29 Nisan 2010 Perşembe

esterinkisi

esterinkisi



Google Reklamları
Enerji Verimliliği
Sanayi Yanıtlar: geliştirin
enerji verimliliği. Daha fazla bilgi edinin!
www.siemens.com / energyefficiency

Isı Transferi malzeme
T-Global/thermal yağ / boşluk doldurucu
Termal arabirim malzeme üreticisi
www.tglobal.com.tw

Solar Panel Kaynağı
Profesyonel Solar Panel üretici
Tedarik Yüksek Kalite Solar Panel
www.nbsolar.com

Güneş Fotovoltaik paneller
250W panel - CE, TÜV. stok şimdi de
25 yıl garanti -1,69 € / Watt
www.philadelphia-solar.eu

ısı boruları ex hazır
ısı borusu, ısı boruları mesh bükülmüş
ısı boruları sinter, ısı borusu oluk
www.quick-cool.com
Mucitler listesi Ajanlar listesi Vekilleri listesi yerine göre Listesi
Sınıflandırma ağaç tarayıcı Top 100 Mucitler Top 100 Ajanlar Top 100 vekilleri
Usenet SSS Endeksi Belgeler Diğer Sıkça Sorulan Sorular

Patent başvurusu başlığı: Fotovoltaik enerji üretimi ve SOLAR ISI kolektör
Mucitler: Kenichi Hiwatashi Naoto Masuyama
Ajanlar: Kenyon & Kenyon LLP
Yetkilileri:
Menşei: NEW YORK, NY ABD
IPC8 Sınıfı: AH01L3100FI
USPC Sınıfı: 136256
Patent başvurusu sayısı: 20090288705

--------------------------------------------------------------------------------
Google Reklamları
Silikonları - Yenilikler Dow Corning dan Güneş Enerjisi dokunarak içinde. Daha fazla bilgi edinin. - www.Dowcorning.com

Temizleme Eşanjör - Çözüm fouling durdurmak için, sizin ısı değiştirici hiçbir kimyasal temiz tutmak - www.merusonline.com

Tuğla Makinası Yu Teng - Sağlayıcı Çin'den sizin için tatmin edici hizmet vermek! - www.tymachine.cn


--------------------------------------------------------------------------------

Özet:

Sunulan bir fotovoltaik enerji üretim ve küçük bir alanda monte edilebilir aynı anda ve yüksek bir fotoelektrik dönüşüm verimliliği yüksek toplama verimi koruyabilirsiniz güneş ısı kollektörüdür. Fotovoltaik enerji üretimi ve güneş ısı kolektörü (10) bir boya hassas fotovoltaik hücre (11) içerir; ve bir ısı toplama panel (12) boya hassas fotovoltaik hücre (11) üstünde sağladı. Gün ışığı ısı toplama panel (12) bir üst yüzeyinde olay oldu.
Alacaklar:

1. Bir fotovoltaik enerji üretimi ve güneş ısı kollektörü oluşan: güneş ışığından fotoelektrik dönüşüm yoluyla elektrik dışarı götüren bir boya hassas fotovoltaik hücre; güneş ışığından ısı enerjisi ile ısı orta ısıtır Anda ısı toplama panel, ısı toplama panel düzenlenmiştir olmak top veya boya hassas fotovoltaik hücre alt.

2. boya hassas fotovoltaik hücre ile neyin ısı 1 iddiası orta santralleri ısı göre fotovoltaik enerji üretimi ve güneş ısı kolektörü.

3. iddia 2, neyin fotovoltaik enerji üretim ve güneş ısı toplayýcýsý aşan sıcaklıklarda tutulur göre fotovoltaik enerji üretimi ve güneş ısı kollektörü 60.derecesi. C. ısı orta ısı değişimi ve ısı orta daha santralleri ısı fotovoltaik enerji üretim ve güneş ısı toplayıcı bir dış ikincil ısı orta ile.

4. iddia 1 göre fotovoltaik enerji üretimi ve güneş ısı kollektörü, onda birini boya hassas fotovoltaik hücre ve ısı toplama paneli iki diğer bir dalga boyu bölgesinde güneş ışığı ileten başlıca emer.

5. iddia 4, neyin fotoelektrik dönüşüm ısı toplama paneli ile özellikle fotovoltaik enerji üretim ve güneş ısı kolektörü üzerine güneş ışığı olay kızılötesi bölgesi emici yapılır ve boya hassas fotovoltaik hücre ağırlıklı emici göre fotovoltaik enerji üretimi ve güneş ısı kollektörü güneş ışığı infrared bölge dışındaki bölgeler.

6. için, onda bir gözenekli elektrot film boya hassas fotovoltaik hücre bir anot oluşturan 1 iddiası en az 5 mikron kalınlığında göre fotovoltaik enerji üretimi ve güneş ısı kolektörü.
Açıklama:

TEKNİK ALAN

[0001]Bu buluş bir fotovoltaik enerji üretim ve güneşten ısı toplar ve güneş ışığından fotoelektrik dönüşüm gerçekleştirir güneş ısı kollektörü ile ilgilidir.

[0002]Öncelik Japon Patent Başvuru No 2006-343025 üzerinde 20 Aralık 2006, bunların burada referans olarak dahil olan içeriğine yayımlandı iddia ediliyor.

Buluşun AMAÇ ART

[0003]Bu gün, o, böylece gaz ve elektrik tüketimini azaltmak için yaygın bir uygulamadır fotovoltaik hücre veya bir ısı toplama panel (çatı ya da güneş ışığının etkili kullanımı için bir bina gibi güneş, su ısıtıcı ve benzeri) kurmak olmuştur. güneş ısı kullanan bir ısı toplama paneli, tamamen inşaat fotoelektrik dönüşüm ile elektrik enerjisi olarak güneş ışığı kullanan bir fotovoltaik hücre, farklıdır. Bu nedenle, güneş ışığı gibi kullanımı için, bu geleneksel seçici yüklemek için gerekli olan bir ya da yan yana her ikisi de kurulabilir.

[0004]Ancak, bir çatı veya böyle iyi güneş ışığına maruz bölge sınırlıdır. şeyler stand olarak nedenle, birkaç bina izin vermek için bir çatı veya benzeri yeterince geniş olması yanında ısı toplama panel montajı ve fotovoltaik hücre yan. Diğer taraftan, bu iki ısı ve güneş ışığının etkili küresel çevre koruma açısından kullanılmak isteniyorsa.

[0005]Böyle bir sorunu çözmek için, bir silikon bir melez yapı fotovoltaik hücre ve bir ısı toplama paneli ile güneş ışığından hem ışık enerjisini ısı ve enerjinin etkin kullanımını sağlamak için bir fotovoltaik enerji üretimi ve güneş ısı kollektörü bilinmektedir. Örneğin, Patent Belgesi 1, silikon fotovoltaik hücre bir ısı orta, ve güneş ışığından ısı soğutmalı olan melez bir fotovoltaik enerji üretim ve içinde bir ısı toplama panel bir silikon bir arka yüzeyinde fotovoltaik hücre yüklü güneş ısı kollektörü açıklanır güneş ısı arasında ısı değişimi ve ısı vasıtasıyla varlık yeniden elde etmek. Daha sonra, ısı orta bir ısı toplama borusu yoluyla sirküle olduğunu.

[0006]Melez fotovoltaik enerji üretimi ve güneş ısı kollektörü Patent Belgesi 1 açıklanan hangi ısı toplama borusu silikon arka yüzey fotovoltaik hücre belirtilen bir yapıya sahiptir, fotovoltaik hücre ısı ısı ortamın ısı ile alış verişinde olmak ısı toplama borusu dolaşan. Böylece, fotovoltaik hücre fotoelektrik dönüşüm verimliliği artırmak, ve güneş ışığı da ısı enerjisi soğutulur ısı ortamı üzerinden kaldırılır. Ayrıca, belge aynı zamanda, ısı orta da fotovoltaik hücre bir üst yüzeyi ile bir ışık geçirgen bir şekilde dolaşan bir inşaat, böylece güneş ısı enerjisi kaldırılacağı açıklanır.

PATENT BELGE 1: Japon İncelemesiz Patent uygulaması, İlk Yayın No S56-6447

BULUŞ ayrıntılı açıklaması

Sorunları Buluş tarafından çözüldü olmak

[0007]Ancak, silikon fotovoltaik hücre yüzeyi cila zengin ve bu nedenle hafif yüksek bir yansıtma var. Bu nedenle, güneş ışığı ve uzun dalga boyu tarafta ışık emici bir kötü özellik ısı emici bir kötü özellik bir dezavantajı vardır. Yani, silikon fotovoltaik hücre kendisi kızılötesi ışın (ısı ışınları) bölge için düşük emme kapasitesine sahiptir. Bu kızılötesi ışın bölgede ısı miktarı izin verilmez içinde ısı orta silikon arka yüzeyi sayesinde fotovoltaik hücre düzenlenmiş transfer edilmesi, bu da güneşten ısı enerjisi son derece kötü verimliği sağlayan bir sorun oluşturuyordu var ısı orta kaldırıldı.

[0008]Bu buluş yukarıdaki koşullar nedeniyle, elde edilmiştir ve bir nesnenin bir fotovoltaik enerji üretimi ve güneş ısı kolektörü hem ısı toplama verimliliği ve fotoelektrik dönüşüm verimliliği yüksek düzeyde tutabilecek sağlamak için vardır ve yüklenebilen küçük bir alanda.

Means Problem Çözme

[0009]Yukarıdaki sorunun çözümü için yoğun araştırma sonucunda, bu buluş, uzun dalga boyu bölgeye güneş ışınları kadar emer bir boya hassas fotovoltaik hücre o tarafından kullanılmak buldu mümkün ısı kapasitesi emici geliştirmektir fotovoltaik hücre ve melez bir panel gibi ısı toplama özelliğini geliştirmek.

[0010]Yani, bir fotovoltaik enerji üretimi ve bu buluşun güneş ısı kollektörü içerir: güneş ışığından fotoelektrik dönüşüm yoluyla elektrik yaratan bir boya hassas fotovoltaik hücre olması ve güneş ışığından ısı enerjisi ile ısı orta ısıtan bir ısı toplama panel. Isı toplama panel üst veya boya hassas fotovoltaik hücre altında düzenlenmiştir.

[0011]Bu ısı ortamı tercih boya hassas fotovoltaik hücre değişimi ısı. fotovoltaik enerji üretimi ve güneş ısı toplayıcı olarak, fotovoltaik enerji üretim ve güneş ısı kollektörü fazla 60.degree sıcaklıklarda muhafaza olmak tercih edilir. C. ısı orta ısı değişimi, ve fotovoltaik enerji üretim ve güneş ısı toplayıcı bir dış ikincil ısı orta ile ısı orta daha fazla döviz ısı.

[0012]Bu boya hassas fotovoltaik hücre birini ve ısı toplama paneli iki diğer bir dalga boyu bölgesinde güneş iletimi tercih çoğunlukla emer. Bu fotoelektrik dönüşüm ısı toplama paneli ile özellikle fotovoltaik enerji üretim ve güneş ısı kolektörü üzerine güneş ışığı olay kızılötesi bölgesi emici yapılması tercih ve boya hassas fotovoltaik hücre çoğunlukla güneş ışığı infrared bölge dışındaki bölgelerin emici. A gözenekli elektrot film boya hassas fotovoltaik hücre bir anot oluşturan tercihen en az 5 mikron daha tercihen bir kalınlığı 5 30 mikron.

BULUŞ avantajlı ETKİLERİ

[0013]Bu buluş göre, ısı orta ısı toplama panel akan kızılötesi bölgesi (ısı ışınları) güneş ışığı dahil olarak ışınları, ve elektrik boya hassas fotovoltaik hücre fotoelektrik dönüşüm anlamına gelir esas olarak kendi ürettiği ısıtılır ışınlar ultraviyole bölgesinde. Sonuç olarak, mümkün etkin dalga boyu geniş bir yere güneş ışığı kullanmayı ve ısı ve elektrik kaldırın.

[0014]Ayrıca, üst veya boya hassas fotovoltaik hücre altındaki ısı toplama panelin oluşumu ile ısı orta ısı toplama panel akan boya hassas fotovoltaik hücre ısı absorbe ve böylece yapmak için izin verilir mümkün boya hassas fotovoltaik hücre serin. Boya hassas fotovoltaik hücre bozulma ve elektrolitik çözüm buharlaşma muzdarip, üretim veriminde düşüş ve yüksek sıcaklıklarda gibi. kötüleşmeye engel Bununla birlikte, boya hassas fotovoltaik hücre ile temas ısı toplama panelin oluşumu ile, o elektrolitik çözelti sıcaklığı böyle bir artış önlemek mümkündür, böylece üretim verimliliğini olumlu korumak için boya sensitize fotovoltaik hücre.

[0015]Ayrıca, üst veya boya hassas fotovoltaik hücre altındaki ısı toplama panelin oluşumu ile, yükleme alanı boya hassas fotovoltaik hücre ve ısı toplama panel ayrı yana yüklü durumda sadece yarısı veya daha az kaplar yan. Bu sayede bir bina ya da böylece verimli güneş ısı ve elektrik enerjisi elde hangi gibi alanında sınırlı olduğunu, doğru bir çatı etkin kullanımı.

ÇİZİM KISA TANIMI

[0016]FIG. 1 bir perspektif görünümü bir fotovoltaik enerji üretimi ve güneş ısı kolektörü (hibrid panel) mevcut buluşun gösteriliyor.

[0017]FIG. 2 FIG bir kesit görünümüdür. 1 satır A-A boyunca alınmıştır.

[0018]FIG. 3 Bu buluşun bir şekillenme göre bir kesit görünümü melez bir panel gösteriliyor.

[0019]FIG. 4 Bu buluşun bir şekillenme göre bir kesit görünümü melez bir panel gösteriliyor.

[0020]FIG. 5 perspektif görünümü bir ısı toplama panelin örnek bir yapı gösteriyor.

[0021]FIG. 6 perspektif görünümü bir ısı toplama panelin örnek bir yapı gösteriyor.

[0022]FIG. 7 Bu buluşun bir şekillenme göre bir kesit görünümü melez bir panel gösteriliyor.

[0023]FIG. 8 Bu buluşun bir şekillenme göre bir kesit görünümü melez bir panel gösteriliyor.

[0024]FIG. 9 Bu buluşun bir şekillenme göre bir plan görünümü melez bir panel gösteriliyor.

[0025]FIG. 10 Bu buluşun bir şekillenme göre bir kesit görünümü melez bir panel gösteriliyor.

[0026]FIG. 11 Bu buluşun bir şekillenme göre bir kesit görünümü melez bir panel gösteriliyor.

[0027]FIG. 12 Bu buluşun bir şekillenme göre bir patladı perspektif görünümü melez bir panelin ana parçası gösteriyor.

[0028]FIG. 13 bir şeması melez panelin örnek bir kurulum gösteren mevcut buluş göre.

[0029]FIG. 14 bir kesit görünümü bir ısı toplama panelin örnek bir yapı gösteriyor.

[0030]FIG. 15 Bu buluşun bir şekillenme göre bir perspektif görünümü melez bir panel gösteriliyor.

[0031]FIG. 16 Bu buluşun bir şekillenme göre bir perspektif görünümü melez bir panel gösteriliyor.

[0032]FIG. 17 Bu buluşun bir şekillenme göre bir perspektif görünümü melez bir panel gösteriliyor.

REFERANS SEMBOLLER TANIMI

[0033]10 PHOTOVOLTA IC ENERJİ ÜRETİM VE SOLAR ISI kollektör (HYBRID PANEL) [0034]11 DYE-SENSIT fotovoltaik hücre ized [0035]12 HEAT COLLECTION PANEL [0036]15 HEAT MEDIUM

BULUŞ gerçekleştirilmesi için BEST MODE

[0037]Aşağıda bir fotovoltaik enerji üretimi ve güneş ısı kollektörü açıklamasını çizimler dayalı mevcut buluşun bir şekillenme, göre. , mevcut buluş böyle bir şekillenme ile sınırlı değildir. Ayrıca, çizimler aşağıdaki açıklamayı kullanılan, ana bölümden kolaylık uğruna genişletilmiş şekilde daha kolay anlamak için bu buluşun özellikleri yapmak gösterilebilir. Bu nedenle, kurucu unsurları arasında boyutlu oranları mutlaka o gerçekte aynı değildir.

[0038]FIG. şematik bir fotovoltaik enerji üretimi ve bu buluşun güneş ısı kollektörü temel bir yapı gösteren görünümü 1 bir bakış açısı olduğunu. FIG. 2 fotovoltaik enerji üretim ve FIG güneş ısı toplayıcı bir kesit görünümüdür. 1 satır A-A boyunca alınmıştır. Bir fotovoltaik enerji üretimi ve güneş ısı toplayıcı (bundan böyle melez panel başvuran) 10 Bu buluşun bir boya hassas fotovoltaik hücre 11 içerir; ve bir ısı toplama panel 12 boya hassas fotovoltaik hücre 11 üstüne sağladı. melez panel 10 yılında, güneş ısı toplama panel 12 bir üst yüzey 12a üzerine olay oldu.

(Isı Collection Panel)

[0039]Isı toplama panel 12 örneğin şeffaf veya renkli orta boru 14 laid vardır, bir kıvrıla kıvrıla şekilde, bir ışık geçirgen şeffaf çerçeve gövde 13. orta boru 14, ısı orta 15 üzerinden aktığını olduğunu. Böylece ısı kızılötesi ışınlar (ısı ışınları) güneş ışığı ve boya hassas fotovoltaik hücre 11 ısı dahil arasında değiştirilir.

[0040]orta boru 14, örneğin gibi, bir termoplastik reçine kullanılabilir. Örneğin, bu orta boru 14, PP (polipropilen bir ABS reçineden oluşturulacak izin), PE (polietilen), PS (polistiren) ise, PMMA (Akrilik), PET (Polietilen tereftalat), PPE (polifenilen eter) PA (naylon / polyamid), PC (polikarbonat), POM (polyacetal), PBT (polibütilen tereftalat), PPS (polifenilen sülfür), PHEK (polieter eter keton), bir floroplastik bir üretan reçine, bir poliklorlu vinil reçine veya gibi. Orta boru 14, örneğin verimli kızılötesi ışınlar (ısı ışınları) güneş ışığı dahil, siyah, renkli olması ya da şeffaf şekilde güneş ışığı verimli boya hassas fotovoltaik hücre 11 düzenlenmiş ulaşmasını olmak emer bir renk olabilir katmanı bir altında. orta boru 14 renkli ise, yapılandırılmış olabilir öyle ki orta boru 14 birbirine bitişik kısımlarını daha geniş şekilde güneş ışığı boya hassas fotovoltaik hücre 11 üzerine orta kısımları arasındaki boru aracılığıyla saçmak izin aralıklıdır 14.

[0041]Daha sonra-boya-hassas fotovoltaik hücre 11 fotoelektrik dönüşüm açıklanan boya hassas fotovoltaik hücre 11 olay güneş ışığı ultraviyole bölgedeki ışınlar kullanır. olan ısı 15 orta boru 14 orta nedenle, boya hassas fotovoltaik hücre 11 bir kabul yüzey üzerinde akan, bu ultraviyole ışınlarının düşük absorbans bir malzeme ısı 15 orta kullanılır tercih edilmelidir.

[0042]6 gibi etanol, metanol, propanol, gliserin, etilen glikol, propilen glikol, dipropylene glikol için 1 bir karbon numarası ile ısı da 15 orta: su, düşük molekül ağırlıklı alkol için tercih edilen malzeme örnekleri, düşük molekül ağırlıklı eter bir ile 4 gibi dimetil eter, metil etil eter, dietil eter, 1 karbon sayısı; ve kloroflorokarbon için alternatifler. kızılötesi ışınları absorbe için güneş ışığı dahil ve boya hassas fotovoltaik hücre 11 soğutma, ısı orta 15 özellikle bir sıvı ile sınırlı değildir. Isı, sıvı bir sıcaklık değişimi ile absorbe olabilir. Ancak, ısı düşük kaynama noktasına sahip bir sıvı kullanılarak bir faz değişimi dayalı absorbe olabilir ve daha sonra ısı, sıvı veya gaz ayrı bir ısı değişimi cihazın ısı 15 aracı olarak kullanılan dıştan sağlanan iyileşme olabilir .

[0043]Zaman melez panel 10 dışarıda yüklüyse, mümkün bir inorganik tuz veya ısı orta soğuk bölgelerde 15 yılında ısı donma önlemek için orta bir organik tuz eklemektir. Ayrıca, bir metal boru bir yere hangi ısı orta 15 dolaşır aracılığıyla, bu, örneğin, doymuş yağ asidi ya da doymamış yağ asidi bir pas dayanıklı etkisi ile organik bir malzeme olarak kullanılabilir tercih sisteminde kullanılan eğer. Bir doymuş yağ asidi örnekleri tercihen olarak kullanılır asit, bir kaproik asit, bir decanoic asit, bir laurik asit, bir miristik asit, bir palmitik asit ve stearik asit içerir. Ayrıca, doymamış yağ asidi örnekleri tercihen bir oleik asit, bir linoleik asit ve linolenik asit içerir. Buna ek olarak, anayasal bir birim, oligosakkarit veya polisakkarit olarak glikoz ile ilgili olarak glikoz veya polisakkarit glukan da tercihen kullanılır. Örnekler bunların selüloz veya dekstroz içerir. Öte yandan, katkı maddeleri bir pas etkisi ile inorganik malzemeden yapılmış örnekleri hidrazin içerir kalsiyum fosfat ve magnezyum fosfat gibi ve benzeri fosfat.

[0044]melez panel 10 boya hassas fotovoltaik hücre 11 ısı toplama panel 12 bir alt yüzeyinde tarafında düzenlenmiş bir yapı varsa, o yüzde 10 veya daha düşük bir ultraviyole absorbans bir malzeme ısı orta kullanılacak arzu edilir ultraviyole bölgedeki ışınlar 15 sırayla için güneş ışığından yeterince boya hassas fotovoltaik hücre 11 ulaşmaya dahil.

(Boya sensitize Fotovoltaik Hücre)

[0045]Boya hassas fotovoltaik hücre 11 ve anot 22 aksine bir katot 21 olan her kolunun yan kenar kısımlarını bir sızdırmazlık malzemesi 23 ile mühürlü diğer. Anot 22 bir olan gözenekli katmanda 25 destek bir yüzeye 24 substrat oluşmuş olmasıdır. Ayrıca, katot 21 biri bir elektrot katmanı 27 destek bir yüzeye 26 substrat oluşan olmasıdır. Sonra, bir boya gözenekli katmanda 25 üzerine, bir elektrolitik çözüm adsorbe olan katot 21 ve anot 22 arasındaki birbirine karşı olan doldurulur.

[0046]boya hassas fotovoltaik hücre 11 olarak tercih olduğu ısı toplama panel 12 olarak fotoelektrik dönüşüm katkı yok dalga boyu bölgelerinde ışınlar ısı absorbe olduğu, kızılötesi bölgede örneğin. Bu nedenle, bir boya boya hassas fotovoltaik hücre gözenekli katmanda 25 üzerine adsorbe olması tercih edilir ve emme yelpazesinin geniş bir aralığı vardır ayrıca boya hassas fotovoltaik hücre 11 dan yansıyan ışığı ve iletilen ışık bastırır.

[0047]boya hassas fotovoltaik hücre 11 arka yüzeyinde iletilen ışık bastırmak için bir yansıtıcı plaka oluşabilir boya hassas fotovoltaik hücre 11 arka yüzeyinde metal bir plaka 29 gibi. Alternatif olarak, bir metal yüzey desteği boya hassas fotovoltaik hücre 11 biçimleri katot 21, böylece tüm dalga boyu bölgelerinde iletim azaltmak için 25 substrat olarak kullanılabilir.

[0048]Ayrıca, boya hassas fotovoltaik hücre 11 dan yansıyan ışık düşürmek için, tercih olduğu ısı orta 15 boya hassas fotovoltaik hücre 11 kabul yüzey 11a ile doğrudan temas durumunda, arasında refraksiyon indeksi farkı ısı 15 ve destek orta 24 kabul yüzey 11a substrat etkisiz ve böylece sınır bölümünde yansıma bastırmak için. ısı orta 15 bir akış geçit oluşumu madde ile kabul yüzey 11a dolaylı yoldan temas halinde ise, bu akış geçit oluşumu madde ve destek arasındaki refraksiyon endeksinde fark için geçersiz olması 24 kabul yüzey 11a yüzey tercih edilir dolayısıyla sınır bölümünde yansıma bastırmak.

[0049]Ayrıca, boya hassas fotovoltaik hücre 11 içinden ışık dönen önlemek için, tercih olduğu gözenekli katmanda 25 ile boya adsorpsiyonu için metal oksit tabaka kalın, yapılması ya da anot 22 boya hassas fotovoltaik hücre 11 oluşturmaktadır Bir boya dalga boyu daha geniş emici metal oksit tabakası ışık emme özelliği geliştirmek için kullanılmalıdır. boya örnekleri tercihen siyah boya, N3 veya benzeri yer alıyor. Pt taşıyan bir karbon bazlı malzeme katot 21 elektrot katmanı 27 olarak kullanılır Ek olarak, mümkün boya hassas fotovoltaik hücre 11 uzun dalga boyu aralığında ışığı emme özelliği geliştirmektir. boya hassas fotovoltaik hücre 11 ışığında emme kapasitesini artırmak ve ısı emici gövde olarak mülkiyet artırmak için, anot 22 gözenekli katmanda 25 tercihen en az 1 kalınlığı vardır. mu.m daha tercihen az daha 5. mu.m.

[0050]boya hassas fotovoltaik hücre 11 yukarıda açıklanan yapısı ile tercih olduğu boya hassas fotovoltaik hücre 11 kabul bölümü 11a gelen ışığın yansıması olayı ışık (güneş ışığından en fazla% 10) olmak olduğunu 800 nm ile 200 nm dalga boyları. Ayrıca, tercih olduğu boya hassas fotovoltaik hücre 11 ışığında absorbans olay ışığın az% 30 dalga boylarında 800 nm den 1200 nm ettiriniz.

[0051]destek anot 22 boya hassas fotovoltaik hücre 11, bir yüksek şeffaflık ile oluşturan 24 substrat olarak tercihen kullanılabilir. Örneğin, bir substrat cam tabanlı malzeme, bir soda-kireç camı, bir silika yüzey ya da bir kurşun camdan olarak kullanılabilir. Alternatif olarak, bir plastik yüzey bu tür polikarbonat bir plastik bazlı malzeme, bir akrilat reçine, bir polyvinylidene klorür reçine, bir styrol reçine, AS reçine, bir metakrilik reçine, polietilen tereftalat, tetraacetyl selüloz, polyphenyl sülfit yapılır kullanılabilir , polyetherimide veya fenoksi reçine polyarylate.

[0052]Böyle bir destek yüzey 24, flor-katkılı kalay oksit (FTO), oksijen boş bir İTO veya benzeri ile çinko oksit üzerine serigrafi baskı yöntemiyle yatırılır, püskürtme yöntemi, püskürtme yöntemi, MOCVD yöntem veya benzeri hayır 100.OMEGA fazla bir yaprak dirençli bir yüzey imal etmek. tercihen en fazla 30.OMEGA .. Bu tercihen bu birikimi kalınlığı en az 0,1 olmak. Mu.m.

[0053]Bu gözenekli katmanda 25 desteği 24 bir yarı iletken, örneğin, bir metal oksit yapılacak yüzey oluşur izin verilir. gözenekli katmanda 25, bir baskı yöntemi bir oluşum yöntemi olarak bir doktor bıçak yöntem, ölmek Coater yöntem, serigrafi, sprey baskı, gravür baskı gibi bir spin kaplama yöntemi kullanılabilir. Bu çamur veya hamur viskozitesini çeşitlendirmek için kullanılmak üzere, baskı yöntemlerine göre gereklidir. rutil kristal yapıya sahip sulu çimento veya yapıştırın uydurmak için, titanyum oksit toz titanyum oksit toz anataz kristal yapıya sahip eklenir ve bir alkol, su, ya da aynı gibi kullanarak karışık bir solvent, viskozite bir miktar kontrol ediliyor çözücü böylece aralığında olmak 1 1000 CPAS için. Şu anda, anataz kristal yapıya sahip titanyum oksit tozları daha karışık silisyum oksit veya çinko oksit gibi metal oksit olabilir. Bu gibi durumlarda, eklenen toz bağlayıcı reçine selüloz dayalı içerebilir, polivinil alkol veya benzeri olabilir, içerik olan yaklaşık 1% 10 ekledi toz ağırlık gereğidir.

[0054]Film çekmek substrat 24 uygulanır böylece en az 1 kalınlığındadır yatırılır. Mu.m, tercihen yaklaşık 5-30. Mu.m kuruttuktan sonra. Bu, destek substrat 24 bir soda-kireç cam yüzey olduğu durumda, bunun 350 sıcaklıklarda 550.degree için ateş sonra. C. titanyum oksit içeren bir gözenekli katmanda 25 oluşturur. durum nereye destek substrat 24 bir plastik film, titanyum bir alkoksid olduğunu, örneğin titanyum (IV) ethoxide (Ti (C.sub.2H.sub.5O). sub.4) etanol içinde çözülmüş olabilir için. Sonra çözüm film üzerine ve püskürtülür olabilir yaklaşık 100.degree olarak kurutulmalıdır. C. gözenekli bir tabaka 25 titanyum oksit yapılan forma.

[0055]Ayrıca, sol çözüm titanyum bir alcoxide çözümünde bir seyreltik bir alkol çözüm su eklenerek imal kullanılabilir. Sol çözüm sprey yöntemi ile film ve uygulanabilir yaklaşık 100.degree olarak kurutulmalıdır. C. gözenekli bir tabaka 25 oluşturur. Ayrıca, organometalik titanyum daha önce bir hamur veya bulamaç haline karışık olabilir. Yapıştırın veya Bulamaç sonra baskı yöntemi veya püskürtme yöntemi ile film ve uygulanabilir yaklaşık 100.degree olarak kurutulmalıdır. C. gözenekli bir tabaka 25 oluşturur.

[0056]titanyum oksit toz parçacıkları gözenekli katmanda 25 için kullanılan 100 nm ila 400 nm 5 çapında anataz kristal yapısı, tercihen 10 çapı var. Bu titanyum oksit toz rutil kristal yapıya sahip titanyum oksit toz içerebilir. Alternatif olarak, biri titanyum oksit rutil kristal yapı veya başka bir kristal faz ile kısmen titanyum oksit anataz kristal yapısı ile kullanılabilir dahildir.

[0057]0,2 5 için bir tane boyutu ile gözenekli katmanda 25 gibi çinko oksit, magnezyum oksit, silisyum oksit gibi oksit toz ve alüminyum oksit olarak. Mu.m iletilen ışık için difüzyon bileşeni olarak işlemesi için karışık olabilir böylece mümkün fotoelektrik verimini artırmak amacıyla olun. Ayrıca, titanyum oksit içeren gözenekli katmanda 25, orada bir tane boyutu ile bir güç şeklinde iletilen ışık, çinko oksit, magnezyum oksit, silisyum oksit, alüminyum oksit veya benzeri bir difüzyon bileşeni olarak lamine olabilir 0,2-5. mu.m.

[0058]gözenekli katmanda 25 bir boşluk hacmi bir kalemle film kalınlığı metre kalınlığı ölçümü ile bulunur. gözenekli tabakası su ile 20.degree aşılanmış olduğu durumlarda bile tercih olduğu gözenekli katmanda 25 80 yüzde 20 bir boşluk oranı vardır, boşluk oranı arasında bir ağırlık değişimi ölçülen varlık. C. ve kurutulmuş olmuştur.

[0059]Ayrıca, gözenekli katmanda 25 üzerinde bir boya adsorbe için gereklidir. Öncesi ve boya, bir alcoxide örnek keton, karboksilik asit, eter veya benzeri bir metal alcoxide, metal kompleks, bir metal tuz veya benzeri bir yüksek direnç film oluşturmak için kullanılan dayalı adsorpsiyon sonra ters elektron hareketi için titanyum oksit üzerinde en fazla 5 nm kalınlığında veya adsorpsiyon tabakası. Böylece, mümkün fotoelektrik verimliliği artırmaktır.

[0060]durumda PC tabanlı örneğin düşük ısı direnci ile reçine yüzey, bir filmde, PE, PVC veya teflon (tescilli marka) destek substrat 24, bir iletken film olarak oluşan kullanılır örneğin bir PC substrat püskürtme yöntemi biriktirme yöntemi gibi, buhar biriktirme yöntemi veya CVD yöntemi. Bir iğne deliği iletken film çıkması durumunda şu anda reçine substrat, bir elektrolitik çözeltinin çözücü üzerinde kabarıyor veya reçine substrat çözer, iletken film eksfoliyasyon sonuçlanan yatırılır. Bu nedenle, film temiz bir odada yatırılır tercih edilmelidir.

[0061]Ayrıca, bir iletken film, püskürtme yöntemi oluşumu yöntemleri genellikle olumlu kontrol ve seri üretim açısından. Bu arzu bir film olması bir odasında sürekli püskürtme tarafından yatırılır. İTO bu muhtemel birikimi çevre etkisinde olduğu için kontrolü kolay bir iletken film, bir birikimi maddesi olarak kullanılır. Ancak, iletken film bir malzeme çinko oksit veya kalay oksit durumunda da olduğu gibi, o n tipi ve p tipi için doping yapmak kolaydır. Bu nedenle, malzeme özellikle bir İTO ile sınırlı değildir.

[0062]Böyle bir biriktirme süreci ile iletkenlik film bir iletken film böylece filmin levha direnç yok fazla olması olarak öğretilir olduğunu 100.OMEGA .. Sonra, bir alcoxide veya titanyum metal tuz veya titanyum bir sol çözüm anataz kristal yapıya sahip titanyum oksit tozu ile karıştırılarak bu şeffaf iletken film uygulanır. Filmin ardından yaklaşık 100.degree olarak kurutulur. C. gözenekli katmanda 25 gözenekli bir metal oksit yapılmış oluşturdu. Şu anda sıcaklık 100.degree sınırlı değildir. C. kurutma hiçbir film malzemenin yüksek hizmet sıcaklık limiti daha az yapılır. Şu anda, bir metal alcoxide veya titanyum sol çözüm anataz kristal yapıya sahip titanyum oksit tozu ile karıştırılır. Karışım baskı yöntemi veya püskürtme yöntemi ile film ve yayılmış yaklaşık 50.degree at için oda sıcaklığında jelleşme reaksiyon ile immobilize olduğunu. C. Böylece mümkün destek termal genleşme 25 nedeniyle gözenekli tabakanın eksfoliyasyon azaltmak için 24 substrat ve 24 substrat desteklemek için bir termal hasar azaltmaktır.

[0063]bir film PC dayalı durumda, PE, PVC veya teflon (tescilli marka) boya hassas fotovoltaik hücre 11, şeffaf bir iletken film imal etmek için kullanılan gözenekli katmanda 25 bir temel olarak oluşur. Ayrıca, alüminyum oksit, silisyum oksit veya benzeri depolanması amacıyla film yüzeyinde temel olarak yoğun bir film bir oluşumu kolaylaştırmak için veya oksijen veya suya karşı bariyer kapasitesini artırmak için de dayanıklılık düzelme avantajlıdır. Bu birikim aynı katot 21, ters elektrot için geçerlidir. Örneğin, oksijen ve suya karşı bir bariyer film bir PC filmi oluşur. Sonra, şeffaf bir iletken film onun üzerine kuruldu. Ayrıca, Pt hiç az 10 nm kalınlığında olduğu püskürtme yöntemi veya benzeri ile katot 21 kullanılan elektrot tabaka 27 oluştururlar, onun üzerine yatırılır.

[0064]boya örnekleri gözenekli katmanda 25 titanyum oksit yapılmış adsorbe olmak, bir boya quinone dayalı bir boya quinonimine dayalı bir boya quinacridone dayalı bir boya bazlı bir boya rutenyum bipiridin, bir boya azo dayalı dayalı dahil squarylium, bir boya cyanine, bir boya merocyanine dayalı bir boya triphenylmethane dayalı bir boya ksanten dayalı bir boya porfirin dayalı bir boya ftalosiyanin dayalı bir boya perylene üzerine tabanlı indigo bir boya taban bir boya naphthalocyanine dayalı bir boya kumarin dayalı.

[0065]gözenekli katmanda 25 titanyum oksit yapılmış bir boya adsorbe bir yöntem olarak, örneğin gözenekli katmanda 25 destek oluşan çeker bir yöntem hangi bir boya (boya adsorbe çözüm çözülmüş bir çözüm haline) 24 substrat olabilir kullanılabilir. a boya, tek bir boya erir çözülmesi için çözücü olarak izin verilir. Daha fazla, solvent etanol gibi alkoller dahil örnekleri özel olmak, aseton gibi ketonlar, asetonitril dietil eter ve tetrahidrofuran, azot bileşikleri eterler gibi gibi, kloroform gibi halojenli alifatik hidrokarbonlar, hekzan gibi alifatik hidrokarbonlar, aromatik hidrokarbonlar gibi benzen ve esterler etil asetat gibi.

[0066]Bu çözücü İki ya da daha fazla kullanım için karışık olabilir. Mümkün uygun boya ve solvent türleri kullanılacak göre çözüm boya konsantrasyonu ayarlamaktır. Bu konsantrasyon mümkün olduğunca adsorpsiyon işlevi arttırmak için yüksek tercih edilmelidir. Ancak, yüksek konsantrasyonda, aşırı adsorpsiyon bir katmanı titanyum oksit gözenekli katmanda 25 oluşturan yüzeyinde oluşur. Bu nedenle konsantrasyon tercihen hiç 3.times.10.sup.-4 mols daha / litre az olması izin verilir.

[0067]elektrolitik çözüm katot 21 ve anot 22, bir redoks elektrolit veya arasında dolu bir redoks çifti olarak bir I.sub.3.sup.-/I.sup.- esaslı elektrolit benzeri veya Br.sub var. 3.sup.-/Br.sup.--based elektrolit kullanılır. hangi bir oksidan bir redoks çifti oluşturan bir I.sub.3.sup.-/I.sup.--based elektrolit I.sub.3.sup .- ve reductant redoks çifti oluşturmaktadır I.sup .- olduğunu tercihen kullanılır. Örnekler bunların İii, NaI, KI, CSI gibi bir metal iyodür gibi bir iyodür ile I.sub.2 bir arada ve CaI.sub.2 içerir; ve tetraalkylammonium iyodür gibi bir kuaterner amonyum bileşiği bir iyot tuzu, piridinium iyodür, imidazolium iyodür. elektrolit bir iyot tabanlı redoks çözümü yapılmış durumda, bu katot platin veya iletken karbon malzemeden yapılmış olması ve katalizör parçacıklarının platin veya iletken karbon malzemeden yapılmış olması bu tercih kullanılır.

[0068]elektrolit içeren bir çözücü örnekler: etilen karbonat ve propilen gibi karbonat bileşik karbonat, bir heterosiklik bileşik gibi 3-metil-2-oxazolidinone; dioxane ve dietil eter gibi bir eter bileşik; etilen glikol dialkyl eter eterler gibi propilen glikol dialkyl eter, polietilen glikol dialkyl eter, polipropilen glikol dialkyl eter, etilen glikol monoalkyl eter, propilen glikol monoalkyl eter, polietilen glikol monoalkyl eter ve polipropilen glikol monoalkyl eter, etilen glikol gibi metanol ve etanol; polihidrik alkoller alkoller gibi polipropilen glikol, polietilen glikol, polipropilen glikol ve gliserin, bu tür asetonitril bir nitril bileşik, glutarodinitrile, metoksi asetonitril, propionitrile ve benzonitrile ve bir aprotic madde dimetil sülfoksit ve sulfolane gibi.

[0069]elektrolit konsantrasyonu uygun elektrolit ve çözücü türüne göre ayarlanmış olabilir. Örneğin, konsantrasyon 0,01-1,5 mols / litre, tercihen 0,01-0,7 mols / litredir. elektrolit belirli bir örnek, bir olan lityum iyodür, iyot ve tertial butylpyridine böylece asetonitril ki lityum iyodür 0,06 mols bir konsantrasyon / litre olan çözünmüş olduğu için, iyot ve 0,06 mols bir konsantrasyon / litre olan tertial butylpyridine 0,3 mols bir konsantrasyon / litre sahiptir.

[0070]destek katılarak bir yöntem olarak desteklemek için mühürleme malzeme 23 ile anot 22 oluşturan 24 substrat katot 21 oluşturan, örneğin destek 24 üzerinde gözenekli katman bir boya adsorplanan titanyum oksit yapılmış 25 substrat 26 substrat destek substrat 26 içinde saydam iletken film platin taşıyan elektrot katmanı 27 ile sağlanan karşı oluşur. Sonra, bir iyonomer reçine, örneğin HIMILAN (ticari adı) gibi organik bir malzeme için, termal füzyon-bond için destek fiksasyon mühürleme için 26 substrat destek substrat 24 kullanılır. Dahası, onların çevresel dış kısmı gaz bariyer kapasiteli bir malzeme ile kapatılır. Benzer bir avantaj ek bir bütil kauçuk, bir floroplastik, bir silikon reçine veya sızdırmazlık malzemesi 23 ortak bölümü, ambalaj gibi fiksasyon için basınçlı olmanın yapılmış ambalaj elde edilir.

[0071]fotovoltaik enerji üretimi ve güneş ısı kolektörü (hibrit panel) 10 inşaat 15 yukarıda, ısı ortamı olarak ayrıntılı ısı toplama panel 12 akan açıklanan kızılötesi bölgesi (ısı ışınları) güneş ışığı dahil olarak ışınları tarafından ısıtılıyor göre N ve elektrik boya hassas fotovoltaik hücre 11 fotoelektrik dönüşüm ile ışınları aracılığıyla V ultraviyole bölgede ağırlıklı olarak yaratılmaktadır. Sonuç olarak, mümkün etkin dalga boyu geniş bir yere güneş ışığı kullanmayı ve ısı ve elektrik kaldırın.

[0072]Ayrıca, boya hassas fotovoltaik hücre 11 üstünde ısı toplama panel 12 oluşumu ile ısı 15 ısı toplama panel 12 akan orta boya hassas fotovoltaik hücre 11 ısı emme, izin verilir ve böylece mümkün bir sıcaklık, örneğin, en fazla 60.degree boya hassas fotovoltaik hücre 11 cool olun. C. boya hassas fotovoltaik hücre 11 bozulma ve elektrolitik çözüm buharlaşma muzdarip, üretim veriminde düşüş ve yüksek sıcaklıklarda gibi. boya bozulma önlerken Ancak, boya hassas fotovoltaik hücre 11 ile temasta ısı toplama panel 12 oluşumu, o elektrolitik çözelti sıcaklığı böyle bir artış önlemek mümkündür, böylece üretim verimliliğini olumlu korumak için -fotovoltaik hücre 11 sensitize.

[0073]Ayrıca, boya hassas fotovoltaik hücre 11 üstünde ısı toplama panel 12 oluşumu ile, yükleme alanı boya hassas fotovoltaik hücre ve ısı toplama panel ayrı yana yüklü durumda sadece yarısı veya daha az kaplar yan. Bu çatı verimli kullanılmasını ve bir binanın alanda, dolayısıyla verimli güneş ısı ve elektrik enerjisi elde sınırlı gibi sağlar.

[0074]Aşağıda, fotovoltaik enerji üretim ve güneş ısı kolektörü (hibrid panel) mevcut buluş göre açıklanan ve embodiments çeşitli olduğunun bir göstergesi. melez bir panel 31 Şekil ile olduğu gibi. 3, bir boya hassas fotovoltaik hücre 32 ısı toplama panel 33 üzerine kurulu olabilir. boya hassas fotovoltaik hücre 32 ısı toplama paneli 33 ile ters gelen soğutulur süre sonra, ısı toplama panel 33 kızılötesi ışınlar sahip boya hassas fotovoltaik hücre 32 yayın ile ısıtmalı olabilir. Ayrıca, melez bir panel 35 Şekil ile olduğu gibi. 4, ısı toplama panelleri 37 şekilde sandviç boya hassas fotovoltaik hücre 36 alt ve üst gelen, dolayısıyla daha fazla ve boya hassas fotovoltaik hücre 36 soğutma kapasitesi arttırmak daha verimli ısı kaldırmak için yüklenebilir.

[0075]ısı toplama panel, orta boru 43 örnek bir yapı olarak bir ısı toplama panel 41 çerçevesi beden 42 bir düzlem boyunca kıvrıla kıvrıla bir şekilde tek taraflı yüzey bunların dan toprağa olabilecek diğer FIG gösterildiği gibi. 5. Alternatif olarak, FIG gösterildiği gibi. 6, orta boru 47 ısı toplama panel 45 kadar bir çerçeve gövdesi 46 bir düzlem boyunca bir çok dallı bir şekilde ısı toplama panel 45 eğimli bir şekilde düzenlenmiş olduğunda koydu olabilir, ısı orta genellikle gelen akımlar yukarı aşağı ve aşağı kadar kadar.

[0076]Bunların dışında, ısı toplama panel bir inşaat gibi diğer, ısı orta olmak üstüne veya ısı toplama panelinin alt tarafında sağlanan boya hassas fotovoltaik hücre desteği yüzey ile doğrudan temas halinde bir şekilde, akan olabilir bağımsız ve ısı toplama panel çerçevesinde vücut gibi ısı orta akan için orta boru vermeden. Örneğin, FIG gösterildiği gibi. 7, bir akış geçiş (orta boru) 56 55 bir üst plaka 52 bir ısı toplama panel 51 çerçevesi beden oluşturan ve destek arasında bir boya hassas fotovoltaik hücre 53 bir elektrot oluşturan 54 yüzey oluşabilir ısı ortamın. Ayrıca, FIG gösterildiği gibi. 8, bir akış geçiş (orta boru) 65 64 bir üst plakası 62 ve bir ısı toplama panel 61 çerçevesi gövdeli, bir destek oluşturan düşük bir plaka 63 arasında 67 yüzey oluşabilir ısı orta bir boya sensitize fotovoltaik hücre 66 alt plaka 63 temas olabilir.

[0077]Isı orta ısı toplama panel içinde akan doğrudan, yani soğuk su olmak kendisi kadar sıcak su ısı değişimi sonrası kullanılan bir ısı ortamı gibi aktı olabilir kullanılması olabilir. ısı orta ısı toplama panel içinde akan hangi Ayrıca, dolaylı kullanımı kabul edilebilir bir birincil ısı ortamı olarak kapalı sistem akış geçitten geçerek, akan ve daha sonra ısı birincil ısı ortama bir ısı ile değiş tokuş olduğunu absorbe ayrı bir ısı değişimi cihaz ikincil ısı orta dışarıdan sağladı. İkinci ısı orta örnekleri su ısı depolama tankı saklanan içerir. Yerine ikincil ısı orta su gibi birincil ısı ortamdan ısı değişimi cihaz, bir sirkülasyon boru yoluyla ısı bırakmadan bu zamanda katta, bir duvar ya da bir bina gibi koydu olabilir, üzerinden birincil ısı orta zemin veya duvar sıcak aktı. ısı kurtarmak için iki yöntem kullanılabilir: doğal iyileşme ve zorla kurtarma bir pompa kullanarak. Bu buluş ikisinden biri ile sınırlı değildir.

[0078]melez panelinde gereken bir güç olarak, destek kuvvetli rüzgar ve yağmura karşı gerekmektedir ve boya hassas fotovoltaik hücre bir kabul yüzeyini oluşturan substrat da dolu dirençli, hafif direnci ve ışık geçirgenliği, içinde üstteki yüzey boya hassas fotovoltaik hücre kabul yüzeye sahip, ısı toplama panel boya hassas fotovoltaik hücre arka yüzeyi yan yüklü durumda.

[0079]Böyle bir destek substrat için malzeme örnekleri bir soda-kireç cam gibi güç bir undyed cam içermektedir. Ayrıca, bir destek substrat için plastik bazlı malzeme örnekleri bir polikarbonat veya akrilat reçine, bir polyvinylidene klorür reçine, bir styrol reçine, AS reçine, bir metakrilik reçine, polietilen tereftalat, tetraacetyl selüloz, polifenilen sülfit, polyetherimide, polyarylate dahil bir fenoksi reçine. Mümkün sert bir kat tabaka veya benzeri ile plastik yüzey yüzey sağlamak ve böylece plastik yüzey daha çizilmez yapmaktır. Bu ısı toplama panelin en üst kısmını yukarıda bile ısı toplama panel boya hassas fotovoltaik hücre üzerine yüklenmiş durumda açıklanan benzeri malzemeden yapılmış olması tercih edilmektedir.

[0080]uzak-kızılötesi ışınları, cam yüzey emici özellik açısından yüksek absorbans sahiptir. cam bir yüzey yüklüyse Bu nedenle, boya hassas fotovoltaik hücre destek substrat olarak, melez panel kabul bölümü tarafında en üst yüzeyinde, orada endişe bir kayıp yayılan ısı nedeniyle cam yüzey üzerinde meydana olduğunu üstteki yüzey veya termal difüzyon nedeniyle hava üstteki yüzeyinde cam yüzey üzerinde. Sonuç olarak, cam bir yüzey kullanılır durumda, bu bir cam yüzey, düşük ısı iletkenliğine sahip bir malzeme ile kaplanmış olması tercih edilir. Ayrıca, bir reçine bazlı yüzey üstteki yüzeyinde destek substrat için böylece kızılötesi bölgedeki ışınlarının emilimini azaltmak için kullanılabilir arzu edilir.

[0081]melez bir panel kullanılmak üzere bir boya hassas fotovoltaik hücre büyük ölçekli boya hassas fotovoltaik hücre bir muhafaza içinde oluşan ve yapılabilir bir ısı toplama panel bunun üzerine sağlanabilir. Ancak FIG gösterildiği gibi. 9, küçük boya hassas fotovoltaik hücreler 72 bir sürü tek bir çevirme 71, ve düzenlenebilir boya hassas fotovoltaik hücreler 72 kurşun teller 73 ile bağlı olabilir. Şu anda, boya hassas fotovoltaik hücreler 72 dizi paralel ve bağlı olabilir ayarı böylece voltaj ve akım değeri hedef almak için yapılabilir.

[0082]boya hassas fotovoltaik hücre hibrid panel oluşturan çıktı stabilize güç kaynağı olarak kullanmak için bir invertör veya benzeri çıkış olabilir Elektrik güç. Alternatif bir kapasitör veya ikinci bir pil, depolanan veya hidrojen enerji yarma su ürettiği olarak depolanmakta ve öyle ki elektrik yapılandırılmış olabilir ki güç olarak gerekli kaldırılır.

[0083]Aşağıda fotovoltaik enerji üretim ve güneş ısı kolektörü (hibrid panel) mevcut buluş göre bir örneği yapıların daha sayım olduğunu. Bir melez panel 80 ŞEKİL gösterilmektedir. 10 bütünleşik bir boya hassas fotovoltaik hücre 82 ve bir ısı toplama panel 81 boya hassas fotovoltaik hücre 82 üst üste sağlanan oluşur. Bu öyle ki ısınma ile güneş ışığı artarak boya hassas fotovoltaik hücre 82 sıcaklığı varsa yapılandırılmış, boya hassas fotovoltaik hücre 82 sıcaklık ısı orta ısı toplama paneli 81 ile dolaşan tarafından yüksek sıcaklıklarda ulaşmasını önlenir . boya hassas fotovoltaik hücre 82 ile ısı toplama panel 81 bu integral oluşumu ile inşaat çalışmaları melez panel çatı veya bir bina gibi yüklüdür kolaydır. Tercih 82 daha önce bir üretim tesisi yapılması boya hassas fotovoltaik hücre ile ısı toplama panel 81 bu tür bütünleşmesidir.

[0084]Ayrıca, melez bir panel 85 FIG olarak gösterilen. 11 Örneğin genel bir binanın çatı serilir için, melez panel 85 sabitleme için jigs çatıda oluşur. Bundan sonra, bir boya hassas fotovoltaik hücre 86 bunun üzerine monte edilir. Sonra, bir ısı toplama panel 87 yüklü bunların top. Bu yükleme durumda, bir çerçeve gövdesi 88 bir metal SUS veya alüminyum gibi entegre varlığın periferik son bölümlerini etrafında periferik kenarları anlaşılması için deneyler yapılır. Böylece, mümkün melez panel 85 dayanıklılık mükemmel ve kurulumu kolay gerçekleştirmek için.

[0085]melez bir panel 90 Şekil olarak. 12, bir ısı toplama panel 91 olan bir üst plakası 92 ve daha düşük bir plaka 93 katılmış bir tabak benzeri ısı toplayıcı yapılmıştır. üst plakası 92 ve / veya alt plaka 93, bir kıvrıla kıvrıla (kıvrımlı) bir ısı orta akan için 94 groove, böylece ısı orta bir akış geçit olarak görev oluşur. Üst plakası 92 ve alt plaka 93 dan, örneğin oluşan, şeffaf bir takviyeli plastik veya benzeri. Örneğin, her ikisi de daha önce alt plaka 93 bir üst yüzey sağlanabilir açılan uçları kıvrıla kıvrıla oluk. Sonra, overlaid onun üzerine olabilir groove üst yüzey kaplama üst plakası 92. Daha sonra her iki yapışma veya kaynak tarafından temas yerlerde entegre olabilir. Bir giriş sonuna 94a ve bu durumda ısı orta için akış geçidin bir çıkış sonu 94b aynı kenar yüzey ısı toplama panel 91 kısa kenar tarafında verilmektedir. Onlar borulara bağlanabilir eklemleri vasıtasıyla ısı orta dolaşan içindir.

[0086]melez panel 90 FIG gösterildiği birleştirmek için. 12, ısı toplama panel 91 bir boya hassas fotovoltaik hücre 95 üstüne yüklenir. Şu anda, ısı toplama panel 91 ve boya hassas fotovoltaik hücre 95 birbirleri ile yakın temas içine öylesine bir boşluk therebetween oluşumunu önlemek için getirilir. Daha sonra periferik kenar kısımlarını bir şok yumuşak poliüretan köpük gibi malzemeden sızdırmazlık emici kapalı olabilir. Sonunda, bu takılabilir ve kenarları (periferik kenar kısımları) enlem ve boylam çerçeve kısımları dan monte panelin içine eklenmiş.

[0087]FIG. 13 melez bir panel bir evde yüklü bir kavramsal diyagramıdır. Hibrid panelleri 103 ev 101 bir çatı 102 yüklenir. zemin, bir sıcak su deposu 104, ısı orta dolaşan bir pompa 105 ve benzeri yüklenir. ısı toplama panelleri 106 melez panelleri 103 oluşturarak ısınması ile ısı orta ile sıcak su deposu 104 santralleri ısı. Böylece sıcak su deposu 104 ısıtan ılık su içine soğuk su yüzeyleri ve sıcak su tesisi veya kat evin sıcak su kullanarak tesis ısıtma bunu sağlar. Diğer taraftan, elektrik boya hassas fotovoltaik hücreler 107 melez panelleri 103 oluşturarak evin iç bir inverter 108 veya benzeri ile verilir aldı.

ÖRNEKLER

[0088]Aşağıda, fotovoltaik enerji üretim ve güneş ısı kolektörü (hibrid panel) ve avantajları doğrulama sonuçlarını sunmak buluş göre sağlanmaktadır daha spesifik örnek yapıların bir açıklama.

(Doğrulama 1)

[0089]boya hassas fotovoltaik hücre hibrid panel oluşturulması, 3 mm kalınlığında 10 cm-kare cam tabak destek yüzeylerde olarak kullanıldı, cam bir soda-kireç cam plaka (Nippon Sheet tarafından imal dan kesilmiş olan levhalar Cam Co, Ltd) üzerinde şeffaf bir iletken film kuruldu. bir cam, bir titanyum oksit yapıştırın (SOLARONIX, ticari isim: Nanoxide HT) 20 kalınlığı uygulandı. mu.m şeffaf yürütülmesi film kuruldu yüzeye serigrafi baskı yöntemiyle yüzeylerde. Uygulanan film 450.degree ateş edildi. C. bir saat. Ayrıca, bu, bir titanyum oksit yapıştırın (SOLARONIX, ticari isim: Nanoxide D) 20 kalınlığı uygulandı. Mu.m. Uygulanan film 450.degree ateş edildi. C. bir saat. Alüminyum, 1 kalınlığında yatırılır. Mu.m bir katot için diğer cam yüzeyin şeffaf bir iletken film yoktu arka yüzey, üzerine buhar biriktirme yöntemi ile ve arka yüzeyi cilalanmış ayna idi.

[0090]Daha sonra cam yüzey üzerinde titanyum oksit hangi rutenyum-kompleks bazlı boya Rutenyum 535 (SOLARONIX, ticari isim: Rutenyum 535) 5.times.10.sup bir konsantrasyon vardı bir etanol dalmış olarak film kuruldu elektrot .- 4 mols / litre, sekiz saat süreyle yapıldı. Sonra, cam yüzey bir susuz etanol aşırı boya kaldırmak için, ısı toplama panel dalmış olduğu 100.degree de kurutuldu. C. elektrot film kuruldu, baskı böylece 3 mm kenar üzerine cam levha bir periferik kenar kısmı ekli olmaktan titanyum oksit yapıştırmak önlemek için yapıldı. cam levhanın periferik kenar kısmı, orada (Spacer S DU PONT-MITSUI POLYCHEMICALS CO tarafından üretilmiştir. (ticari adı: HIMILAN) bundan böyle HIMILAN bağlı olduğu, aynı geçerlidir) 60 kalınlığında. mu.m , içine dışarıdan 3 mm genişliğinde.

[0091]Bir camın içinde hangi şeffaf yürütülmesi film, 200 nm kalınlığında Pt kuruldu karşısında elektrotlar, şekillendirme substratlar vardı şeffaf iletken film püskürtme yöntemi ile yatırılır. 1 mm çapında iki delik üzerinde köşegen yönünde her iki ucunda bir matkap ile sıkılmış olduğunu bire bir olarak. 10 gf/cm.sup.2 iki cam yüzeylerde bu genelinde uygulanan bir yük. Bu durumda, cam yüzeylerde ısı füzyon 120.degree olarak gümrüklü edildi. C. HIMILAN (ticari adı) kullanarak. hangi İii ve I.sup.2 çözünmüş edildi An asetonitril elektrolitik çözüm, dolgu delikleri de fabrikasyon hücre enjekte edildi. Çözüm böylece düzgün tüm boya hassas fotovoltaik hücre boya hassas fotovoltaik hücre imal etmek doldurulacak enjekte edildi.

[0092]FIG gösterildiği gibi Diğer taraftan, ısı toplama panel melez panel, yüksek ultraviole ışın geçirgenliği ile 2 mm kalınlığında, 10 cm-kare akrilat reçine plaka oluşturan bir üst plakası 111 olarak kullanılmıştır. 14. Bunun için, daha düşük bir plaka 113 a 2 mm kalınlığında akrilik reçine plaka yapılmış olan bir akım geçişi 112 ısı orta için kuruldu yapıştırılır oldu. yapışma, bir anlık yapıştırıcı kullanılmıştır. giriş At / akım geçişi 112 alt plaka 113 yılında kurulan çıkış portu, bir soğutma orta dolaşımı için bir ısı toplama panel 110 imal etmek eklem oluşturuldu.

[0093]A fabrikasyon ısı toplama panel 121 bir boya hassas fotovoltaik hücre 122 kabul bölümü tarafında, epoksi reçine bazlı yapıştırıcı yapışma yüzeylerde ile kurulmuştur. Bu ikisi çok bir soğutma orta kaçağı bir melez panel 120 imal izin vermemeye imzalandı. melez panel 120 arka tarafında, yani boya hassas fotovoltaik hücre 122 arka yüzeyinde, orada ısı kapasitesi koruyarak sağlamak için 1 cm kalınlığında gözenekli üretan köpük 123 yapıştırılır oldu. Ayrıca, bu üstüne, orada bir yapıştırıcı ile bir polietilen film 124 yatıştırıldı. Ayrıca, orta boru 125 ısı toplama panel 121 bir kıvrıla kıvrıla şekilde yatırılır. Isı orta giriş / çıkış portları 126 ısı toplama panelinin yan kenar kısmında verilmiştir. boya hassas fotovoltaik hücre 122 yan kenar kısmının, orada elektrik çıkış hatlarını 127 bağlanmıştır. melez panel 120 bu şekilde imal bütün bir taslak FIG gösterilir. 15. Bu melez panel Örnek 1 olarak kullanılmıştır.

[0094]Bu buluşun melez panel için geleneksel bir örnek olarak yukarıda, melez bir panel benzer bir yapı ile, fark edilmeden bir polikristalin silikon fotovoltaik hücre yerine boya hassas fotovoltaik hücre kullanıldı üretildi açıklandığı gibi. Bu melez panel Karşılaştırmalı Örnek 1 olarak kullanılmıştır. Özellikleri ikisi arasında, porsiyon kabul ışık böylece aynı 10-cm-kare alana sahip korumalı olması ile karşılaştırıldı. bir soğutma orta gibi ısı toplama panel üzerinden aktığını, bir etilen glikol solusyonları kullanıldı. onun miktarı 20 cc sabit ile ısı orta 5 cc akım hızında bir micropump / dakika sirküle edildi. dolaşım için kapaklı bir 50 cc örnekleme şişe köpük polistren bir sıkılmış kısmı kullanılmıştır. Bir sıcaklık sensörü örnekleme şişede konulmuştur. Örnekleme şişe giriş / a silikon tüp kullanılarak micropump yoluyla ısı toplama panelin ısı ortamın çıkış portları ve ısı orta dolaşan olarak bağlanmıştır. Sonra, fotoelektrik dönüşüm verimliliği ve ısı ortamın sıcaklık artışı ölçüldü.

[0095]ölçümü için, kısa devre photocurrent yoğunluğu (Jsc), açık-devre fotoğraf gerilim (VOC), dolgu faktörü (FF) ve enerji dönüşüm verimliliği (. ETA .(%)) boya sensitize fotovoltaik Örnek 1 ve Karşılaştırmalı Örnek 1 melez panelleri hücrelerin ölçüldü. Not güç dönüşüm verimliliği (. Boya hassas fotovoltaik hücre eta .(%)) aşağıdaki formül (A) tarafından, nerede P0 [mWcm.sup.-2], Meslek temsil ışık yoğunluğunu olayı temsil ifade açık-devre fotoğraf gerilimi [V], Jsc kısa devre photocurrent yoğunluğu temsil [mAcm.sup.-2] ve FF doldurmak etkeni.

. Eta .= 100.times. (Voc.times.Jsc.times.FF) / P0 formül (A)

[0096]Hücre karakteristik değerlendirme testi ölçüm koşullarında yapıldı hangi bir AM filtresi (PM 1.5) bir güneş simülatörü (Yamashita Denso Corporation, ticari isim: YS-100H kullanımı yoluyla bir xenon ışık kaynağından gelen taklit güneş ışığı bir ışınlama durumu ) 100 mW/cm.sup.2 (sözde "1 Paz" aydınlatma) olduğunu. fotoelektrik dönüşüm verimliliği sonuçları Tablo 1'de gösterilmiştir. Ayrıca, ısı ortamın sıvı sıcaklığı değişim ölçüm sonuçlarını beş saat FIG gösterilir sonra. 2.

TABLO-ABD-00001 TABLO 1 Meslek V Jsc mA/cm.sup.2 F.F. . Eta. % Örnek 1 0,677 12,23 0,52 4,31 Karşılaştırmalı Ex 1 0,489 18,50 0,66 5,97

TABLO-ABD-00002 TABLO 2 Sıcaklığı. Derece. C. Örnek 1 44 Karşılaştırmalı Örnek 1 35

[0097]Bu sonuçlar Örnek 1 ve fotoelektrik dönüşüm verimliliği boya hassas fotovoltaik hücre kullanarak göstermek biraz o Karşılaştırmalı Örnek 1 daha fotovoltaik hücre silikon kullanılarak daha küçük. Diğer taraftan, Örnek 1, sıvı sıcaklığı artış daha büyük bir miktarda vardır ve bu nedenle, Karşılaştırmalı Örnek 1 den silikon kullanılarak daha iyi fotovoltaik hücresidir. Bu nedenle, melez bir panel, Örnek 1 ısı toplama panel boya hassas fotovoltaik hücre üzerine düzenlenmiştir inşaat ile ilgili olarak kullanıldığında, daha gelişmiş ısı toplama özelliği sunar bulundu.

(Doğrulama 2)

[0098]Bundan sonra da, ve Örnek 1 ısı toplama panel boya hassas fotovoltaik hücre biriken sırada ters bir yapı, bu boya hassas fotovoltaik hücre ısı toplama panel üstüne Örnek 2 olarak kullanılan sağlanan olmasıdır. Inşaat FIG gösterilir. 16. A boya hassas fotovoltaik hücre 132 üretilmiş bir ısı toplama panel 131 tarihinde, epoksi reçine bazlı yapıştırıcı yapışma yüzeylerde ile kurulmuştur. Bu ikisi çok bir soğutma orta kaçağı bir melez panel 130 imal izin vermemeye imzalandı. melez panel 130 (yani arka tarafında, fabrikasyon ısı toplama panel 131 arka yüzeyinde), 1 cm kalınlığında gözenekli üretan köpük 133 ısı kapasitesi koruyarak sağlamak için yapıştırılır oldu. Ayrıca, bu üstüne, bir yapıştırıcı ile polietilen film 134 yatıştırıldı. Ayrıca, ısı orta giriş / çıkış portları 135 ısı toplama panel 131 yan kenar kısmında verilmiştir. boya hassas fotovoltaik hücre 132 yan kenar kısmının, orada elektrik çıkış hatlarını 136 bağlanmıştır. Bir melez panel benzer bir yapı ile, fark edilmeden bir polikristalin silikon fotovoltaik hücre yerine Örnek 2 boya hassas fotovoltaik hücre kullanıldı üretildi. Bu melez panel Karşılaştırmalı Örnek 2 olarak kullanılmıştır. Fotoelektrik dönüşüm verimliliği ve Örnek 2 ve Karşılaştırmalı Örnek 2 ısı ortamın sıcaklık artışı ölçüldü. Ölçüm şart olduğunu Anılan Örnek 1 ile aynı idi. Örnek 2 de fotoelektrik dönüşüm verimliliği ve Karşılaştırmalı Örnek 2 sonuçları Tablo 3'te gösterilmiştir. Ayrıca, ısı ortamın sıvı sıcaklığı değişim ölçüm sonuçlarını beş saat FIG gösterilir sonra. 4.

TABLO-ABD-00003 TABLO 3 Meslek V Jsc mA/cm.sup.2 F.F. . Eta. % Örnek 2 0,707 10,23 0,52 4,85 Karşılaştırmalı Ex 2 0,492 20,40 0,66 6,62

TABLO-ABD-00004 TABLO 4 Sıcaklığı. Derece. C. Örnek 2 42 Karşılaştırmalı Örnek 2 34

[0099]Bu sonuçlar, Örnek 2 ve fotoelektrik dönüşüm verimliliği boya hassas fotovoltaik hücre kullanarak göstermek biraz o Karşılaştırmalı Örnek 2 daha fotovoltaik hücre silikon kullanılarak daha küçük. Diğer taraftan, Örnek 2 ve sıvı sıcaklık artış daha büyük bir miktarda dolayısıyla Karşılaştırmalı Örnek 2 daha silikon kullanılarak daha iyi fotovoltaik hücresidir. Bu nedenle, melez bir panel, Örnek 2 boya hassas fotovoltaik hücre ısı toplama panel üstünde düzenlenmiştir inşaat ile ilgili olarak kullanıldığında, daha gelişmiş ısı toplama özelliği sunar bulundu.

(Doğrulama 3)

[0100]Örnek 1, karbon Ağırlık itibariyle% 10 gibi bir epoksi bazlı yapıştırıcı olarak kalınlığı uygulandı yaklaşık 10. Mu.m ısı toplama panelinin alt plaka yüzeyinde ve tedavi edildi. Şu anda, Pt taşıyan cam yüzey bu boya hassas fotovoltaik hücre katot olarak işlevlerini bir alüminyum buhar biriktirme tabi değildi. Bu ayarlara öyle ki iletilen ışık ısı toplama panel tarafından absorbe edildi. Isı toplama panel boya hassas fotovoltaik hücre arka yüzeyinde kurulmuştur. Bu Örnek 3 olarak kullanılmıştır. Bir melez panel benzer bir yapı ile, fark edilmeden bir polikristalin silikon fotovoltaik hücre yerine Örnek 3 boya hassas fotovoltaik hücre kullanıldı üretildi. Bu melez panel Karşılaştırmalı Örnek 3 olarak kullanılmıştır. Fotoelektrik dönüşüm verimliliği ve Örnek 3 ve Karşılaştırmalı Örnek 3 ısı ortamın sıcaklık artışı ölçüldü. Ölçüm şart olduğunu Anılan Örnek 1 ile aynı idi. Örnek 3 de fotoelektrik dönüşüm verimliliği ve Karşılaştırmalı Örnek 3 sonuçları Tablo 5 de gösterilmiştir. Ayrıca, ısı ortamın sıvı sıcaklığı değişim ölçüm sonuçlarını beş saat FIG gösterilir sonra. 6.

TABLO-ABD-00005 TABLO 5 Meslek V Jsc mA/cm.sup.2 F.F. . Eta. % Örnek 3 0,707 10,23 0,52 4,86 Karşılaştırmalı Ex 3 0,492 20,40 0,66 6,62

TABLO-ABD-00.006 TABLO 6 Sıcaklığı. Derece. C. Örnek 3 43 Karşılaştırmalı Örnek 3 35

[0101]Bu sonuçlar Örnek 3 fotoelektrik dönüşüm verimliliği boya hassas fotovoltaik hücre kullanarak göstermek oldu biraz o Karşılaştırmalı Örnek 3 daha fotovoltaik hücre silikon kullanılarak daha küçük. Diğer taraftan, Örnek 3 ve sıvı sıcaklık artış daha büyük bir miktarda dolayısıyla Karşılaştırmalı Örnek 3 daha silikon kullanılarak daha iyi fotovoltaik hücresidir. Dahası, bu hafif bir ısı toplama panel boya hassas fotovoltaik hücre arka yüzeyinde yüklü, ısı aklı film emici bir oluşumu ile düzelmiştir bulundu.

(Doğrulama 4)

[0102]boya hassas fotovoltaik hücreler 3 mm kalınlığında melez paneller, 10 cm-kare cam tabak oluşturan olarak destek yüzeylerde olarak kullanıldı, cam soda-kireç camı (Nippon Sheet Glass tarafından imal plakalardan kesilmiş olan levhalar Co Ltd) üzerinde şeffaf bir iletken film kuruldu. Altı cam içinde bunların yüzeyleri, bir titanyum oksit yapıştırın (SOLARONIX, ticari isim: Nanoxide HT) 5 kalınlığı uygulandı. mu.m şeffaf yürütülmesi filmler kuruldu yüzeylere baskı yöntemiyle. Uygulanan filmler 450.degree ateş edildi. C. bir saat. Ayrıca bu, bir titanyum oksit yapıştırın (SOLARONIX, ticari isim: Nanoxide D) uygun şekilde uygulandı. Şu anda, için cam yüzeylerde, hamur kalınlığı adım adım 1,2 olarak değişmektedir. mu.m, 3,2. mu.m, 5,4. mu.m, 8,2. mu.m, 15,3. mu.m ve 19,5 . mu.m. Bu cam 9 örnekler 4 olarak kullanılmıştır yüzeyler. Sonra, bir ısı toplama etkisi kontrol edildi ışık absorbans boya adsorpsiyon için elektrot film kalınlığına göre farklılık iken.

[0103]Filmleri hangi titanyum oksit yapıştırın (SOLARONIX, ticari isim: Nanoxide D) 450.degree ateş edildi uygulandı. C. bir saat. Toz olan silisyum oksit eşit miktarda 200 nm ve silisyum oksit jel ortalama tane boyutu ile karışık olduğu bir hamur forma yapıldı. Hamur 10 kalınlığı filmleri uygulanmıştır. Mu.m. Daha sonra, cam yüzeyler 450.degree ateş edildi. C. bir saat. Daha sonra, cam yüzeyler içinde organik bir boya (CHEMICREA A.Ş., ticari isim: D120) 5.times.10.sup.-4 mols bir konsantrasyon / litre olan bir etanol, ve daldırıldık sekiz saat yapıldı . Daha sonra, cam yüzeyler bir susuz etanol aşırı boya kaldırmak ve daldırıldık 100C de kurutuldu. Zaman elektrot filmler kuruldu, baskı böylece 3 mm kenar üzerine cam levhaların periferik kenar kısımları ekli olmaktan titanyum oksit yapıştırmak önlemek için yapıldı. cam levhaların periferik kenar kısımları, orada (Spacer S DU PONT-MITSUI POLYCHEMICALS CO tarafından üretilmiştir. (ticari adı: HIMILAN)) 60 kalınlığında. mu.m, eni ile HIMILAN ekliydi 3 mm dışarıdan içeriye doğru.

[0104]cam, hangi 50 nm kalınlığında şeffaf yürütülmesi film, Pt kuruldu karşısında elektrotlar oluşturan yüzeylerin karşı başlandı şeffaf iletken film püskürtme yöntemi ile yatırılır. 1 mm çapında dört delik, her köşesinde bir matkap ile sıkılmış edildi. 10 gf/cm.sup.2 eşli cam yüzeyler üzerinde uygulanan bir yük. Bu durumda, cam yüzeylerde ısı füzyon 120.degree olarak gümrüklü edildi. C. HIMILAN (ticari adı) kullanarak. hangi İii ve I.sub.2 çözünmüş edildi An asetonitril elektrolitik çözüm, dolgu delikleri de fabrikasyon hücre enjekte edildi. Çözüm böylece düzgün tüm boya hassas fotovoltaik hücre boya hassas fotovoltaik hücre imal etmek doldurulacak enjekte edildi.

[0105]FIG gösterildiği gibi Diğer taraftan, ısı toplama panel melez panel, yüksek ultraviole ışın geçirgenliği ile 2 mm kalınlığında, 10 cm-kare akrilat reçine plaka oluşturan bir üst plakası 111 olarak kullanılmıştır. 14. Bunun için, daha düşük bir plaka 113 a 2 mm kalınlığında akrilik reçine plaka yapılmış olan bir akım geçişi 112 ısı orta için oluşturulan yapıştırılır oldu. yapışma, bir anlık yapıştırıcı kullanılmıştır. giriş At / akım geçişi 112 alt plaka 113 yılında kurulan çıkış portu, bir soğutma orta dolaşımı için bir ısı toplama panel 110 imal etmek eklem oluşturuldu.

[0106]A fabrikasyon ısı toplama panel 141 bir boya hassas fotovoltaik hücre 142 kabul bölümü tarafında, epoksi reçine bazlı yapıştırıcı yapışma yüzeylerde ile kurulmuştur. Bu ikisi çok bir soğutma orta kaçağı bir melez panel 140 imal izin vermemeye imzalandı. fabrikasyon melez panel 140 arka tarafında, yani boya hassas fotovoltaik hücre 142 arka kısmına, orada ısı kapasitesi koruyarak sağlamak için 1 cm kalınlığında gözenekli üretan köpük 143 yapıştırılır oldu. Ayrıca, bu üstüne, orada bir yapıştırıcı ile bir polietilen film 144 yatıştırıldı. Ayrıca, orta boru 145 ısı toplama panel 141 bir kıvrıla kıvrıla şekilde yatırılır. Isı orta giriş / çıkış portları 146 ısı toplama panelinin yan kenar kısmında verilmiştir. boya hassas fotovoltaik hücre 142 yan kenar kısmının, orada elektrik çıkış hatlarını 147 bağlanmıştır. Değil, bir alüminyum folyo 148 olmak boya hassas fotovoltaik hücre arka yüzeyinde biriken olmayabilir. melez panel 140 bu şekilde imal bütün bir taslak FIG gösterilir. 17.

[0107]bir soğutma orta gibi ısı toplama panel üzerinden aktığını, bir etilen glikol solusyonları kullanıldı. onun miktarı 20 cc sabit ile ısı orta 5 cc akım hızında bir micropump / dakika sirküle edildi. dolaşım için kapaklı bir 50 cc örnekleme şişe köpük polistren bir sıkılmış kısmı kullanılmıştır. Bir sıcaklık sensörü örnekleme şişede konulmuştur. Örnekleme şişe giriş / a silikon tüp kullanılarak micropump yoluyla ısı toplama panelin ısı ortamın çıkış portları ve ısı orta dolaşan olarak bağlanmıştır. Sonra, fotoelektrik dönüşüm verimliliği ve ısı ortamın sıcaklık artışı ölçüldü.

[0108]Hücre karakteristik değerlendirme testi taklit güneş ışığı altında bir xenon ışık kaynağı bir AM filtresi (PM 1.5) bir güneş simülatörü (Yamashita Denso Corporation, ticari isim: YS-100H) kullanımı aracılığıyla yapıldı / cm.sup 100 mW. 2 (sözde "1 Paz" aydınlatma). 9 örnekler 4 fotoelektrik dönüşüm verimliliği sonuçları hangi titanyum oksit filmlerin kalınlıklarda aşamalı Tablo 7'de gösterilmiştir çeşitlenir. Ayrıca, ısı ortamın sıvı sıcaklığı değişim ölçüm sonuçlarını beş saat FIG gösterilir sonra. 8.

TABLO-ABD-00007 TABLO 7 Film Kalınlığı. Mu.m Meslek V Jsc mA/cm.sup.2 FF . Eta. % Örnek 4 1,2 0,732 3,5 0,52 1,33 Örnek 5 3,2 0,725 5,4 0,53 2,07 Örnek 6 5,4 0,728 7,9 0,52 2,99 Örnek 7 8,2 0,715 8,8 0,52 3,27 Örnek 8 15,3 0,698 10,2 0,51 3,63 Örnek 9 19,5 0,688 10,6 0,50 3,65

TABLO-ABD-00008 TABLO 8 Film Kalınlığı. Mu.m Işık absorbans% Sıcaklığı. Derece. C. Örnek 4 1,2 12 28 Örnek 5 3,2 35 33 Örnek 6 5,4 58 37 Örnek 7 8,2 72 39 Örnek 8 15,3 93 44 Örnek 9 19,5 100 45

[0109]Bu sonuçlar, boya hassas fotovoltaik hücre fotoelektrik dönüşüm verimliliği hafif gözenekli elektrot film emici film kalınlığı değişen tarafından da geliştirilmiş ve ayrıca göstermek kalın film, daha fazla ışık absorbansı ve ısı artırıldı toplama etkisi de artırıldı.

ENDÜSTRİYEL UYGULANABİLİRLİK

[0110]fotovoltaik enerji üretimi ve güneş ısı kolektörü (hibrid panel) Bu buluşun göre, ısı orta ısı toplama panel akan kızılötesi bölgesi (ısı ışınları) güneş ışığı dahil olarak ışınları ve elektrik ısıtmalı tarafından oluşturulur ultraviyole bölgedeki ışınları aracılığıyla temel olarak boya hassas fotovoltaik hücre fotoelektrik dönüşüm. Sonuç olarak, mümkün etkin dalga boyu geniş bir yere güneş ışığı kullanmayı ve ısı ve elektrik kaldırın. Ayrıca, ısı orta ısı toplama panel akan boya hassas fotovoltaik hücre ısı absorbe ve böylece mümkün boya hassas fotovoltaik hücre soğumaya yapmak için izin verilir. Bu nedenle, mümkün boya hassas fotovoltaik hücre bozulmasını önlemek iken üretim verimliliğini olumlu korumaktır. Ayrıca, mümkün verimli ve bir çatı yararlanmak için bir binanın alanında sınırlı gibi, dolayısıyla verimli güneş ısı ve elektrik enerjisi elde etmek olduğunu. Bu nedenle, fotovoltaik enerji üretim ve güneş ısı kolektörü (hibrid panel) Bu buluşun endüstriyel yararlıdır.





Kenyon & Kenyon tarafından Patent uygulamaları LLP
0,040,080,0120,0160,0200,02006-032006-102007-052007-122008-072009-022009-092010-04








sınıf İletişim, kaplama veya yüzey Patent geometri
0,0918,027,036,045,02005-012005-102006-072007-042007-122008-082009-042009-12








Tüm altsınıflar Patent İletişim, kaplama veya yüzey geometrisi
0,03,06,0912,015,02005-012005-102006-072007-042007-122008-082009-042009-12







Kullanıcı Katkı:


Bu patent hakkında yorum veya bu konu hakkında yeni bilgiler ekleyebilirsiniz:

Yorum:(5-40 karakter)
Adı:E-mail:Ekran benim email:Güvenlik Kodu:
Mucitler listesi Ajanlar listesi Vekilleri listesi yerine göre Listesi
Sınıflandırma ağaç tarayıcı Top 100 Mucitler Top 100 Ajanlar Top 100 vekilleri
Usenet SSS Endeksi Belgeler Diğer Sıkça Sorulan Sorular





Read more: http://www.faqs.org/patents/app/20090288705#ixzz0mW3NBEYb

Hiç yorum yok: