten Vazgeç.Basri Acar Arkadaşlar,konuya duyarli olduğunuz için öncelikle ben teşekkür ediyorum. Bu arada panel ile ilgili masrafların detayını sizlere hazırlayıp, ileteceğim.
03 Şubat, 00:34 · BeğenBeğenmekten Vazgeç.Yorum yaz...
Alt satıra geçmek için Shift+Enter tuşlarına bas....Facebook © 2011 · TürkçeHakkımızda · Reklamlar · Geliştiriciler · Kariyer Olanakları · Gizlilik · Koşullar · Yardım.Kapat
--------------------------------------------------------------------------------
Fotoğraftakiler: Sponsorlu.

5 Mart 2011 Cumartesi

Adobe Acrobat 9 Standard * Güvenlik uyarıları

Adobe Acrobat 9 Standard * Güvenlik uyarıları

Solaronix - Boya Solar Hücre teknolojisi

Solaronix - Boya Solar Hücre teknolojisi

site haritası
EvŞirketTeknolojiÜrünlerHizmetleriHaberRehber EvTeknolojiBoya Güneş Pili
--------------------------------------------------------------------------------


Boya Güneş Pilleri
Teknolojisi Round Up
Içindekiler
1.Önsöz
2.Cihaz birikmesi
3.Çalışma prensibi
4.Imalat
5.Verim
6.Istikrar

--------------------------------------------------------------------------------
1. Önsöz
geleneksel silikon fotovoltaik cihazların aksine, boya güneş pili, bir moleküler düzeyde elektrik doğal fotosentez benzer ışık enerjisi dönüştürür. Ticari bir uygulamada bir yapay "moleküler makine" nin ilk örnek.

2. Cihaz birikmesi
Bu yeni güneş pili işlemi fotoelektrokimyasal rejenerasyon bir mekanizmadır dayalı. Aktif katman (dioksit oluşur çok gözenekli nanokristal titanyum nc -TiO 2 yüzey iletken elektrik) tevdi şeffaf.

boya üzerinde hassasiyet katman bir monomoleküler bir nc -TiO 2 yüzey ışığı emer gelen. Cihaz katalizör platin ince elektrot içeren bir karşı tamamlandı tarafından. Iki elektrot çift redoks triiodide / iyodür elektrolit içeren confinment vardır mühürlü sağlamak.


İncir: 1. Kompozisyon bir Boya Solar Hücre aktif tabakasının

% 10 verim için bir güneş-to-elektrik enerjisi dönüşüm atılım belirleyici TiO olduğunu çok gözenekli 2 nanoparçacıklar birbirine bağlı bir ağ katmanı oluşur. TiO çapı 2 parçacıklar yöntemi hazırlanması, bağlı nm 30 arasındaki 10. yüzeyinin düz karşılaştırıldığında bir, toplam alanın büyük kez 1000 'den fazla bir.


Incir: 2. nanokristal of Büyütülmüş görünüm TiO 2

hassasiyetini bir tek tabakalı ve görünür spektrumun geniş bir yelpazede üzerinde birlik için bir kuantum verimi yakın elektrik içine hafif bir dönüşüm için uygun bir elektrolit kurşun kullanımı adsorpsiyon. Ücret ayrılık boya heyecanlı elektron yarı iletken enjekte alır bir son derece hızlı zaman ölçeği üzerinde oluşur.

karşı elektrot yüzeyi tri-iyodür azaltılması için aşırı gerilim azaltmak için platin katalizör asgari bir miktarı ile değiştirilmiştir.

3. Çalışma prensibi
boya güneş pili olarak rejeneratif süreci beş aşamadan oluşur:

1.Bir başlangıç, hassasiyetini ve bir foton emen bir elektron daha yüksek bir yalan enerji seviyesine S ° aktarılır. Hassasiyetini * uyarılmış durum S içinde
2.yarı iletken iletim bandı içine uyarılmış elektron enjeksiyon bir femtosaniye zaman ölçeği içinde gerçekleşir
3.Elektron TiO gözenekli percolates üzerinden 2 destek iletken tabaka ve elektrot ulaşmak karşı yük geçer dış
4.Elektron sonra iyodür verim triiodide aktarılır
5.Iyodür S azaltır okside boya + ° özgün durumuna S.

Şekil: 3. Bir Boya Güneş Pili Enerjik şema

Cihaz bir rejeneratif modu ve çevrim adımlarda çalışır.

4. Imalat
Üretim süreci sadece yaygın sanayi ekipmanları gerektiren birkaç adımdan oluşuyor.

1.Yüzey kaplama
2.Yüzey aşındırma
3.Titania Serigrafi
4.Sinterleme
5.Boyanma

Şekil: 4. modülleri Dye Solar Hücre üretiminde Adımlar

5. Verim
Güneş Pilleri Boya-gerilim ölçümleri mühürlü geçerli bir dizi kalibre) Almanya, Freiburg edildi muayeneleri tarafından Fraunhofer Institut für Solare Energiesysteme (. % 10 bir verim m / W 1,5, 1000 AM güneş ışığı (simüle Lozan dağılımına göre güneş pilleri monte de EPFL içinde 2 ).


Şekil: 5. Hücrenin 0,257 cm Güneş arsa bir Boya Gerilim Akım- 2
(Eff. =% 10, AM 1.5, VOC = 823 mV, ISC = 16.9 mA / cm 2 ,% ff = 72.5)

Bu performansları (Ru bis-tetrabutilamonyum tuz ile elde edildi dcbpy ) 2 (NCS) 2 boya gibi bir duyarlılığı ( Rutenyum 535-bisTBA ). (Kullanma tuz yerine protonlanmış hassasiyetini Rutenyum 535 ) TiO boya adsorpsiyonu sırasında çok yüksek asitliği bir güneş pili nedeniyle votage damla geri dönüşümsüz engelleyen bir 2 . Buna ek olarak, elektrolit tuz iyodür organik dayalı asetonitril ve.

6. Istikrar
Uzun vadeli cihaz fotovoltaik istikrar kullanılmak üzere, ticari bir nokta çok önemli.

açık havada uygulamalar için modüller ile ilgili olarak, 20 yıllık bir ömür boyu fotovoltaik dönüşüm verimlerinin önemli bir azalma olmadan arzu edilir. Ancak, kararlılık şartları fotovoltaik cihazların uygulama alanı üzerinde kuvvetle bağlıdır. düşük güç piyasasına Güneş pilleri istenen çalışma koşulları altında, uygun bir zaman dilimi için kararlı olmalıdır.

boya güneş hücresi halinde istikrarsızlık farklı potansiyel kaynakları vardır. ömrü boyunca en önemli bileşenleri boya, elektrolit ve redoks çift. moleküler makinesi olarak boya ve iyot bozulma olmadan 100 milyon uyarma üzerinde / azaltma devir / oksidasyon geçmesi gerekmektedir. Sıvı elektrolit tri-iyodür için inert kimyasal olarak uygun bir sızdırmazlık malzemesi gerektiren termik bisiklet altında uzun yıllar kapsüllü gerekir.


Şekil: 5. Fotofiziksel bisiklet ve hassasiyetini teorik yan reaksiyonlara

ışık görünür bir zaman işletim tarafından güneş heyecanlanıyor S hücre duyarlaştırıcı. O zaman, enjeksiyon ücreti nedeniyle okside olur ve azaltma iyodür geri dönüşümlü tarafından. ve iyodür azalma enjeksiyon hız sabitleri için ücret bozulması altındadır en az 109 devlet okside için heyecanlı ve sabitler kat daha yüksek oranda. Hassasiyetini bozulması önemli olmaksızın devir milyar civarında tabi biri mümkün olmalıdır. oksijen gibi duyarlılık gibi reaksiyonlar Side TiO vardır içine enjeksiyon elektron ultrafast nedeniyle bastırdı verimli 2 .

Solaronix hücreleri güneş redoks, elektrolit sensitzer, sahip gerçekleştirilen çeşitli çalışmalar ile ilgili istikrar çift, sızdırmazlığı ve. Ru ( dcbpy ) 2 (NCS) 2 hassasiyetini uygulama ticari bir süre edildi onaylandı. de farklı sıcaklıklarda cihazlarda fotovoltaik deneyler Işık iliklerine boya Duyarlılığı vadeli istikrar bu uzun sahip oldu. Sıvı elektrolit triiodide için inert kimyasal malzeme uygun sızdırmazlık bisiklet ile termal birçok yaşından küçük kapsüllü olabilir sahiptir.

Solaronix dan Boya güneş hücreleri yoğun ve sürekli ışık ışınlama altında dikkate değer bir fotokimyasal kararlılık gösterdi. tam güneş de 6000 saat, orta Avrupa'da dışında ışığa maruz kalma yaklaşık yedi yıl tekabül sonra tri-iyodür veya hassasiyetini kimyasal dönüşüm kaybı gözlendi. mükemmel bir kimyasal kararlılık gösteren dönüşüm verimi etkilemediği ışınlama altında 1000 saat 70 ° C'de test güneş hücresinin Isıtma.


Şekil: 6. Tam güneş ışığı az ışıklı bir test güneş hücresinin Photovoltage izleme

Tasvir cm gerilim düşümü ve 1.5 alan 6 x bir ile kapalı test hücreye direnç bağlı Ohm geçerli bir 10. Işınlama m / W 1000 yoğunluk oldu, 5300 K) bir ışık kaynağı (ışık gün ışığı oldu muayeneleri ile floresan tüpler L (Philips PL- 2 ) ve 4 mm polikarbonat 395 nm kesim ışık UV filtre hariç. Açık devre gerilim mV 484 mV ile 450 saat 6000 sonrasında artmıştır.

TiO Kalınlığının 2 katman desteği LOF cam bir oldu 10 mikron üzerinde. Ru ( dcbpy ) 2 (NCS) 2 çözüm bütanol-oldu emilmiş bir etanol / tert. Elektrolit iyot mM kömür) ile 0.5 M ve iyodür potasyum 50'den fazla oluşur saflaştırılmış glutaronitrile (damıtılmış ve filtrelenmiş. çalışma noktası Şu yoğunluklarında cm / 3 mA hakkında viskozite elektrolit iletken cam destek ve direnç sınırlı nedeniyle levha 2 .

Kısa devre akımı yoğunluğu cm / 7 mA edildi aralığı 2 . Counter cam LOF üzerinde platin elektrobirikimli elektrot. Tutkal epoksi bir mühürleme oluşuyordu termoplast sıcak bir erime ve conta. güneş pili nedeniyle Ru (ve çok tipik rengi koyu kırmızı- dcbpy ) 2 (NCS) 2 ve istikrarlı, aydınlatma sırasında mükemmel oldu hassasiyetini bozulmanın herhangi bir delil yoktur. ışıklı ön ciro sayısı için boya molekülleri yakın milyonlarca 100 ile ilgili olarak hesaplanır için.

Bu ön stabilite testleri açık uygulamalar için bu yeni güneş pili kullanımı konusunda teşvik ediyoruz. Ancak, hesaba termal bisiklet ve neme maruz kalma gibi çalışma koşulları dışarıda alarak daha karmaşık testler istikrar ve tüm boya güneş modülleri güvenilirliği 20 yıllık bir süre için değerlendirmek için gereklidir. Şu anda bir Avrupa Joule proje (JOR3-CT98-0261) açık uygulamaları için istikrar ve verimlilik asess için devam etmektedir.

Referans: O. Kohle, M. Graetzel, AF Meyer ve TB Meyer, Advanced Materials, 1997, 9 (11), 904.


--------------------------------------------------------------------------------

Şirket Teknoloji Ürünler Hizmetleri Haber Rehber


Telif hakkı 2011 Solaronix SA ©. Tüm hakları saklıdır.
solar cell commercialeile en iyi eşleşen sonuçlar
stability of a photovoltaic device is a crucial point for its commercial use. ... Metne git »

Solaronix - Boya Solar Hücre teknolojisi

Solaronix - Boya Solar Hücre teknolojisi

site haritası
EvŞirketTeknolojiÜrünlerHizmetleriHaberRehber EvTeknolojiBoya Güneş Pili
--------------------------------------------------------------------------------


Boya Güneş Pilleri
Teknolojisi Round Up
Içindekiler
1.Önsöz
2.Cihaz birikmesi
3.Çalışma prensibi
4.Imalat
5.Verim
6.Istikrar

--------------------------------------------------------------------------------
1. Önsöz
geleneksel silikon fotovoltaik cihazların aksine, boya güneş pili, bir moleküler düzeyde elektrik doğal fotosentez benzer ışık enerjisi dönüştürür. Ticari bir uygulamada bir yapay "moleküler makine" nin ilk örnek.

2. Cihaz birikmesi
Bu yeni güneş pili işlemi fotoelektrokimyasal rejenerasyon bir mekanizmadır dayalı. Aktif katman (dioksit oluşur çok gözenekli nanokristal titanyum nc -TiO 2 yüzey iletken elektrik) tevdi şeffaf.

boya üzerinde hassasiyet katman bir monomoleküler bir nc -TiO 2 yüzey ışığı emer gelen. Cihaz katalizör platin ince elektrot içeren bir karşı tamamlandı tarafından. Iki elektrot çift redoks triiodide / iyodür elektrolit içeren confinment vardır mühürlü sağlamak.


İncir: 1. Kompozisyon bir Boya Solar Hücre aktif tabakasının

% 10 verim için bir güneş-to-elektrik enerjisi dönüşüm atılım belirleyici TiO olduğunu çok gözenekli 2 nanoparçacıklar birbirine bağlı bir ağ katmanı oluşur. TiO çapı 2 parçacıklar yöntemi hazırlanması, bağlı nm 30 arasındaki 10. yüzeyinin düz karşılaştırıldığında bir, toplam alanın büyük kez 1000 'den fazla bir.


Incir: 2. nanokristal of Büyütülmüş görünüm TiO 2

hassasiyetini bir tek tabakalı ve görünür spektrumun geniş bir yelpazede üzerinde birlik için bir kuantum verimi yakın elektrik içine hafif bir dönüşüm için uygun bir elektrolit kurşun kullanımı adsorpsiyon. Ücret ayrılık boya heyecanlı elektron yarı iletken enjekte alır bir son derece hızlı zaman ölçeği üzerinde oluşur.

karşı elektrot yüzeyi tri-iyodür azaltılması için aşırı gerilim azaltmak için platin katalizör asgari bir miktarı ile değiştirilmiştir.

3. Çalışma prensibi
boya güneş pili olarak rejeneratif süreci beş aşamadan oluşur:

1.Bir başlangıç, hassasiyetini ve bir foton emen bir elektron daha yüksek bir yalan enerji seviyesine S ° aktarılır. Hassasiyetini * uyarılmış durum S içinde
2.yarı iletken iletim bandı içine uyarılmış elektron enjeksiyon bir femtosaniye zaman ölçeği içinde gerçekleşir
3.Elektron TiO gözenekli percolates üzerinden 2 destek iletken tabaka ve elektrot ulaşmak karşı yük geçer dış
4.Elektron sonra iyodür verim triiodide aktarılır
5.Iyodür S azaltır okside boya + ° özgün durumuna S.

Şekil: 3. Bir Boya Güneş Pili Enerjik şema

Cihaz bir rejeneratif modu ve çevrim adımlarda çalışır.

4. Imalat
Üretim süreci sadece yaygın sanayi ekipmanları gerektiren birkaç adımdan oluşuyor.

1.Yüzey kaplama
2.Yüzey aşındırma
3.Titania Serigrafi
4.Sinterleme
5.Boyanma

Şekil: 4. modülleri Dye Solar Hücre üretiminde Adımlar

5. Verim
Güneş Pilleri Boya-gerilim ölçümleri mühürlü geçerli bir dizi kalibre) Almanya, Freiburg edildi muayeneleri tarafından Fraunhofer Institut für Solare Energiesysteme (. % 10 bir verim m / W 1,5, 1000 AM güneş ışığı (simüle Lozan dağılımına göre güneş pilleri monte de EPFL içinde 2 ).


Şekil: 5. Hücrenin 0,257 cm Güneş arsa bir Boya Gerilim Akım- 2
(Eff. =% 10, AM 1.5, VOC = 823 mV, ISC = 16.9 mA / cm 2 ,% ff = 72.5)

Bu performansları (Ru bis-tetrabutilamonyum tuz ile elde edildi dcbpy ) 2 (NCS) 2 boya gibi bir duyarlılığı ( Rutenyum 535-bisTBA ). (Kullanma tuz yerine protonlanmış hassasiyetini Rutenyum 535 ) TiO boya adsorpsiyonu sırasında çok yüksek asitliği bir güneş pili nedeniyle votage damla geri dönüşümsüz engelleyen bir 2 . Buna ek olarak, elektrolit tuz iyodür organik dayalı asetonitril ve.

6. Istikrar
Uzun vadeli cihaz fotovoltaik istikrar kullanılmak üzere, ticari bir nokta çok önemli.

açık havada uygulamalar için modüller ile ilgili olarak, 20 yıllık bir ömür boyu fotovoltaik dönüşüm verimlerinin önemli bir azalma olmadan arzu edilir. Ancak, kararlılık şartları fotovoltaik cihazların uygulama alanı üzerinde kuvvetle bağlıdır. düşük güç piyasasına Güneş pilleri istenen çalışma koşulları altında, uygun bir zaman dilimi için kararlı olmalıdır.

boya güneş hücresi halinde istikrarsızlık farklı potansiyel kaynakları vardır. ömrü boyunca en önemli bileşenleri boya, elektrolit ve redoks çift. moleküler makinesi olarak boya ve iyot bozulma olmadan 100 milyon uyarma üzerinde / azaltma devir / oksidasyon geçmesi gerekmektedir. Sıvı elektrolit tri-iyodür için inert kimyasal olarak uygun bir sızdırmazlık malzemesi gerektiren termik bisiklet altında uzun yıllar kapsüllü gerekir.


Şekil: 5. Fotofiziksel bisiklet ve hassasiyetini teorik yan reaksiyonlara

ışık görünür bir zaman işletim tarafından güneş heyecanlanıyor S hücre duyarlaştırıcı. O zaman, enjeksiyon ücreti nedeniyle okside olur ve azaltma iyodür geri dönüşümlü tarafından. ve iyodür azalma enjeksiyon hız sabitleri için ücret bozulması altındadır en az 109 devlet okside için heyecanlı ve sabitler kat daha yüksek oranda. Hassasiyetini bozulması önemli olmaksızın devir milyar civarında tabi biri mümkün olmalıdır. oksijen gibi duyarlılık gibi reaksiyonlar Side TiO vardır içine enjeksiyon elektron ultrafast nedeniyle bastırdı verimli 2 .

Solaronix hücreleri güneş redoks, elektrolit sensitzer, sahip gerçekleştirilen çeşitli çalışmalar ile ilgili istikrar çift, sızdırmazlığı ve. Ru ( dcbpy ) 2 (NCS) 2 hassasiyetini uygulama ticari bir süre edildi onaylandı. de farklı sıcaklıklarda cihazlarda fotovoltaik deneyler Işık iliklerine boya Duyarlılığı vadeli istikrar bu uzun sahip oldu. Sıvı elektrolit triiodide için inert kimyasal malzeme uygun sızdırmazlık bisiklet ile termal birçok yaşından küçük kapsüllü olabilir sahiptir.

Solaronix dan Boya güneş hücreleri yoğun ve sürekli ışık ışınlama altında dikkate değer bir fotokimyasal kararlılık gösterdi. tam güneş de 6000 saat, orta Avrupa'da dışında ışığa maruz kalma yaklaşık yedi yıl tekabül sonra tri-iyodür veya hassasiyetini kimyasal dönüşüm kaybı gözlendi. mükemmel bir kimyasal kararlılık gösteren dönüşüm verimi etkilemediği ışınlama altında 1000 saat 70 ° C'de test güneş hücresinin Isıtma.


Şekil: 6. Tam güneş ışığı az ışıklı bir test güneş hücresinin Photovoltage izleme

Tasvir cm gerilim düşümü ve 1.5 alan 6 x bir ile kapalı test hücreye direnç bağlı Ohm geçerli bir 10. Işınlama m / W 1000 yoğunluk oldu, 5300 K) bir ışık kaynağı (ışık gün ışığı oldu muayeneleri ile floresan tüpler L (Philips PL- 2 ) ve 4 mm polikarbonat 395 nm kesim ışık UV filtre hariç. Açık devre gerilim mV 484 mV ile 450 saat 6000 sonrasında artmıştır.

TiO Kalınlığının 2 katman desteği LOF cam bir oldu 10 mikron üzerinde. Ru ( dcbpy ) 2 (NCS) 2 çözüm bütanol-oldu emilmiş bir etanol / tert. Elektrolit iyot mM kömür) ile 0.5 M ve iyodür potasyum 50'den fazla oluşur saflaştırılmış glutaronitrile (damıtılmış ve filtrelenmiş. çalışma noktası Şu yoğunluklarında cm / 3 mA hakkında viskozite elektrolit iletken cam destek ve direnç sınırlı nedeniyle levha 2 .

Kısa devre akımı yoğunluğu cm / 7 mA edildi aralığı 2 . Counter cam LOF üzerinde platin elektrobirikimli elektrot. Tutkal epoksi bir mühürleme oluşuyordu termoplast sıcak bir erime ve conta. güneş pili nedeniyle Ru (ve çok tipik rengi koyu kırmızı- dcbpy ) 2 (NCS) 2 ve istikrarlı, aydınlatma sırasında mükemmel oldu hassasiyetini bozulmanın herhangi bir delil yoktur. ışıklı ön ciro sayısı için boya molekülleri yakın milyonlarca 100 ile ilgili olarak hesaplanır için.

Bu ön stabilite testleri açık uygulamalar için bu yeni güneş pili kullanımı konusunda teşvik ediyoruz. Ancak, hesaba termal bisiklet ve neme maruz kalma gibi çalışma koşulları dışarıda alarak daha karmaşık testler istikrar ve tüm boya güneş modülleri güvenilirliği 20 yıllık bir süre için değerlendirmek için gereklidir. Şu anda bir Avrupa Joule proje (JOR3-CT98-0261) açık uygulamaları için istikrar ve verimlilik asess için devam etmektedir.

Referans: O. Kohle, M. Graetzel, AF Meyer ve TB Meyer, Advanced Materials, 1997, 9 (11), 904.


--------------------------------------------------------------------------------

Şirket Teknoloji Ürünler Hizmetleri Haber Rehber


Telif hakkı 2011 Solaronix SA ©. Tüm hakları saklıdır.
solar cell commercialeile en iyi eşleşen sonuçlar
stability of a photovoltaic device is a crucial point for its commercial use. ... Metne git »

1 Mart 2011 Salı

New solar cell uses that other thing the sun emits: heat

New solar cell uses that other thing the sun emits: heat

Paylaş / KaydetE-postaFavorilere ekleFacebookInstapaperLinkedInGoogle ReaderPosterousGoogle BookmarksMySpaceMessengerYahoo BookmarksMister-WongXINGNetvibes ShareBusiness ExchangeTechNetArtoSmakNewsAIMIdenti.caBlogger PostBox.netNetlogShoutwireJumptagsFunPPhoneFavsNetvouzDiigoBlogMarksStartAidKhabbrYoolinkTechnotizieMultiplyPlaxo PulseSquidooBlinklistYiGGSegnaloYouMobFarkJamespotTwiddlaMindBodyGreenHuggNowPublicLiveJournalHelloTxtYampleLinkatopiaAsk.com MyStuffMapleConnoteaMyLinkVaultSphinnCare2 NewsSphereGabbrTagzaVodPodAmazon Wish ListRead It LaterEmailYahoo MailAOL Mail StumbleUponSlashdotDeliciousTumblrTwitterDiggGoogle BuzzRedditBeboWordPressOrkutEvernoteStrandsDailyMeMSDNExpressionTipdPlurkYahoo MessengerMozillacaTypePad PostMixxTechnorati FavoritesCiteULikeHemidemiXerpiWinkBibSonomyTailrankKledyMeneameBookmarks.frNewsVineFriendFeedPingProtopage BookmarksFavesWebnewsPushaAllvoicesImera BrazilLinkaGoGounalogDiglogCurrentSpurlOneviewSimpyBuddyMarksViadeoWistsBackflipSiteJotDZoneHyvesBitty BrowserSymbaloo FeedsFolkdNewsTrustPrintFriendlyTuentiRediff MyPageGoogle GmailHotmail
İnternet yada başka program üzerinden gönder:Any email Sunucu AddToAny

Search
Search: AllAppleAsk ArsBusinessGadgetsGamingMicrosoftOpen SourceScienceTech PolicyMore
HardwareMediaSecuritySoftwareStaffTelecomWebNew Ars.TVNewsGuidesReviewsUpgrade to a Premier Subscription Customize ▾
Site Theme:
White Black Choose body font:
Arial Helvetica Layout (beta):
Normal Compact OpenForumLogin/JoinNobel IntentNew solar cell uses that other thing the sun emits: heat
By Casey Johnston | Last updated 6 months ago

An array of photovoltaic solar panels.A team of scientists has invented a new type of solar cell that converts both the sun's heat and light into electricity, potentially giving a boost to the efficiency of solar energy harvesting devices. The cell combines a photovoltaic process that turns light into electricity with another that converts heat; combined, they beat the current record for solar energy efficiency, as well as the theoretical efficiency limit of a cell of this design.

The most popular type of solar generator in use today is the photovoltaic cell. Photovoltaic cells operate by taking in solar photons of certain energies and using them to excite electrons into racing to conductors, creating current. While photovoltaic cells have been an important step towards harnessing the sun's energy, they are fairly inefficient and leave a lot of room for improvement.

The average cell can harvest only about 20 percent of the solar energy that lands on it, and the fanciest of photovoltaic cells can't capture much more than 40 percent. This isn't the fault of the sun, as there is a phenomenal amount of energy beating down on the earth all the time. That leaves a lot of photons ripe for plucking.

The problem with photovoltaic cells is how picky they are about which photons they will work with. Photovoltaic cells use light that's typically limited to the visible spectrum, some of which is reflected, while any photons that are not energetic enough are lost as heat. A group of researchers realized that they might be able to harvest the wasted heat photons and put them to work in the cell, if they could find a suitable way to rework the design.

They noticed that there was another mechanism, called a thermionic energy converter (TEC), that can be used to turn heat energy into electricity. The converters work by sending electrons from a hot cathode to a cooler anode (these were developed under the aegis of NASA and the Soviet space program).

TECs aren't used very frequently, though. They require the cathode to be quite hot, a state that isn't easily achieved naturally. But the researchers realized that this type of converter would thrive sitting in direct sunlight. Once modified, it could be used in tandem with the photovoltaic process, putting all that normally wasted heat energy to use.

The new device the researchers came up with combines photovoltaics and TECs into a process called photon-enhanced thermionic emission (PETE). The PETE process uses an anode and cathode like a TEC, but the cathode is a semiconductor rather than a metal plate. In the PETE cell, light energy gets photons only halfway to their destination by exciting them to the surface of the cathode. Once there, they build even more energy by absorbing incoming heat.

The heat distributes evenly along the cathode and, as the electrons become more and more excited, they are propelled off the cathode and travel through a vacuum toward the anode, creating a usable electric current. By requiring the system's electrons to use both kinds of energy to reach their final destination, researchers found that much less energy was wasted.

If the sun's energy was concentrated 100 times, researchers found the PETE process had an efficiency of 32 percent, well above the standard photovoltaic average of about 20 percent. Concentrating the sunlight to 3,000 times its normal intensity, the cells had an efficiency of 47 percent, well above the Shockley-Quiesser limit for an ideal single-junction solar cell, which is 33.7 percent.

Still, there are some downsides to the device. For example, its highest efficiencies were reached at temperatures of 800 to 1000 degrees Celsius. You can get there with sunlight concentration, but probably only in the hottest, driest parts of the world—otherwise, you need to use an external engine to maintain enough heat in the cathode. Likewise, directing the equivalent of 3,000 suns at the cell would require a pretty sizable, specially shaped mirror to maintain a high enough temperature.

PETE sets no absolute records—multiple junction cells still win out, efficiency-wise—but the authors speculate that even less-optimized versions could outstrip many of the photovoltaic or thermal systems currently in use. Likewise, they note that, if more modern materials were used, such as plasmonic devices and nanostructures, the efficiency could be pushed even higher, potentially putting the cells on the level of their beefier multiple junction counterparts.

Nature Materials, 2010. DOI: 10.1038/NMAT2814 (About DOIs).
User commentsNo comments on this story. You could be the first!


Share/Email
Make a correction
Read more stories
< Older Story | Newer Story >

Asteroids could have delivered ammonia to the early Earth

Thoughtcrime? The ethics of neuroscience and criminality

If climate scientists are in it for the money, they're doing it wrong

Biorefineries challenge petrochemicals with engineered yeast Increase text size
Reduce text size
Print this story
Leave a comment
Make a correction
Latest Top Stories
All Apple Gaming Microsoft Gadgets Open Source Business Science Tech Policy Staff Allofmp3 clones, Baidu top US list of "notorious" IP infringers
Virtualization in the trenches with VMware, Part 2: Storage, networking, and blades
Defining Internet "freedom": Ars interviews Senator Al Franken
Asteroids could have delivered ammonia to the early Earth
PS3 shipments halted in Europe as Sony, LG fight over Blu-ray patent
ICANN: No government veto over controversial top-level domains
Republicans: No compromise possible on net neutrality
3DS launches in Japan: handheld sells out, already hacked
White iPad available immediately? We'll know on Wednesday
Thoughtcrime? The ethics of neuroscience and criminality
It's unofficial: dedicated gaming devices may be losing out to phones
Filesoup fans cheer (and worry) as UK police drop charges against Torrent site
If climate scientists are in it for the money, they're doing it wrong
Lord British wants to take you to space, and he's closer than you think
Biorefineries challenge petrochemicals with engineered yeast
Do not show me this box

Don't Miss: Promos & Insight

Promo: Ars and CDW help Raise your Tech IQ
Don't Miss: Promos & Insight

Promo: The Future of Cars: What's your take?
Job.Ars: looking for a new job?
Sr. Software Engineer at Market Hardware Inc.
Bethesda, MD
Manager of Product Prototyping & Interactive Demo specialist at Canoe Ventures
New york
Software Developer at Goodman Global, Inc.
Houston, TX
Front End Developer (JavaScript, HTML, CSS) at Exercise.com
Mountain View, CA
More Job ListingsServing the technologist for 1.2739 × 10-1 centuriesArs Technica News where there solar cellile en iyi eşleşen sonuçlar
This isn't the fault of the sun, as there is a phenomenal amount of... Metne git »